Countdown

La just på luren efter en pratstund i år 2008. Har pratat med Sebbe över skype en stund och i Japan har det nya året redan pågått i 2 och ½ timma. Tack för pratstunden vännen, önskar att du kunde vara här och fira med oss ikväll, saknar dig!

Så nu är det alltså inte långt kvar av det här året.
Efter diverse sammanfattningar med kompisar så kan jag konsantera att det har varit händelserikt. Det har skett stora personliga förändringar, jag har träffat nya kompisar, draman har utspelats, jag har varit utomlands ett flertal gånger, jag har äntligen blivit myndig.

Det har för det mesta varit ett alldeles underbart och minnesvärt år.
Jag orkar inte bli mer sentimental än så, då jag har lätt för att bli det på högtider och det kan vara lite jobbigt från och till. Så med det vill jag bara önska er en underbar kväll.

För er som har haft ett bra år hoppas jag att det fortsätter på samma bana, och för er som fått utstå motgångar önskar jag er ett bättre kommande år. Ha en bra kväll!
Sup nu inte ner er så ni inte kommer ihåg hur kul ni hade det sen;)

heyo

Jag hade två alternativ inatt.
Antingen skriva om nyår eller min rädsla för gafflar.

Istället besparar jag er detta och går till sängs.

Tooooo

A night at the 90s

image362Vi drog ihop ett gäng och begav oss till 90s för att shakea loss till eurodisco och gamla spicegirls hits. Vi blev inte besvikna! Det var härligt att gå till ett ställe med humor och sköna människor. Det dansades på scenen och snackades med kändisar(okej fine, Sanna Bråding. Men hon är känd, och hon berömde min klänning och jag levde på det hela kvällen. Förlåt).

VI blev åtta stycken och lokalerna låg harmoniskt beläga på Riddarfjärden. Sweet.

Det enda som kanske inte var toppen var det faktum att en 30+ man började stöta på mig. Han ansåg att vi skulle "be friends" och undrade om vi kunde byta nummer. Detta förvånade mig, eftersom att jag vid det tillfället hade en ditmålad smiley på högerkinden samt två ditmålade fåglar under vänsterögat, Bella fick gå lös med ögonpennan. Och så rött läppstift i halva ansiktet. But hey whatever works for him.

Jag har blivit jättesugen på att börja sminka mig extremt. Igår syntes det illgula väldigt dåligt, men jag vill börja använda starka neonfärger och dylikt. Sådant är kul och snyggt på samma gång, Jackpott. Men prio ett är väl fortfarande att faktiskt lära mig sminka mig. Haha.

image363 Nu mina kära vänner ska jag återgå till att fundera på vad soma ska bli utav den här dagen. Jag vill göra någonting that's for sure, frågan är bara hur sugna mina vänner är på att dra ut en kväll till?
Jag är skeptisk.

Liten snabb update


image361


Kvällens make, tyvärr dåligt fotoljus för färgerna. Det är illgul ögonskugga och svartmarkerat längst ögonens kanter. Jag har vit kajal på intre kanten nertill, samt rouge för att markera kindbenen(håret ivägen på bilden, yes).

Foundation, Isadora
Puder, Isadora
Concealer, Isadora
Ögonskugga H&M
Svart ögonpenna, Clarins
Vit ögonpenna, H&M
Svart ögonskugga, Isadora

Mellandagsrean continues

image359
Äntligen har jag hittat ett par låga, svarta stövlar som inte får mina fötter att se ut som hangarfartyg. Det är nämligen problemet med att vara lång och ha storlek 41 i skor, ibland blir det lite ankeffekt när man går i skor som är platta.

Det var knepigt att få en schysst bild utan blixt, den lilla glänsande silverdetaljen är egentligen lite guldaktig exempelvis.
Jag är helnöjd.

