och förresten..

fan vad lätt det är att tappa respekten för en annan.
Hela bilden av en person blir någonting annat på ett par sekunder.

Vissa saker borde man inte få reda på ens, det är enklare att vara ovetandes. Då slipper man behöva känna sig falsk själv för att man är trevlig även fast man egentligen inte vill.

Ah well. Sömn var det ja.

Jani.

Vet ni, mina kära vänner.
Jag funderar alltmer på varför jag gör det jag gör.
Vart mina prioriteringar ligger och vad jag vill med allt.
Jag börjar delvis komma någontans med mina funderingar.

Men å andra sidan är det ingenting man börjar skriva inlägg om när man vaknat tre på eftermiddagen efter att ha lagt sig fem på morgonen, vaknat åtta och sedan somnat om två timmar senare.

Så det får vila, liksom jag tänker göra.


Det var ju lite överjävligt

Mannen till vänster har gett mig stor glädje. Benny Benassi som det så fint står där på bilden, råkar göra musik som jag knarkar flitigt i perioder och älskar att dansa till. Det är tung bas och grymma sounds, ni som har hört andra låtar än Satisfaction vet att den här mannen kan leverera liksom.
Jag har funderat på att åka och se honom i Europa för jag känner att det skulle vara värt att se just honom. Så får jag reda på att han kommer hit, till Sverige om bara några veckor.

Men den jäveln kommer befinna sig på en nattklubb där det är åldersgräns 23 år. Så om jag inte lyckas bli fyra år äldre väldigt snart så är jag rätt körd.

Fan. Fan. Aningen frustrerande när han kommer finnas en timme hemifrån men jag får inte vara med. Om känslan av att höra hans musik spelas i nån omgjord version på ett dansgolv ute kan få mig att bli helt varm inombords så kan jag ju bara tänka mig hur det skulle vara att få en helkväll med bara the real deal.

Dumt, dumt, fullkomligen idiotiskt.

Btw Fredde, hade det varit från 18 år hade jag lätt tvingat dig följa med mig!

Ååkey

Man får inte skriva saker om sitt jobb rätt ut i en blogg utifall arbetsgivare eller involverade skulle råka läsa. Så jag tänker uttrycka mig lite diffust, så får ni föreställa er att det är jag som låter såhär istället:

AAAAAAAAAAARGRHUEÄEÄHÄÄÄÄÄÄGAH!!

..men jag menar det är ju bara min åsikt.

What if you..



Joshua Radin  - What if you

Jag  vaggas in i ett speciellt känslotillstånd när jag hör den här låten. Den är helt perfekt för dagar som den här, vinterdagar där man är på lite sådär småbekvämt humör. Sen är den lite vemodig och sorglig om man känner sig sådan, men idag gör jag inte det.
Nej, idag är jag glad. Finns ju folk som har den effekten på mig, liksom.

Sen får jag skylla mig själv för att jag känner mig trött och seg i huvudet, måste helt enkelt lära mig sova som normalt folk. Jag hoppas på att komma in i det där lite övertrötta tillståndet där jag istället bli speedad, tror det kan vara lite mer användbart på jobbet..

Nu tänker jag åka en halvtimma tidigare hemifrån bara för att hinna handla pastasallad på min närmsta ICA. Affärerna vid mitt jobb förstår inte att det finns vegetarianer, eller så sysslar de med aktiv utfrysning. Inte lätt inte.

Ciaoooo

Morsning

Ahiiii, Eeek. Weeeey!

Dagens visdomsord, nu ska jag till jobbet.

Söndaag

Eheh, idag började jag komma igång med en riktigt fin utskällning när min arbetskamrat beslöt sig för att rycka in och avbryta mig - vilket var väldigt smart. Man får inte skälla på "kunder" tydligen, oavsett hur frukansvärt otrevliga dom är. Hm. Jag är inte lämpad för det här jobbet. Det är någonting som cirkulerat mycket i mitt huvudet senaste dagarna. Att jag faktiskt inte är lämpad för det jobb där jag spenderar halva dagarna och dessutom har ansvar över andra människor.
 
