Make my skin look fly

image179Smink är en hel vetenskap, och det irriterar mig. För att få en Naturlig Look, så rekommenderas användning av underlagskräm, primer, concealer, foundation, puder & highlighter av de flesta tidningar. Och det är bara för huden!
Men tänk om man är dålig på att sminka sig då? 
Som jag dvs.
Sen är det faktiskt så att jag inte har råd att lägga ner pengar på allt det där. Bra smink kostar, och jag lever på studiebidrag. Samtidigt så är min hy jävligt knepig så jag behöver en hel del för att snygga till.

Hur mycket smink brukar ni använda för en utekväll exempelvis?
Till huden använder vanligen bara foundation+puder om jag orkar. Ska investera i en schysst concealer från i.d.makeup hade jag tänkt dock, för att jag är verkligen härligt blå under ögonen när jag är trött.


 

Kvällens outfit

image178
Ska alldeles strax gå till bussen för att åka och shoppa lite, men tänkte att jag kunde ta mig tid att slänga in en outfit bild först. Brukar inte vara så jättebra på det i vanliga fall:)

Klänning, Gina tricot
Halsband, H&M
Stövlar, Wedins
Tights, Lindex.

Känns lite fjantigt med stövlar i värmen men det skulle tydligen bli kallare. Och så var det snyggare till kläderna också.

Ha en fin kväll!

Weekend

Gick och la mig tre inatt, men fick minsann inte sova ut imorse för mina fåglar skrek. Och skrek. och skrekskrekskrek. Det var rätt påfrestande, och när jag väl gick upp och hade klätt på mig så slutade dom. Ondska.

Nu måste jag plugga Geografi, för min lärare är sadistisk. Han har nämligen beslutat att vi till provet utöver allt i boken, ska kunna peka ut alla länder och huvudstäder i Afrika, Asien & oceanien.
Man tycker att det är tillräckligt. Men Nej, sedan får han för sig att vi ska ju kunna peka ut bergskedjor, floder, öar, lite andra städer och hav också.
Fattar han hur jobbiga länder och huvudstäderna är i Afrika? 
Gubbjävel:)

Men ikväll blir det Japanskt käk på stan med ett gäng kompisar och innan det ska det shoppas lite, så medan jag sitter gråtfärdig framför mitt Värdsatlas kan jag i alla fall räkna med bättre tider.

Mattias Klum din jävel


image179

Mattias Klum Photography

Du lever min dröm.
Grr.
Jag vill också resa runt i världen och fotografera. Villvillvillvill.

Where the hell is matt?

image178
wherethehellismatt.com

Den här videon gör mig alldeles glad!
Klicka på bilden för att se.
Jag är mycket avundsjuk på den här killen

Ät inte kryptoniter

image176Yum, kanske du tänker. Men låt dig inte luras, för  efter tio såna här har du ingen gom kvar. Godis som fräter är inte att rekommendera. Smart som jag är valde jag efter några kryptoniter att dricka apelsinjuice. Resultatet kan sammanfattas som: Aj helvete!

Så nu sitter jag här och funderar på vad jag ska kunna äta utan att det svider. Inte ens avocado fungerade så jag får väl leva på bananer några dagar:).

Movienight(s)

image174

De senaste dagarna har jag sett mycket på film. Flying Daggers, Anchorman, Meningen med livet och 40 year old virgin(alltså är man uttråkad så..).
Den som i mitt tycke var mest sevärd är Flying Daggers, en mycket vacker kinesisk film. Anchorman är förvisso jäkligt kul och Monty Pythons Meningen med livet sjuk som alltid, men den här filmen hade så mycket mer.
Jag trodde inte alls att den skulle falla mig i smaken eftersom den faktiskt innehåller mycket svärdfighter och en hel del dödande med jämna mellanrum. Men om filmskaparna lyckas använda det på ett sätt som ändå gör att filmen är vacker, så är den baskemej sevärd! Fast handlingen involverar givetvis en kärlekhistoria, om än mycket dramatisk och oväntad.
Cool.