Mellandagsrean

image355Först, dagens:
Pennkjol, ginatricot
T-shirt, julklapp
Strumpbyxor, ginatricot
Dojjor, Din Sko
Kamera, Nikon D40

Tidigt imorse, dvs vid klockan nio, så åkte jag och
brushan in mot stan för att trängas lite på mellandagsrean. Mina förhoppningar om en nyårsklänning uppfylldes inte, däremot resulterade shoppingen i pennkjolen till vänster, ett halsband och ett par skor. Bilder nedan.


Jag trodde aldrig att pennkjol skulle passa mig, men precious hade rätt minsann, jag såg inte alls ut som en kärring. Möjligen att jag måste vänja mig lite, och köpa en bunt fler t-shirts.


 Din sko 100:-


Guldfynd 69:-

Skorna var lite balla, och jag kunde inte motstå den lilla ugglan. Det kändes riktigt tillfredställande att faktiskt få spontanshoppa lite istället för att rusa runt efter saker man behöver. En lyckad shoppingdag, men jakten på nyårsklänningen fortsätter..


Jag undrar fortfarande

vad hände?

Alla årstider har passerat och så även årets alla dagar. På vägen har ett av de mest händelserika åren i mitt liv utspelat sig och medfört en nästan overklig känsla. Sommaren känns långt borta, men hösten har ändå rusat förbi. Och vi står fortfarande på tröskeln till vinter, trots att halva årstiden redan har gått förbi enligt kalendern.

Så här sitter jag och kan inte greppa att det var inom denna tidsram vissa händelser ägde rum. När jag tänker tillbaks på det hela, är det som om det inte funnits egentligen.
Man skulle kanske kunna säga att det är bra att slippa relatera till en del utav det som har varit, men jag vill inte sudda ut viktiga delar i mitt liv. Oavsett om jag förlägger det någonstans långt bak i huvudet så har det faktiskt skett, hur overkligt det än känns just nu. Kanske står de stunderna i skuggan av ala de underbara stunderna som fortfarande får mig att le brett vid blotta tanken.

Nu är det inte långt kvar till nyår. Jag ser fram emot vad 2008 kommer att innebära, och det är med definitiv övertygelse om att det kommer bli någonting alldeles extra..

God Jul Allesammans

image354

Hoppas Julafton blir enligt era förväntningar.
Ha det fint!

The way I are(wtf Timbaland)

image353

Med en slips från sjuttotalet virad kring huvudet och ett leende på läpparna.
Det är så det ska vara.

Don't shoot me santa ger julstämningen i år



Oh Santa, I've been killing just for fun
We'll the party's over kid, because I got a bullet in my gun
A bullet in your what?
Don't shoot me santaclause...

The Killers - Don't shoot me Santa

Ge mig mer jul(jul över huvud taget)

image352

Julpynt, snö, julmusik, julhandel, julmat, julgodis.
Vi har börjat ta till alla medel nu, och det enda som återstår är granen och att varsamt slå in alla julklapparna som ligger  högar överallt. Men någonting stämmer inte, och alla jag har pratat med hittills känner samma sak. Julstämningen finns inte där. Det är någonting besynnerligt i år, och jag kan inte sätta fingret på vad det är. Att skriva önskelista sköts upp in i det sista för det kändes liksom inte angeläget eller aktuellt.
Jag hoppas att känslan infinner sig när granen är klädd och klapparna ligger kring dess fötter, när julmaten doftar bekant och då vi än en gång slår oss ned för att se på Kalle Anka. Men jag räknar inte med det.

Igår träffades dock jag och Bella för att utbyta julklappar och jag fick An Inconvenient truth på DVD samt The Killers album Hotfuss. Tack lovely!<3

Nu blir det till att hjälpa pappa med lite julärenden.

Kul fördriv

Såna hur brukar jag inte göra, men med tanke på min Inkorg skulle det kunna bli lite kul.

Regler:
1. ta fram din mobil,
2. bläddra random i din inkorg,
3. stanna när du räknat till tio och skriv smset som svar på frågan,
4. gör likadant på varje fråga.

