Pa hotel Medici i Rom


image243Rom ar underbart. Paris slang dig i vaggen, for det har ar verkligen slaende fint. Allt ar sa mysigt overallt, det ar inte alls turistigt och det finns haftiga byggnader fran romartiden och andra maktiga byggnader i varje kvarter.

Igar var vi pa Colosseum och idag har vi mest promenerat runt och sett andra saker pa vagen. Jag har pratat en he del Italienska och det gar jattebra! Kulkul.
Imorgon blir det Vatikanstaten och Pavens hangout, sedan drar vi vidare till huset i Toscana. Det ska bli helt fantastiskt och darifran ska vi ocksa till Florens och Pisa. Lovely.

Jag alskar Italien.
I ovrigt mar jag ratt bra, funderar en massa men pa det stora hela ar det ju grymt alltihopa. Ha det bast och hors den 8e,

Arrivederci!

P.S På bilden är hotellrummet D.S

I said you look so fine and I really wanna make you mine

Okej så let's face it; Jag har inte tid att dela med mig av bilderna från London. Inatt runt klockan fyra slog det mig nämligen att jag åker till Rom om mindre än ett dygn, och jag hade inte skrivit en packlista eller någonting dylikt. Så jag kraffsade ner viktigheter och insåg att det fanns saker som behövde göras för att fullända min packning, och det finns det förvisso fortfarande men nu är jag en bra bit på väg.

Jag får väl ordna någonting senare, när jag kommer hem eller om jag inte kan sova ikväll vilket är en risk eftersom att vi beger oss hemifrån typ tre inatt.
Jag bjuder på en liten kortvideo jag filmade på Hyde Park Calling i söndags istället, bandet är Jet och låtnamnet är Are you gonna be my girl.



(I övrigt så var Aerosmith också där och dom var riktigt grymma live. Jag missade dock I don't wanna miss a thing vilket jag ångrar lite. Men vi stod på en lerpöl med 80 000 lulliga britter och frös, så vi tog oss hem lite tidgare. And don't get me wrong, det var en härlig upplevelse. Men dom spelade i 1½ timme och vi hade varit där i många timmar).

Kom på att jag inte har berättat om Italienresan så jag tänker ödmjukt knappra ner några rader för er skull.
Vi är tre familjer som reser, det blir inte hela min familj dock eftersom att syster beslutat stanna hemma med hästarna och hönsen(förtjusande höns).
Så, först blir det Roma i två dagar. Det blir väl Colosseum och Vatikanstaten men det ska bli jättekul eftersom att jag aldrig har varit där tidigare. Sedan tar vi bilen till Toscana där vi har hyrt ett jättefint hys i en by. Från Toscana kommer vi ta oss till både Pisa och Florens samt upptäcka områdena i närheten.
Jag kan knappt vänta, jag tror att jag kommer trivas riktigt bra. Och med lite tur kan jag använda mina blygsamma italienskakunskaper också!

Ha det greats & ta hand om er!

Hemma från Brittlandet

OI!


Här sitter jag alldeles skabbig och får slappnar av efter en vistelse hos det engelska folket. Jag kan konstantera att det finns tre typer; charmiga, dryga, konstiga. Jag och Emma träffade på ganska många konstiga under våran femdagarsvisit. Exempelvis.

Fredag. Konversation med okänd kille vid övergångställe, Baker Street

Okänd kille: Are you here for the double blinddate?
Jag&Emma: Uh, no.
Okänd kille: So you're not Natsha and Abby?
Jag: Uh, no..
Okänd kille: Then why are you standig here, that's rather convenient isn't it?
Jag och Emma: uhhh
Okänd kille: You do realise I'm only messing with you right? Oh not you, you believed me at first(pekar på mig)!
Jag: Haha, no you're confusing me(vid det här tillfället gjorde jag misstaget att svänga med håret).
Okänd kille: Do you use L'oreal?
Jag: ?
Okänd kille: You wanted me to ask that question right, otherwise you wouldn't have flickered your hair. Why did you flicker your hair?
Jag: I don't know.
Nu blir det grönt och vi börjar gå över gatan.
Okänd kille: You do realise I'm stilling messing with you right?
Jag: You're creeping me out!