Grattis Bella

image173
thesixties.blogg.se

YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY!

Aw

image172

Jag tycker det hade blivit en gullig outfit med rätt skor, inte säker på att den skulle passa mig dock.
Fast nu har jag spenderat lite väl mycket tid med att glo på kläder, jag måste börja förbereda en redovisning om Italienskt mode som kommer att gå urkasst :)

Ciao ya'lls!


tjo

               

Hemma nu och Paris var underbart!
Jag önskar att jag fått vara kvar där eller på något annat mysigt ställe, bara några dagar till.
Det var som mest 33 grader och på kvällen kunde man sitta ute i linne. Förvisso är det oroväckande hög temperatur för årstiden, men jag tänker inte förneka att det var rätt skönt när det låg runt 25 grader.

Nu ska jag återgå till vardagen, ha det lovely ya'lls

Je vais a Paris

image167
Paris 04

Runt klockan två imorgon befinner jag mig i Paris.
Croissanter here I come!

Au Revoir, seeya later!

"Jag har inget blod kvar"

Nästan i alla fall.
Eller okej, jag har rätt mycket kvar. Men fyra sprutor rymmer en hel del jag lovar..
Ugh, jag är inte så förtjust i sjukhus men idag bar det av för att ta lite allergitester. Lyckan är dock stor nu när det är överstökat, eftersom att nu får jag äta vad jag vill igen! De där dumma testen kräver två dagar utan fullkorn och laktos och på det är jag vegetarian. Men det positiva är ju att banan(halva min varierade kost de här dagarna) faktiskt är hilma gott.

I övrigt så är det inte bara jag som hängt på sjukhus senaste dagarna. Min mamma ramlade ner för en trappa häromdagen, samma natt svimmade hon av smärta så det blev sjukhuset för hennes del. Lyckligtvis var det inte värre än ont i musklerna men det var mindre kul att hitta sin mamma liggandes i hallen.. Hon mår hursomhelst mycket bättre idag.

Och som avslutning vill jag bara nämna att min syster spontanköpte en häst igår och att jag ska få en ny dator. Det gör mig alldeles varm inombords så jag ville dela med mig lite.

Ha det helt lovely ya'lls, nu ska jag packa!

Hotel Rwanda


En film som denna kräver en tittare som inte är känslig, alternativt inte räds för att påverkas. Detta beror inte bara på Don Cheadles och Sophie Okonedos gripande skådespeleri, utan också på det faktum att fillmen är baserad på verklighet.


image171I landet Rwanda drabbade folkgrupperna Totsier och hutuer samman. Hutuerna agerade styrda av hat och hetsade av sina egna, vilket ledde till ett massmördande av oskyldiga Totsier.
Det är numer känt som Folkmordet i Rwanda och resulterade i oskyldiga människor skjutna och nedhuggna inför familj. Det som chockar mest är ändå de länder i världen som såg på, men valde att inte ingripa.
Filmen skildrar en man som hamnar i en situation där de krävs alla medel för att rädda en grupp människor och däribland sin fru och sina barn. Mitt i allt tror man på det goda, även om det är svårt ibland.


 av 5 får den av mig. Men se den själv och be the judge, för jag faller lätt för draman.

Okej, djupt andetag

Då är det dags för mitt avgörande prov i företagsekonomi. Får jag IG eller G i kursen?
Det är nu det gäller.

Har sovit ungefär tre timmar inatt också eftersom att jag inte kunde somna av någon dum anledning, så jag måste hålla mig pigg i några timmar nu. Dags att ta en banan kanske?

Önska mig lycka till & ha det great ya'lls.


Motivation med socker, tack

Jag har fem timmars plugg framför mig. Fem timmars företagsekonomi, och jag skulle 10 gånger hellre studera matte. Och jag tycker mycket illa om matte, och har alltid gjort. Men ekonomin har överskridit mina gränser utav hat och resulterat i en mental spärr så fort jag lägger böckerna på skrivbordet. Plötsligt vill jag bara riva sönder böckerna, skrika rätt ut och äta choklad.
Men det får jag inte, för jag har prov på tisdag.