Det här är ingen bra insikt såhär inför julruschen då det kommer bli extra intensivt. Men att säga upp sig just nu är idiotiskt med tanke på lågkonjukturen som alla pratar om (men som jag i alla fall inte är insatt i ).

Mina arbetskamrater blir min räddning framöver. De är så jäkla goa.


Överflödigt agerande

Mina föräldrar städar kvällen innan våran städare kommer hit för att de skäms för hur det ser ut i huset.

Underbart.

Första omgången biljetter - CHECK


Gloucester Place 33

Nu är flygbiljetterna bokade!!
Den 23e feburari bär det av till London. Tredje gången där för min del. Jag ska bo på samma hotell som senaste gången jag var där, Lincoln House Hotel på Gloucester Place 33. Men jag ska bara bo där en natt.

Så vad händer egentligen den 23e februari 2009 i London som jag inte får missa..?
En biljettbokning kvar.

16 Juli 08 20:52 på planet mot Nagoya

Texter från tidigare.

Himlen var mörkt blå, och därunder vilade en röd horisont som med sina milda orangegula färger flöt in i det mörkt blåa. Några enstaka stjärnor glittrade tydligt ovan havet, men kikade man lite noggrannare kunde man urskilja hundratals.
Nedanför mig fanns mina drömmar.
På det lugna havet syntes öar. Alla små, men några större än andra. Sken ifrån små städer gav ett nytt liv till den mörka vattenytan. I flera år har det här varit ställen jag fantiserat om att få besöka. De vackra, exotiska småöarna utanför Asien. Nu har jag sett de på riktigt. Jag har fått ett smakprov på det som länge varit så långt borta.
Det scenariot är bland det vackraste jag sett, och min längtan bultar inom mig på ett helt nytt sätt.

Wjuppz

Ja, precis så.
Jag känner mig fylld. Ända upp till kanten.
Jag kan inte ta in så mycket mer just nu. Måste vila allt. Inte för att jag känner mig utmattad, utan för att jag har nåt den där gränsen där jag inte kan ta tag i mycket mer. Först måste jag hantera det jag redan har på lager, sedan tar jag resten.

Så får det bli. Låter rätt hälsosamt dessutom, en sak i taget.

(Nu är det bara fem dagar kvar, btw. Tills min pingvinfantast kommer hem alltså.)

Ah. Att vara.

Imorgon är jag ledig.
Ledigheten kommer innebära att sova sjukt jävla länge. Alltså, aslänge.
Verkligen helt jäkla sanslöst vad jag kommer ligga i den där sängen och bara dega som en helt meningslös klump - ända tills dess att jag verkligen känner att jag inte vill ligga där längre.
Då tänker jag seize the day. Bege mig upp och skutta runt på mitt friska ben(dock bara på några få kvadratmeter som innefattar ytan >mitt rum< eftersom att min mor är hemma och sjuk och jag vägrar bli smittad)
I detta kringskuttande tänker jag också röja undan lite i mitt rum eftersom att det ska göras om och samtidigt städas rejält så ingen oanande besökare dör av astma eller dammallergi, det vore olyckligt.

Jag ser fram emot imorgon. Imorgon slipper jag förklara för i grunden otrevliga kärringar att de inte kan få halva priset på produkterna, hur otrevliga de än är.


:D


holy fuck det blir av!



Imorgon bokar vi flygbiljetterna.
Sen bokar vi de andra biljetterna plus hotell.

Det har varit så enkelt, helt plötsligt bara säger pappa i normal ton att det kan bli av och att vi kan ju boka biljetterna imorgon. Ungefär som om han just meddelat mig om att maten är klar om tio minuter.

Egentligen har han liksom plötsligt förverkligat en av de där sakerna jag gått och föreställt mig och velat göra. Jag hade absolut kunnat göra det utan honom, men det här är enklare på många sätt och det var han som verkligen satte idén i rullning.

Ni får veta vad det gäller när biljetterna är fixade, när jag verkligen är säker.

IHH!!!



Oh, uhm.

Jag kom just på mig själv med att ha suttit i flera minuter och kollat på en video på youtube där en kille surplar i sig mjök med näsan samtidigt som han ger instruktioner och förklarar hur det går till.