Det var lite småskumt.
Men jag är bara så jäkla nöjd med resan. Jag besitter någon slags känsla av att nu klarar jag allt - så mycket som jag tagit mig igenom nu. Om två dagar blir det Rom och Italien, jag känner mig ivrig om än något förvirrad för att allting händer så fort. Men det ska bli helt underbart.

Slänger upp bilder från resan och lite videos från gårdagens festival senare, nu ska jag få mig lite sömn! Är slut efter en dag med runtresande i londons underground och minuter från missat flyg hem.
g'night!

Pa ett internetcafe i Camden, London

Nu ar jag har och allting har gatt bra. Landade fem i atta lokal tid imorse och flygresan gick galant, sedan hittade jag och Emma fran Stansted till hotellet utan storre problem, men varan buss var lite mobbad. Sa det kandes som vi akte en specbuss till skolan brevid alla andra gigantiska bussar, men det var mysigt.

Just nu ar vi bara pa Internetcafet i en halvtimma for att vi tog fel pa en timma nar vi planerade kvallen, sa vi kom en timma for tidigt till spelningen vi ska pa. Det ar ett stalle i Camden som heter Barfly.
Camden ar ett av de haftigaste stallena jag har sett, det ar som en hel stad for subkulturer och helt galet med massor av affarer och marknader och sma grander med tuffa/skumma/storda saker overallt. Punkarna sitter pa marken och dricker sprit torsdagarseftermiddagarna har med sa allt ar i sin ordning.
Husen ar allifran svarta till rosa och grona.

Innan vi kom hit kakade vi pa ett jattetrevligt italienskt hak. Eller forst trodde vi att vi hade brattom sa vi slangde i oss lite kak pa Subways, sa det blev dubbelt ikvall.
I ovrigt ar hotellet jattebra, manniskorna i allmanhet trevliga och vi klarar oss fint. Det ar dock nervost och jag ar lite angslig infor spelningen ikvall for de har kvarteren ar just valdigt konstiga, men det ska ga bra.
Jag kanner mig riktigt independent, det lovar jag.

Byebye laddies! Imorgon ska vi undersoka Camden Town narmre, pa lordag blir det musikal och pa sondag ar  det den efterlangtade Hyde Park Calling festivalen som ska bli resan hojdpunkt!

P.S Grattis syrran pa 20 ars dagen, jag ska leta fram nagot kul till dig har bland alla butiker! D.S


Ingenting

Jag älskar livet, mitt liv. Mina möjligheter. Men ibland är det som om jag kvävs av allt.
Allting runtomkring, inte nära mig. Utan i större perspektiv, det jag inte kan rå över. Det jag drömmer om att förändra men inte har makten till. Allting som utspelar sig kring mig hela tiden dygnet runt som jag inte kan rå över. Tvåhundra mil bort men på samma planet, en mil bort men på samma planet.
Dom som förstör våran vackra värld, med så många fantastiska platser att det briser inom mig bara jag tänker på det.
Dom som bara råkar födas i fel land och omedelbart är dömda till ett liv i orättvisa.
Tänk om världen hade varit jämnställd, tänk om det hade varit fred. Tänk om vi inte hade stått inför katastrofer - tänk om alla bara kunde förstå.

Det krävs inte mer än det. Än att alla förstår. För den som förstår gör inte mijön illa, och den som förstår skjuter inte på någon annan.