Vad skulle du säga om din pojkvän/flickvän var otrogen?
Morrn Morrn! Dags att gå upp nu? så tidigt?! Åh du har bara sovmorgon till 12.20, drygt:/ själv ligger jag och sover nu.. Ganska skönt faktiskt.. Men.. Hehe.. Du får ha det så kul! zZzzZZZ

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Tackar så mycket gorgeous!! :D:D

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Det här blev för knäppt lol. ps berätta inget om nycklarna för eva

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Hett!!;)

Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
"Åh din kamelhora, din frånvaro lämnar mig handfallen"


Dagens

image351
Klänning: MQ
Halsduk: H&M
Dojjor: Din Sko
Strumpbyxor: Gina Tricot

Min skola är såpass ödmjuk att de lånar ut Digitala systemkameror över jullovet till de som går foto, så nu har jag fri tillgång till en Nikon D40 de närmsta veckorna. Sweet!

Känner mig såpass friskare idag att jag har varit iväg till skolan samt en sväng till centrum för att handla julklappar. Imorgon får bli slutspurten, tänkte dessutom hinna med att klippa mig då. I övrigt verkar dagarna fram till jul relativt händelselösa, får se till att göra någonting vettigt utav dom.
Fota, exempelvis:)

(Ursäkt min sura min på fotot. Jag är glad egentligen, hm)

Björn Gustafsson på Parlamentet igår



Jag tycker speciellt om när han avslutar sina meningar i fasett, HAHA.

HAHAHAHAH

Jag och precious åkte in till stan idag för att handla julklappar.
Alltså, särskilt mycket julklappstittandet blev det inte. Men det blev skratt. Galet mycket skratt, faktum är att vi skrattade tills vi fick ont.

Det härligaste är när man har kul åt saker och lägger märke till folks reaktioner. Vi är inte jobbiga eller hödljudda som så, men vi pratar om precis det vi känner för. Det här leder till att vissa typexempel på svenssons vänder sig om och ser irriterade ut, medan andra ler tyst för sig själva. Det är inte personliga saker som diskuteras, det är snarare våran vrickade humor.

Sedan skrek hon "Bu!" rätt ut tre gånger och varje gång spratt jag till och skrek. Till slut jagade jag henne på en gräsmatta, men den jäkeln fällde mig och vi föll ner på marken. Det var skitkul, om än lite kallt.

(Föreställ er folks uppspärrade ögon när Bella förklarar hur kul det var då hennes kompis fastnade med foten i ett tåg som började rulla, och hur hon själv stått och skrattat innan hon insåg faran i situationen och hjälpte till. Det här har aldrig hänt egentligen.)


Outshined

Bland dom jobbigaste känslorna finns dom som man inte tycker sig ha rätten att känna. Dom man skäms för att man känner, för att dom speglar otacksamhet eller missnöje över någonting.
En utav dessa känslor är Avundsjuka.

Avundsjuka är elakartat, eftersom att det leder vidare till en känsla av otillräcklighet.
Även om mitt självförtroende är rätt bra, så finns det vissa saker som kan bli jobbiga att hantera. Att man bleknar brevid vissa personer, oavsett hur snygg man känner sig den dagen. Det här är dock en av de saker som man får lära sig acceptera, för det kommer alltid finnas sådana människor omkring en. Och det är inte fullt så dramatiskt som jag får det att låta heller; för numer berör det mig inte på samma sätt som förut.

Men ibland, någon gång då och då, så känns det fortfarande. Och återigen så gör sig destruktiviteten påmind. Det fascinerar mig fortfarande hur man som människa har en sådan förmåga att förstöra för sig själv. Det tar en sekund för oss att riva ner något vi har byggt upp under en längre stund.

Men det är väl precis som med alla andra tunga känslor. Dom finns hos oss små stunder, oavsett hur vi mår i övrigt.