Dags att sova?

Whattafuck?

OK, så föreställ er följande.

Jag sitter själv hemma mitt i natten framför min laptop och ska precis gå och lägga mig. Utanför mitt rum står mina föräldrars dator som har stått påslagen men oanvänd hela dagen.
Helt plötsligt dånar "Till havs" igång på jättehög volym. Jag blir först riktigt förvirrad och fattar inte varifrån ljudet kommer, tar mig ut ur rummet och upptäcker att det är mina föräldrars dator som har satt igång den.

Frågan är hur i helvete gick det till?

Visst, finns väl ingen anledning att noja. Logiska förklaringar finns ofta, men jag kommer inte på någon till detta fenomen om jag ska vara helt ärlig. Datorn har inte ens Till havs som ljudfil vilket innebär att det kan måste ha varit nån slags upplagd fil eller video från Internet som sattes igång. Hur hur hur?

Det var fan creepy.

Things just got more serious

Fick just ett nyhetsbrev och lite dokument med information ifrån företaget jag jobbar för. Upptäckte då en hel del arbetsområden som jag inte visste att jag var ansvarig för, det står att man ska kontakta butiksansvarige på många punkter jag inte har informerats om. Det känns förvisso lite spännande men inte särskilt betryggande.

Dessutom fick jag ett mail igår där min chef bad mig ringa på en provjobbares referenser. Jag? Ringa på referenser? Hon måste driva. Jag vet inte hur sådant går till.

Idag har jag bara passat på att njuta av min ledighet, för nästa vecka kommer bli väldigt mycket att hantera. Det händer grejer hela tiden och det är superviktigt för butiken att det sköts ordentligt, eftersom att vi nu är i ett skede där vi måste behålla alla kunder och konstant få nya. Vi är inte i det nyöppnade stadiet längre så det ställs högre krav.
Och det är upp till mig att det sköts på rätt sätt.

Det blir en händelserik tid framöver och för att slippa stressa upp mig själv tänker jag se till att avverka arbetet i största möjliga mån på plats, hittills har det blivit en del hemifrån men det tänker jag bromsa upp lite.
Det här är en utmaning. Jag har kastats in i någonting utan tidigare erfarenhet och jag tänker klara det galant.

Damn straight. Ikväll dans, imorgon jobb.


Duffy

Herrejävlar, vad bra hon är.
Glöm hennes megahit Mercy för en stund och lyssna på de andra låtarna. Varenda en jag lyssnat på hittills har varit bra, de allra flesta riktigt jäkla bra dessutom.

Min favorit so far - Distant Dreamer.



Annars ligger
I'm scared väldigt tätt efter. Och Oh boy. Och Stepping stone.
Ja, ni förstår.

Hennes album måste finnas i min ägo om inte alltför lång tid helt enkelt.
Så fin röst, perfekt till allt det instrumentala.

Hur kan man motstå..?

Står i butiken och en äldre man (rättelse: gubbe. 60 år minst) kommer fram och frågar artigt om vi serverar kaffe. Jag säger ja och börjar göra i ordning en kopp och småpratar lite enligt de vanliga normerna. Allmänt om kaffet och sånt, men plötsligt vill han börja prata om någonting annat och jag förstår då varför han hela tiden haft ett sånt överdrivet vänligt leende mot mig.

Äldre gubbe: Du är vacker flicka.
Jag: Tack. Smakar kaffet bra?
Äldre gubbe: Verkligen, det är du..
Jag: Eheh. Smakar kaffet bra?
Äldre gubbe: ..mummel.. middag
Jag: Ursäkta vad sa du?
Äldre gubbe: Jag vill ta med dig på middag.
Jag: Neeeeeejdu. Jag har pojkvän. Eh.
Äldre gubbe: Jag vill inte ta dig ifrån honom, han behöver inte veta.

Jag ignorerar hans fortsatta försök att charmera mig och funderar stillsamt på om det där någonsin fungerar? Om de där gubbarna någonsin lyckas få gå på middag med alla de där mycket yngre tjejerna de stöter på? De struntar alltid i om man säger att man är upptagen. Nästa gång tänker jag säga det jag tänker inombords istället, hur äcklad jag blir av att de ens bemödar sig fråga. För plötsligt märker man hur de kollar på en, hur de låter blicken falla över hela ens kropp med det där lilla förnöjsamma leendet.