Varje dag händer saker. Överallt. Pulserande, påtagligt. 
Just  nu så skövlar man regnskog. Jag hatar det.
Just nu svälter ett barn. Fattigdom kväver mig.
Just nu sitter miljontals människor i sina hus och gör ingenting. Dom sitter och bekymrar sig för sina vardagliga bestyr, sina sociala problem, sina räkningar. Inte för det skick allt kring oss är, närmre än vad vi tänker på.
En uteliggare i Stockholm eller en föräldralös i Colombia. För oss är dom inte, för vi ser inte.

Allting är större än mig.
Allting omkring mig överallt.
Alla människor som delar den här ytan. Alla som dör. Allt som förstörs.

VADFAN är en kändis, VADFAN är ett klädesplagg, VADFAN är fin hy? Vad är det för mig, när det finns människor på samma yta som mig, som bor i kartonger på gatan. Vadfan är en dålig dag för mig, när det finns människor i fattigdom som ändå ler åt det lilla? Vadfan är en bil för mig när miljökatastrofer väntar kring hörnet?
 
Allt är ingenting när jag sitter här, och det kväver mig.


Gå ner mer

image226

Såg på ett TV program nyss, som kretsar kring en agentur som Janice Dickinson har. Deras modeller går på L.A fashionweek och efterråt sitter en av de anställda och kommenterar en manlig modell.

"..and his body looked fantastic, he hadn't eaten for weeks! He did just like we told him.."

Och Janice själv kommenterade iskallt att hennes modeller behövde gå ner i vikt, och tro mig när jag säger att de var smala nog. Att hon uppmuntrar ätstörningar hos lättpåverkade unga tjejer verkar inte bekymra en mamma som henne särskilt mycket.
Överallt är det vikt, vikt och återigen vikt. Hur går du ner snabbast, vilken metod är bäst? Bli 5 kilo smalare på tre veckor, kom i form till sommaren..

SVÄLT DIG SJÄLV ENKLAST SÅHÄR..

Jag tänker dagligen på hur mycket finare jag skulle vara med smalare ben. Faktum är att jag ogillar mina ben. Men det är inte min vikt som behöver ändras, utan min syn på mig själv. 
Det skulle inte vara farligt för mig att gå ner några kilon, bara fullkomligt onödigt. Det skulle innebära en risk som aldrig skulle vara värd det, risken att det spårar ur. Risken att det inte längre handlar om några extrakilon, risken att det påverkar min hälsa.
Javisst låter det uttjatat, men med tanke på att fler människor faller för trycket dagligen, så tror jag inte att det har tjatats nog.

Fett på kroppen är naturligt. Bara kom ihåg det.
Tankegångar kan ändras på innan det går överstyr..

Sweeet


image224Idag har det varit styling av makeupsucy.se och sedan en fotografering. Det var helkul och jag kom precis hem! På bilden är resultatet inte klart ännu.


Nu återstår dock problemet om vad sjutton man ska göra nu, det är ju riktigt drygt att sitta inne men alla är upptagna.
Ska kanske träffa Sebbson senare i alla fall, det ska bli great:)

Jag får väl pallra mig ut på en promenad någonstans, ser lite kul ut bara för jag är fortfarande råsminkad(vilket också innebär att jag är brun ansikte, halsen och lite nedanför men inte resten på kroppen)


The Stroke's right

image223
The Strokes - You only live once

Den här låten är underbar, så gör som jag och fixa den på datorn och ladda in i din mp3. Det är en grym känsla när man är ensam någonstans och blickar ut över någonting, och så kommer den där inledningen.. Love it!

Nu drar jag till örebroooo och hälsar på släktingarna i gnällbältet, ciao!