Underbara utekväll


Födelsedagsbarnet, Bella

Igår var det utgång för att fira Amanda som precis har fyllt 18. Vi inledde kvällen hemma hos henne, sedan åkte vi vidare till ett ställe i stan.
Och i helsike vad kul vi hade! Vi var fyra tjejer från gamla klassen, varav en jag inte har träffat på flera år så det var desto roligare. Vi dansade i timmar, med undantag för de pauser då vi behövde lite frisk luft.
Träffade dessutom på en barndomskompis som har betytt jättemycket för mig, har inte sett honom på fem år så det var underbart att se att han fortfarande var samma härliga kille. Fick aldrig någon klarhet om hurvida han kände igen mig eller inte dock, knepigt att prata med någon mitt på ett rörigt dansgolv.

Under kvällen fick jag tillfälle att slå en kille, eftersom att han verkade anse att det var helt okej att plötsligt lyfta upp min klänning. Han stod bakom mig så jag vände mig om, skrek "vad fan håller du på med?" och slog honom lite lätt på i huvudet. Det kändes faktiskt att ställas inför en sådan situation och få märka av att man inte är någon mes trots allt.

Allt som allt blev det mycket dans, underbart sällskap och vi träffade nytt folk. Det här gör vi om, guaranteed. Vad jag hade all min energi ifrån vet jag inte, men jag tror sömnbristen börjar komma ikapp nu.

Ehihi

Jag fick 2½ timmes sömn! En timma mer än jag trodde. Dock så kändes det som om jag inte ens hunnit somna när klockan ringde 06:30 imorse.
För tillfället blir jag tröttare och tröttare när tiden går. När jag vaknade så dröjde det inte länge innan jag kände mig rätt kry men nu så verkar det dala neråt lite.
Hehe. Igår var fun. Ständigt röj på dansgolvet och kul folk.

Om en timme är det dags för redovisningen jag har gnällt duktig om i en vecka nu. Repeterade imorse och det kan gå precis hur som helst, kan vad jag ska berätta om men det är de engelska formuleringarna som riskerar gå åt skogen när hjärnkapaciteten är lite halv sådär.
Nääh, det blir bra. Wish me good luck. yää.

Edit: Jag har överlevt dagen. Jag somnade nästan i bibloteket men jag höll mig tappert uppe. Redovisningen behövde jag aldrig göra för hon jag skulle ha den med låg hemma i feber.
Om drygt två timmar är det förfest hos en kompis, sedan ska vi dra ut på krogen tillsammans. Oh lord.


Dagen D är här

Och jag syftar inte på Lucia!
Ikväll är den omtalade festen, trehundra personer från skolan kommer dit och alla är riktigt, riktigt taggade. Det kommer bli så grymt kul att ha så många vänner och nya personer samlade. Jag blir nästan lite nervös när jag tänker på det, men det är mer sån där förväntansfull nervositet.

Nu måste jag plugga i sisådär fyra timmar. Har ju den där härliga engelskaredovisningen first thing in the morning. Jag har på känn att det kommer gå galant.

Inga hämningar eller hur var det nu?;)


----

image348

Mitt tillstånd just nu beskrivs bäst såhär.

It's too late



Gillar den här killens röst, ännu en fin version av Apolgoize.

Edit:
Han heter Ricardo Munoz och
finns på myspace. Sitter och lyssnar på hans musik nu, och den är bra. Inte min smak men hans röst tilltalar mig.

Hurtig

Idag har jag sammanlagt promenerat ca två timmar samt joggat 20 minuter.

Jag minns att jag sa tidigare i år att jag minsann kommer sluta jogga när det blir november - tji fick jag. Marken är ändå mjuk fortfarande så det finns ingen vettig anledning att låta bli.

Sovdags any minute, måste upp tidigt imorgon och göra ett bankärende innan lunch(Ja, seriöst alltså).

T9 gör din mobil intressantare

image347
T9 fascinerar mig. Jag är en av de som väljer att skriva mina sms på det gamla hederliga sättet istället, varje gång jag har prövat T9 har jag blivit frustrerad utav alla konstiga ord som dyker upp.
Vissa mobiler har ett ytterst intressant ordregister, ord som finns redan när du köper mobilen.