Förvisso tar jag det inte så allvarligt där och då,  jag skrattar mest åt det. Knäppskallar finns överallt. Men såhär i efterhand när jag funderar på det blir jag irriterad, jag vill inte att de ska se mig som den där bedårande lilla bruden som servar dom kaffe med ett leende för att hon måste, jag vill bli respekterad.

Yup.

Australien är långt borta

Att jobba och bo på olika ställen i Australien, helt själv dessutom, är milt sagt vågat. Jag beundrar min brush för att hon är så driven och duktig och klarar av det så bra.

Men vad konstigt det kändes att passera hennes hus idag, som så oräknerligt många gånger förut, och veta att hon inte kommer vara där än på ett bra tag. Att jag faktiskt inte kommer få ta några höstpromenader med henne, eller ha någon sen vinterkväll där vi pratar av oss om allt vad livet innebär för att sedan avsluta i hennes kök med lussebullar som hennes pappa alltid bakar i kopiösa mängder varje vinter.

Att hon mår bra och njuter av alla upplevelser är viktigast.. Dock saknar jag min brush. Livet är inte detsamma helt enkelt. Det blir så när man är utan någonting betydelsefullt, fast jag vet att hon finns här för mig även om det är på distans.

Elva veckor sedan hon åkte. Tror det var över tolv år sedan jag var ifrån henne såhär länge sist.

"But what can we do?", som en klok man från Schweiz sa till oss för några månader sedan.

Vi ljuger nog mest för oss själva.

En av de svårare utmaningarna vi bemöter är nog den att vara helt ärlig mot sig själv. Ofta vet vi ju när någonting vi säger eller gör inte stämmer överens med hur vi egentligen tycker. Lika ofta handlar det om någonting som vi tänker, till och med i våra huvuden ljuger vi för att skydda oss själva.
Och det är svårt att stå upp mot sig själv.

Samtidigt tror jag många har behovet av att uttrycka vad de egentligen går omkring och bär inombords, kanske utan att förstå själva att det är det som behövs.

Jag kommer på mig själv ibland med att tänka någonting som ska övertala mig om hur jag ser på och känner inför någonting, samtidigt som jag i bakhuvudet säger emot hela tiden. Det är för att skydda mig själv. Ärlighet är läskigt, den tar känslor och tankar vi gömt undan och slänger dem i ansiktet på oss så att vi inte kan se åt andra håll längre.
Mycket rädsla rör det sig om för mig. Är jag rädd så försöker jag tappert få mig själv att känna annorlunda, jag vill övertyga mig själv om att det är rädslan i sig som är falsk. Fast jag vet ju hur det egentligen ligger till.

Det är konsigt hur vi skyddar oss själva mot precis allt för att inte behöva greppa sanningen. Jag tror det är grunden till hur många tar ställning i frågor när man diskuterar. Det är enklare att hävda att någonting är bullshit, då slipper man ta ställning till problemet. Exempelvis det här med folk som inte skänker en hundring i månaden till fattiga fastän de har gott om pengar, ursäkten att "det är en jätteliten del av pengarna som används till rätt ändamål" är verkligen inte ovanlig. För vem vill erkänna för sig själv att den helt enkelt är självisk alternativt saknar medlidande?

Vi är ganska fega.


Noll klarhet

Idag betalade jag 260kr för att efter en rutinundersökning på knappt fem minuter få höra att mig är det inget fel på. Han till och med sa att jag borde börja träna.

Faktumet att jag har ont dagligen och att det blir värre ju mer jag rör på mig tog han dock ingen notis om, han ansåg att det berodde på att jag är otränad. Sen hade han ingen schysst förklaring till varför det började göra ont från början, då jag inte var otränad.

Det här är inte riktigt den klarhet jag hoppades på..
Nästa steg: Naprapaten.

Wellawellawellawey mellanveckan forstätter, det är okay.

Fast det vore kanske maktmissbruk...