Underbara kväll


Shiet, kan inte gå och lägga mig ännu känns det som. Kom hem för ungefär en timme sedan och det är så mycket som rör sig huvudet, men underbart nog så har kvällen varit jättelyckad och jag kan inte vara annat än glad!

image222

Först bar det av hem till Sara, där det grillades det och hon bjöd på både grillkäket, tilltugg och tårta. Allt generöst fixat av Sara! Det var mycket trevligt och sådär behövligt sällskapligt som man vill ha det ibland, här stannade vi till runt tio och bara umgicks.






image221Sedan drog vi vidare till en park där annat folk väntade, många polare och massa andra som man inte vet om man kommer möta på under lovet. Det var musik och riktigt nice, så det blev dans inpå natten! Dock vart det lite brutalt avbrutet när dom som agerade DJ's stack med musiken och högtalarna, så folk började dra sig hemåt ganska tidigt(runt ett ungefär). Jag hade gärnat stannat längre, varit där nu. Och kanskekanske vågat snacka med grabben jag spanat på...


Men jag sparar det till senare ya'lls, ha det fantastiiiskt!


SOMMARLOV

Nu är det här, Sommarlovet! Det sköljer över mig sakta just nu.

Min sommar lite kortfattat:

Öland - Det verkar bli av, vi är ett gäng som ska bo på ens landställe
London - Bara två veckor kvar nu! Jag och Emma ska strosa runt fritt i fem dagar, varav en vi ska gå på Festival i Hyde Park. Där ska jag se Jet spela!
Italien - Vi tar flyget till Rom och bor där tre dagar, sedan kör vi ner till Toscana där vi har hyrt ett hus. Här får jag ju pröva mina Italienskakunskaper! Det ska bli lovely.
Bohuslän - Ska i vanlig ordning spendera två veckor minst på mitt landställe. Mitt andra hem.
Hästarna - Ska bo över på gården lite, det var längesedan.
Syrran - Ska hälsa på hemma hos syster, som bor på en hästgård hon med. Så det blir ridning och umgänge vilket ska bi kul.
Örebro - Här har vi släktingar som vi ska fira på diverse events, redan imorgon är det student och i augusti är det farmor som fyller år.
Vänner, fester, grillkvällar; Givetvis blir det jättemycket med vännerna. Speciellt Sebbe eftersom att han åker till Japan i ett år efter sommaren men det blir loads of fun med dom andra också.

image220
Från i tisdags

Jag har mycket att se fram emot, sista sommaren innan studenten.
Ha det nu underbart!

Yesterday all my troubles seemed so far away

Innan jag skriver ett muntert sommarinlägg så tänkte jag klottra ner några rader om gårdagen!

image218Klänning, MQ
Strumpbyxor, Lindex
Skor, Vagabong
Väska, har glömt

Det var underbart väder att dra på sig en klänning, och det gjorde både jag och Bella innan vi drog oss iväg mot stan för att se Melody Club spela.










Live så var dom jättebra och jag är verkligen glad att jag fick se dom, jag menar jag har svårt att tänka mig någon som inte blir uppmuntrad av låtar som Palace Station, Electric och Covergirl. Vi dansade och tjoade och det var allmänt nice. Efter att de hade spelat fick vi för oss att gå in bakom scenen, och mycket riktigt fann vi grabbarna där och kunde ge dom beröm för en bra spelning.


Klick för större, foto taget av mig så copyright på den

Sedan var jag och Bella allmänt glada tillsammans och tog oss vidare till en kompis.
Grymt lyckad sommarkväll!

respons

Jag orkar inte vara diplomatisk, jag tänker hantera situationen på precis samma sätt som du valde, ett blogginlägg.
Okej att du är arg och sårad, det får du väl vara då för det kan jag inte styra över och det var inte min mening. Men att försvinna för att skriva ett inlägg om att jag har förstört ditt liv.. att lägga en sådan kommentar på mig är inte okej.
Det är inte det.
Jag var bara ärlig, och jag har förklarat situationen förut. Jag vet inte över huvud taget hur jag ska förhålla mig till det här för jag vet inte om jag har gjort någonting elakt eller om jag förtjänar det du säger till mig.
Så det är väl upp till dig vad som händer hädanefter, men jag har gjort mitt nu. 


Phew, det senaste dygnet har jag...