Exmpelvis smörkuk. När skriver man det i ett sms?
"åh, du anar inte vilken fin smörkuk jag såg på stan idag.."

Eller varför inte nazistparkering, hästkista, dubbelfitta(??), rövkotte, hitlerbebis eller pilsnerafrikan..



(Bild från
http://betaalfa.polymono.net)




Andra advent runt hörnet

I år har jag verkligen legat på latsidan vad det gäller julklappashandlingen. I vanliga fall brukar jag börja kika runt första helgen i december, i år har jag hittills beställt två saker från Internet men jag har inte gett mig iväg någonstans. Rimligtvis borde jag åka iväg imorgon men jag har ingen aning om vad jag ska ge till folk, har lite svårt att vara kreativ med presenter så jag följer gärna önskelistor noggrannt och försöker ordna lite personligare kort istället. Får tvinga mina stackars anhöriga att ge mig ordentliga önskelistor snart så jag kan ta mig an shoppingen snart i alla fall.

Den här julen kommer bil rätt intressant. För första gången ska vi samla både mammas och pappas sida utav släkten. Antingen går det utmärkt eller så slutar det med att någon(läs: svärmor) får checka in på hotell istället.

Hon är ju trots allt kvinnan som när min mamma just tagit på sig finklänningen på sin 50 års dag klappade mamma på magen och sa "När kommer barnet?".

Vi trotsade vädret

image345Idag på Klimatdagen arrangerades världen över någonting som heter Climate Walks. Demostrationståg av folk som vill att det ska ske en förändring snarast, och idag i Stockholm samlades de som ville tillsammans med ett gäng representanter från miljöorganisationer för att gå tillsammans. Jag trodde jag skulle dit som privatperson men när gänget från Greenpeace kände igen mig fick jag både overall och ett plakat i handen, desto roligare! Det blev många människor och vi gick från Norra Latin(ligger nära kungsgatan) via drottningatan, sergel, plattan, kungsträdgården och över bron till Mynttorget i Gamla Stan.


Vissa skrek ramsor och sådant men jag bara gick där med mitt lilla plakat och tog åt mig av att det fanns så många som ville samma sak. Det var en betryggande känsla faktiskt.
På bilden nedan går vi under en bro vid Sergels Torg, jag är faktiskt med i bilden. Leta efter en röd overall med ett gult plakat i handen till vänster bakom den stora banderollen.


Klicka för större.
Bid från greenpeace.se

Våran modiga fågel

Våran lilla parakitunge, Lucifer, var en väldigt modig parakit ikväll.
Nu är han tolv veckor gammal och vi har på senare tid märkt av att han velat sitta på våra huvuden, han har tagit sats men aldrig vågat. Men ikväll tog han inte bara det steget utan han satte sig på min hand!
Han satt på min hand och jag höll den högt vid ansiktet så han i princip snuddade vid min näsa. Och där satt han och drog i mitt hår, bet lite på mina fingrar för att se att det inte var farligt.. han grankade mitt ansikte jättenoggrant och såg supernöjd ut. Det var bland det gulligaste jag har varit med om!


Bild på begäran, vågade inte fota med blixt så den blev suddig. Klicka för större!
Här sitter han på mammas huvud innan han vågade sitta på min hand.


Det kommer bli riktigt svårt att sälja honom.

The 11th hour



På biograferna 18 januari.

Det är lite tragiskt om det är så, men jag hoppas faktumet att en hollywoodskådis uppmärksammar problemet ska få fler människor att öppna sina ögon.

Tänk er

image343

Killen som värmde upp publiken innan Magnus kom ut igår ansåg att Carolina Kluft var alldeles för politiskt korrekt. Han hade därför ett förslag på vad hon skulle kunna göra för att chockera. Han målar upp följande scenario:

Tänker er att hon står på prispallen med världspressen framför sig. En reporter går fram och ställer en fråga. "Carolina, du har slagit ett omöjligt världrekord och är den största kvinnan i idrottshistorien.Hur känns det?"
Carolina svarar; "Det är en stor ära och vinst för mig, men framförallt är det en vinst för den vita rasen"

Jävlar vad vi skrattade åt det här osannolika scenariot.