Jag leker med en tanke som jag är ganska säker på skulle orsaka lite respektförlust hos folk omkring mig.

Jag skulle vilja göra en egen teblandning(det får jag) och döpa den till Din mamma(det får jag nog inte). Det innebär att kunder dagligen skulle säga saker som "Mm, jag vill ha din mamma!" eller "kan jag få lukta på din mamma?". Då skulle jag kunna spela stött och oförståendes om varför de kommer in och muckar gräl. Alternativt bara njuta av att få säga "självklart får du lukta på din mamma!" med det där reklamleendet som jag bara bjuder mina kunder på.

Det skulle tragiskt nog förgylla de sega vardagarna i butiken. Jag har dock en vag känsla av att chefen inte riktigt skulle anse att det gjorde sig väl med butikens koncept. Och sen skulle alla andra tycka att jag var en jävla tönt som hade kul åt en sån sak, precis som du som just läst inlägget antagligen gör.

Men I'm just saying, om man är lite openminded och föreställer sig diverse scenarion så växer idén...

typ?

Jippe-ka-yay

Idag är jag optimistisk inställd till kommande veckan, efter lite funderingar. Visst är jag trött och har en långt arbetsvecka framför mig, men det känns ändå rätt schysst eftersom att jag ändå inte hade haft så mycket för mig annars. Vännerna är antingen upptagna med egna jobb, plugg eller i lumpen eller typ Australien. Alltså så hade jag nog mest suttit hemma alternativt städat om jag inte jobbat denna veckan - att få betalt och dricka te känns bättre:)

Det här är en mellanvecka helt enkelt. Såna finns.

Idag har jag varit narkoman och druckit typ åtta koppar te plus två flaskor med grönt iste. Med detta i bagaget var det svårt för mig att övertyga mina kära butiksgrannar att jag inte var mycket av en "tetjej" som de så fint uttryckte sig. Jag brukar faktiskt inte dricka särskilt mycket te... även fast jag inte skulle neka en kopp just nu.

Whatever, skitintressant, ville bara hojta till lite efter föregående inlägg som ju var lite deprimerande.

Nu - glass med chokladsås och strössel!

Att skriva av sig.

Sluta ta upp utrymme inombords. Sluta finnas.

Jag orkar inte alltid hantera det.
fan, fan.

Jag är starkare. Eller?
Det måste jag vara.

Förlåt mig ovetande och antagligen just nu lite förvirrade läsare.
Men ni vill nog inte veta i alla fall.
Den här bloggen får fylla sitt avskrivarsyfte ikväll.

Jag tycker att jag har stått ut länge nog. Jag tycker att jag borde få vila helt från det.
Önsketänkande, kanske på snudden till otacksamt med tanke på hur det är nu jämfört med förut. Men jag vill inte känna såhär alls, jag vill inte det.

Varje dag. Alltid.
Senaste sex åren.

Sex år och jag kommer antagligen aldrig bli helt fri.

Haft en grymt trevlig kväll. En bra dag.
Men ibland får jag kämpa extramycket för att ha det bra.

Frihet.
Idag önskar jag mig det.
Vet inte vad jag ska göra av alla tankarna, känslorna. 
Jag känner för att gråta av mig, men inga tårar kommer.
Jag känner för att tänka på annat, men det finns där ändå.

Så nu väntar jag.
Imorgon känns det troligtvis bättre.
 

And dance forever.. not


Jag vill kunna röra på mig, träna. Ta en spontan joggingrunda eller ett pass på Friskis. Jag vill kunna promenera med mina vänner på kvällarna. Jag vill kunna stå upp utan att det smärtar. Jag vill ut och dansa, jag vill ha på mig högklackat och jag vill kunna gå till bussen på morgnarna utan att nästan börja halta.

Jag vill inte ha ont längre. Det gör ont nästan konstant, vare sig jag sitter, står, ligger ner eller går sakta.

Something's up och jag är rädd att det är någonting allvarligt jag har gått och förvärrat. Tiden hos ortopeden är inbokad nu på tisdag och det ska verkligen bli skönt om jag kan få lite klarhet om vad i helsike jag ska göra för nu har det varit såhär i fyra månader.