Därför ber jag er lyckliga bekymmersfria tycka synd om mig medan jag kämpar för att förstå och lära mig. Ni får gärna skicka choklad till mig också. Helst mörk.

outfit!

image166Okej, jag tänker såhär. Eftersom att ni inte vill se hur jag är klädd idag(liknelse: hemlös) och dagens outfit är så himla trevligt, så fick jag en briljant idé. Egentligen kan jag ju låtsas att jag ser ut som till vänster idag, det vet ju inte ni.

Så ya'lls, idag har jag på mig;

Skinnjacka, Second Läder 118
Linne, Carlings
Skärp, JC
Jeans, MIss Sixty
Skor, Din Sko

Sen är den här bilden ganska oduglig eftersom att den är svartvit och otydlig, men det är ju söndag(..?).

The Holiday

image165Nu har jag liksom resten av bloggsverige sett den här romantiska feelgood filmen som är väl omtalad. Men feelgood har fått en annorlunda innebörd för mig, en något mer bitter sådan.
För även om jag ler vid de mest förtjusande ögonblicken och inte kan låta bli att få den där goa känslan inombords när karaktärerna äntligen finner varandra, så påminner det också mig om att jag faktiskt inte har någon. Och att medan jag sitter och ser på en film så sitter mina vänner med sina pojkvänner istället.
Jag vet, det är ju lite patetiskt. Men jag tycker hur som helst att filmen var väldigt bra i sin kategori och jag blev positivt överraskad!

Hoppas ni har haft en lovely kväll, nu jag ska lyssna på musik jag älskar.

Stalltaxi

image161

Här har vi den, mammas nya bil. Min stalltaxi.
Från början trodde jag min mor skulle bli arg på mig när jag utnämnde den lilla babyblå toyotan till detta, men hon hakade fort på trenden och nu är det helt enkelt så den kallas när mamma skjutsar iväg mig till knäpphästen.
Nu, om bara en liten stund, ska den göra skäl för sitt namn. Men först ska jag äta klart min musli och fortsätta lyssna på Italiensk smörmusik.

Senare i eftermiddag blir det besök av farmor och farfar, ganska propra örebroare som pratar skånska. Men det gäller att inte vara rädd, dom är väldigt trevliga.

Hoppas ni får en go dag!

P.S Jag tycker Mel Gibson är obehaglig. Så jag funderar på att sitta och bua ut Passion of the Christ på femman idag, oavsett om den är bra eller inte D.S

Att måla påskägg i sällskapet av barn

   


Med högtider kommer traditioner. En av dessa under påsken är som känt att måla ägg, och det var precis det mammas sida av släkten slog sig ned för att göra idag. En atmosfär av kärlek sprider sig i rummet då alltifrån barn till pensionär enas i ett flitigt skapande.
I år fann jag dock en baksida i allt gulligul, en sida tidigare okänd för mig. Nämligen att när är du målar ägg i sällskap av en sjuåring överöses denne med beröm för sina rosagula sträck hit och dit, medan du själv måste kämpa stenhårt för att sticka ut i konkurransen.
Så när jag blickade över bordet och fick syn på min lilla kusins lömska leende då hon mottog stående ovationer så fort penseln vidrörde ägget, så insåg jag att det var tid för förändring. Jag greppade penseln och började måla som aldrig tidigare, med hög fokus in i minsta detalj.
Sedan visar jag stolt upp mitt ägg och berömmen väller in mot mig från alla håll.
Någonstans på vägen glöms sjuåringens osymmetriska kladd bort, och jag har än en gång visat mig vara en värdig målare!