◘ Promenerat ca 3-4 timmar sammanlagt
◘ Gjort 60 situps, 15-20 armhävningar & 60 benlyft
◘ Joggat 2.1 kilometer(gåpaus 4x15meter)
◘ Cyklat drygt 10 minuter

På detta har jag i onyttig matväg käkat en magnum ecuador och en kexchoklad, annars så har det varit nyttigt käk.

Jag är lite stolt minsann!


dagens nödvändiga

image215Idag var jag i skolan i sex timmar, utan att ha en enda lektion.
Jag trodde dock jag hade det på morgonen, sedan var det ingen där så jag hängde med en kurspolare istället. Tiden gick, sedan dök fler vänner upp som i omgångar hade hål ända till klockan två. Då åkte jag hem, kändes ganska överflödigt att stanna längre, haha.
Sedan åkte jag till centrum och köpte en riktigt snygg klänning på MQ, den ska jag ha till min kusins studenmottagning senare i veckan så bild kommer vid tillfälle.

Om en stund kommer bild på dagens outfit (stör mig på det ordet, men jag kommer inte på någon bra ersättare?), jag har på mig en av t-shirtarna som jag köpte i fredags. Förvisso är den het men den är lite olämplig för skolan egentligen, för man ser väldigt lätt ner i den pga en urringning som flyttar sig lite som den vill. Sweet.

Förresten. DET ÄR SOMMAR NU! Jag kan säga det om och om igen. Jag har bara avslutningen kvar nu, inga lektioner eller någonting annat. Jag har inte greppat det. Det blir en sentimental sommar, men det blir en helt underbar sommar också.

Ha det gött nu:D

take me down to the paradise city

image213Mina kläder är inte vidare extraordinära men jag har i alla fall en schysst håruppsättning. Satt hårmodell idag, stylisten(www.makeupsucy.se) gjorde en ganska extrem håruppsättning innan denna dock, den här var mer för kul skull innan jag skulle gå:)

Jeans, från MQ
Linne, H&M Divided
Skor, Vagabond



I övrigt är det SOMMAR NUUU!

Today's special

image210Det är inte för intet jag visar upp mig i mina fulblekta gamla jeans, utan det är faktiskt för att jag har en ny t-shirt att visa upp. Köpte den på Carlings igår, och som ni ser ska det föreställa en sjal på.
Vad det gäller jeansen så är det helt enkelt inte en prioritering att köpa nya, och allt annat var i tvätten. Jag ser lite olycklig ut men det var väääldigt stark sol.

T-shirt, Carlings
Jeans, Carlings
Skor, Vagabond

 

Yesterday<3


Igår efter en kort skoldag och lite shopping(som resulterade i två snygga toppar, ett par leggings, ett halsband och ett par heta badshorts) så begav jag mig hem till Bella. Vi pratade och hon bjöd på jättegode frukt och glass som vanligt:) very lovely, av någon anledning smakar allt sånt mycket bättre hemma hos henne.
Sedan så slog det oss att vi kunde ju skriva en låt! Så hon greppade gitarren och vi började fundera ut melodier, vi kom faktiskt på en låt men jag tror inte den skulle uppskattas så jättemycket av allmänheten.. heh.
Sedan satte hon sig vid pianot och hittade en riktigt vacker melodi som vi sedan började bygga på, la till lite text och handling och fick till hur det ska låta på det stora hela. Den låten kommer bli riktigt jäkla vacker på riktigt, dock måste jag träna upp min sång lite för den är ganska svår.

Later on fick jag jätteont i magen och det spelade ingen roll om jag stod upp, satt eller låg ner, det blev inte bättre. Men Bella och hennes mamma var så snälla och tog verkligen hand om mig! Senare när jag fått skjuts hem(två på natten av Bellas mamma, underbart vänligt) så gick det såsmåningom över.

And that's that.

Ha det lovely ya'lls!