Magnus Betnér - Inget är Heligt

image342Jag hade sett fram emot gårdagens show i flera månader och hade väldigt höga förväntningar, bara för att Magnus är så jäkla briljant i alla klipp jag har sett.
Och jag blev inte besviken på långa vägar, här snackar vi oavbrutet garv i nästan två timmar. Han skämtar rått om känsliga, relevanta och irrelevanta ämnen. Mitt i allt är han väldigt intelligent och man får oundvikligen en tankeställare.
Jag kommer ha stora svårigheter att besöka Aftonbladets hemsida med gott samvete efter dom här timmarna, just den tidningen och dess anställda har han inte mycket till övers för vilket märks under hela showen. Han ger oss väldigt bra anledningar att hålla med honom om att Aftonbladet är just skit. 
Hans minspel är underbart, och han går runt mycket på scenen och verkligen utnyttjar utrymmet han har. Vi satt på tredje raden också, det hade inte kunnat varit bättre.

Jag tycker speciellt om när han kallade Carola ett jävla as för att hon delade ut Idolbilder till fattga sjuårinar i sydamerika under förra årets faddergala, eller när han berättade om nazisterna som skickade mordhot på maskinskrivet papper med tippex på.

Magnus Betnér nästa år igen - garanterat.

Liten glad update:D

30/30 på Naturkunskapsprovet! Så jäkla skönt när plugget ger resultat. Känns inte alls lika jobbigt längre.

Och den här veckan blir underbar. Det är jättemycket spex på skolan och på fredag är det dags för den omtalade showen vilket kommer att bli grymt kul, speciellt  nu när flera vänner är med!
Imorgon ska jag se Magnus Betner - Inget är heligt, har sett fram emot det i flera månader nu. Tror seriöst att jag kommer skratta bara av att se honom.

I övrigt ska jag in till Greenpeace en vända samt åka in på klimatdagen på lördag, kolla på julklappar, träna och eventuellt gå ut någon helgkväll.

Livet leker.

Alla som inte dansar

  

Igår vart kort men intensivt!
Förutom en jäkla massa dans(speciellt till Maskinen - Alla som inte dansar är våldtäcksmän) så resulterade kvällen i en hel del däckade människor. Tror halva festen satt på golvet i mitt kök halvdöda efter bara två timmar. Intensivt, minst sagt. Tror någon kommer få berätta för mig hur festen var resten av kvällen, för jag fastnade på golvet mellan Frej och Danne.
I övrigt så fick jag ett plastglas i ansiktet som någon råkade kasta av misstag, fattar inte hur det gick till riktigt men utöver sprit i ögat så fick jag ett sår på läppen. Jäkla fullträff alltså;)

Hoppas folk hade kul i alla fall, jag hade det riktigt gött där ett tag!
Är rätt glad att ingen såg mig imorse. Det är ingen vacker syn med härligt rödspräckta ögon och smink över hela ansiktet. Jag tog inte ur linserna vilket kan ha varit ett misstag med tanke på den där spriten jag fick i ögonen, och eftersom mina glasögon gick sönder igår så fick jag vara kreativ och tejpa fast dom i ansiktet medan jag städade.
Allvarligt talat alltså, det såg ganska dumt ut.

Nu ska jag återgå till min kamp - att inte somna innan föräldrarna kommer hem.

PartyParty

ikväll kommer äga:)

Jenny kommer tidigare och hjälper mig med sminket som vanligt(alltså man passar ju på att vara snygg när man får tillfälle, hon är grym på smink), en stund efter det kommer Bella över. Vi får väl dra på hög musik och ladda inför kvällen tillsammans:D

Yay!