(Nej, men jag målade ägg idag som ni ser;)

Mönster

image158


Okej okej, jag erkänner. Mönster skrämmer mig.
Jag tittar aldrig extra åt kläder med mönster så jag har fort sållat bort ett stort utbud kläder. Men jag bara kan inte, jag tycker att det är så fult. Inte nödvändigtvis på andra, men på mig.
Och det här innebär förstås i sin tur att min garderob kan tyckas väldigt tråkig, men det skulle jag också vara den första att erkänna. Nästan allting går i svart, förutom jeans i diverse skumma färger.
Speciellt mina senaste jeans som jag inte riktigt förstår varför jag köpte, men just då verkade det väldigt logiskt.


Och who knows, en dag kanske jag vågar mig på mönster?
Jag är imponerad av den som gör det!


En torsdag

                                                              

image157

Idag har jag;

♣ Promenerat
♣ Sökt sommarjobb
♣ Fotat en hel del
♣ Träffat Sebbson

Det har varit en bra dag och framförallt var det förstås kul att träffa Sebbe. Han gick ganska precis hem och jag bör egentligen gå och lägga mig, måste upp rätt tidigt imorgon och åka till stallet.
Det känns oftast lite motigt innan, men väl där är det alltid värt det, you gotta love horses.
Nåja.. sitter nog uppe en stund till.

Dagens låt: Cat Stevens - Morning has broken

Good night ya'lls!
:)

Mona Mona

 image157

  

Helt dumt skulle det inte kännas att se ut som henne.
Och så är hon ju hästjej hon med, så det känns automatiskt rätt tufft.

(Det var det vettigaste inlägget jag kunde posta nu, jag är lite off i huvudet at the moment).
Hare gött!

Estetisk plastkirurgi

Ska jag kanske genomgå. Det talas om det, men det slutgiltliga beslutet ligger hos mina föräldrar eftersom att det kostar en slant.
Det skulle innebära att man tar bort/viker in en del av brosket i mina öron så att öronen inte står ut så mycket längre. Det är ett simpelt ingrepp och jag skulle få bättre självkänsla, så why not egentligen?

Det känns väldigt ytligt, och å andra sidan är det ju det också. Men för mig skulle det innebära en stor skillnad, att kunna ha uppsatt hår i stallet eller när jag tränar utan att känna mig rentav ful.
Vet inte när det skulle bli av dock, för under ca en månad måste jag gå med bandage/pannband och det känns lagom kul i skolan. Samtidigt vill man inte se messed up ut på sommalovet heller, men det där är ett klart senare problem.

Det känns hur som helst spännande!

Skoshopping

image151
Vagabond 350:-

Idag ville mamma muntra upp mig och det blev lite shopping, dessa ursöta från Vagabond(och ett par fån Bianco som jag inte hittar bild på).
Jag var lite tveksam till bandet runt ankeln men det ser faktiskt snyggt ut - och främst av allt så ser mina 41:or nätta ut i de här skorna!


Michael Jackson

image150 image151
Till v: Foto Bob Gruen

Det är faktiskt så att jag helt enkelt inte greppar det. Vad hände med killen till vänster? Det är helt otroligt att det där ens är samma person.
När jag ser videos på honom genom åren varierar utseendet brett. Att en människa har haft så många ansiktet är surrealistiskt.
Vad hände?

Det enda jag vet är att killen som skrev Black or White, Earth Song, Dirty Diana, Billie Jean, Thriller, Smooth Criminal, Blame it on the Boogie, Beat it, They Don't care about us, The Way you make me feel; den killen kunde sin sak.

  

Black Or White, Live Ackuland 1996 (videointro först)
Earth Song, Ackuland 1996
You were There, 1990
Dirty Diana, Live Rom 1988
Billie Jean, Motown 1983 den första moonwalken
Can you feel it, 1981
Blame it on the boogie, 1977
Got To be There, som barn 1972


usch

image146uschuschuschusch :( men det är allt jag skriver om det för annars skulle inlägget bli självömkande.

nåja det är jävligt fint väder i alla fall.
och jag var duktig och tränade nyss.
men.

edit: det är seriöst något fel på mig.