Fyra månader utan träning.
Min kondition är i botten och mina matvanor dåliga. Det är svårt att äta bra när man har tappat aptiten, kroppen blir inte av med energi och jag känner inte suget efter ordentliga mål mat. Lyckligtvis äter jag inte jättemycket onyttigt, det är bara det att jag inte äter tillräckligt regelbundet och balanserat.

Har försökt att ta det lite lugnare, ha på mig lågklackat, inte belasta högerbenet när jag står. Men det värker ändå. Kanske hade det varit bra med kryckorna nu igen fast det hämmar oerhört och är så grymt otympligt.

Vi får se vad ortopeden säger. Jag hoppas att det gå att fixa, sen får det vara sjukgymnastik i ett halvår eller operation - bara det blir bra.

Nu Godnatt. Kom hem från kaffeskola för en stund sedan och känner mig faktiskt riktigt inspirerad inför kommande arbetet i butiken. Tror det kan bli riktigt bra, eller rättare sagt: jag ska se till att det blir det.


How can I?



Vad är jag rädd för?
Klart att världen är skrämmande för någon som bor såpass skyddat som vi gör här i Sverige. Men varför frukta en plats med individer som en själv? Det borde inte spela roll att vi befinner oss innanför gränser med olika regler. Vi är alla människor, det är ofrånkomligt. Vi känner alla känslor, vi andas samma luft.  

Vi står alla på samma jord.
Men det känns inte så. Det känns inte som att jag är på samma planet som alla de människor som just nu dör i svält, det känns inte som att jag härifrån skulle kunna promenera till länder där vissa människor fortfarande är utan el, det känns inte som att den mark jag står på ansluten till den mark där ena könet lever under förtryck.

Det känns inte så.
Allting utanför de ramar jag rört mig är platser jag hört om, läst om och sett bilder på men aldrig själv upplevt. En oerhört stor mängd platser jag inte kommer få uppleva någonsin, och därmed en stor mängd livsöden jag aldrig kommer kunna relatera till.

Jag har det så sanslöst bra här.
Så vad är jag så rädd för?

Heja Obama!



Sitter och kollar på hans segertal nu, det var riktigt bra.
Jag är bara glad i själen att det inte blev McCain, för i så fall hade jag varit tvungen att bojkotta USA framöver tror jag.

Nu får vi se hur Obama sköter miljöpolitiken, det viktigaste nu.
Han ger intrycket av att vara en ritkigt bra politiker men man bör inte förväxla det med en bra talare, så jag hoppas att det ligger någonting bakom alla stora ord. Jag tror det gör det.

What I have become

Try to kill it all away, but I remember everything..

Dagligen, korta stunder, gör sig gammalt påmint. Det konstiga är att jag inte alltid relaterar till det jag kände i de situationerna, det är som om jag bara ser tillbaka på någonting som varit men som jag nödvändigtvis inte haft del i. Något som bara är där i det förflutna och väntar på att blekna med åren jag har framför mig. En dag kanske det inte kommer känns smärtsamt att tänka på alls. Situationer eller perioder i mitt liv som en gång varit så oerhört känslosamma, men som jag antar att man måste skaka av sig större delar av relationen till för att kunna gå vidare.

Jag vill alltid vara den jag är nu, aldrig mer den jag var då. Aldrig.
Och jag vill aldrig behöva gå igenom det jag gjorde då.

Människor växer eller blir förstörda. Jag lyckades växa den här gången.
Jag hade kunnat döda mig själv, rent psykiskt. Helt kvävt mig själv på luft och ersatt allting med den jag var då, det hade inte varit omöjligt. Av någon anledning blev det inte så. Av någon anledning har jag varit starkare. Jag vann den här kampen, och så fort jag tvivlar på mig själv tänker jag påminna mig själv om just det.

För jag behöver påminna mig själv ibland.
Det gör att risken för att det ska bli så igen till någonting mer avlägset.

Nu bygger vi upp lite förväntan här

Min far kan mycket väl visa sig vara en av de coolaste jag vet.

Jag kommer att uppdatera er vad det gäller detta. Om det är så att det han föreslagit faktiskt blir av så kommer detta märkas på mig på flera sätt.
För er som läser bloggen kommer detta nämnas i både helt egna samt i övriga inlägg ett flertal gånger. För er som träffar mig i verkligenheten så kommer det innebära lite tjut, lite skutt, allmänt babbel och ett upprepande och meningar som "fatta vad kul!!",  "jag kan knappt fatta att det faktiskt blir av" eller andra dylika meningar som får bli substitut för sådant jag är dålig på att uttrycka när jag är exalterad.

Men vi får se!
Inte ta ut glädjen i förväg, har jag lärt mig.
Då blir man ju lätt besviken och det vore tråkigt.

Det är gött med spänning i vardagen (och nej mina kära vänner, detta inlägg är helt orelaterat till mitt tidigare infall att åka till Slovakien över en helg. Det kanske kommer någon annan gång dock, varför inte?).

Kunder, i en klass för sig

Idag diskuterade jag ett intressant fenomen med precious. Det är som så att både hon och jag har upplevt att människor(rättare sagt kunder, vi bör inte förväxla de bregreppen) har blivit arga på väldigt konstiga grunder.

Vi har nämligen inte haft möjlighet att ta kort i butiken och det kommer dröja ett par veckor till, vi har satt upp en lapp angående det så att kunderna ska bli förvarnade men ofta missar de lappen. När de väl ska betala och räcker fram sitt kort säger jag då, artigt och med ett leende, att vi tar tyvärr inte kort men det finns en bankomat precis nedanför.
Då kommer det bästa.
Kunden med det dessförinnan så trevliga tonfallet skrynklar ihop ansiktet till en snorklig min, och snäser fram någonting i stil med "Jaha, tar ni inte kort? Det förlorar ni massor med pengar på  vet ni!"

Detta gör mig bekymrad. Dessa människor känner alltså efter inombords och ser att det är värt att lägger ner energi på att bli arga på oss för att vi förlorar pengar. De blir ilsnka för att det hade kunnat gå bättre för oss. Egentligen hade en mer rimlig reaktion varit "Oj, men gud era stackare tar ni inte kort?  Här, jag har lite växel över, ta det. Ni behöver det mer än mig! Jag hoppas att det ordnar sig för er"
Ni kanske anser att den reaktionen är minst lika orimlig, men jag vill hävda att den sprider mindre irritation och mer medkänsla. God stämning, varför främjar vi så sällan god stämning?

Fast å andra sidan, sådana är folk, och jag tänker inte vara sämre!
Imorgon är det jag som går över till Willys och skäller på dem för att de har så låga priser.

Yesterday was like therapy

Igår var verkligen precis vad jag behövde just nu! Var trött igårmorse men ju närmre det blev kvällen desto mer peppad blev jag och väl framme kändes det bara så kul och bra att få träffa folk igen och prata ikapp sig lite. Det blev en hel del bekanta ansikten samt en större mängd nya och tillsammans bara flängde vi runt och dansade, bland annat till Indisk musik vilket var lite nytt. Riktigt bekymmersfri och glad kväll, tack Alex och Grattis än en gång! Tror det kommer vara lite ont om hemmafester framöver tyvärr, så det gäller att ta vara på de som blir.

Lite besynnerligt var det dock att uppleva hur konstigt det är socialt nu, folk visste så mycket jag inte berättat personligen i och med exempelvis den här bloggen och facebook. Udda läge när någon kommer fram och pratar om någonting och jag inte fattar från en början hur sjutton den personen kan veta det - sen slår det mig att mitt liv är en öppen bok på Internet. Inte för att det gör särskilt mycket, jag väljer ju vad jag vill berätta eller vilka bilder jag vill lägga upp.

Nåja, jag ska upp om sex och en halv timme och vara allmänt duktig. Det blir kassarapporter, inventering, en stor beställning, tidsrapporter, samtal till en elektriker, ringa chefen och ordna med nyanställd, ringa huvudkontoret angående försenade papper och annat spännande som jag absolut inte vill syssla med. Men det är lugnt, faktiskt.

Godnatt på er allesammans. Soooov, det är sent.