värld

Det handlar inte bara om en överhettad värld med ont om resurser och utdöda arter.
Det handlar om sjukdomar som kommer att sprida sig över världen.

Jag tror agerandet ligger hos graden egoism. Jag skulle minska förbrukning av papper, vatten och använda miljövanliga lite dyrare produkter. Jag skulle tvätta mindre och diska för hand.
Men jag skulle inte sluta använda datorer och TV. Jag skulle inte sluta flyga utomlands. Inte som det är exakt just nu, för om endast jag skulle göra det skulle det inte vara en avgörande faktor. Skulle en majoritet göra även de sakerna, skulle jag givet vara med. Jag erkänner min egoism.
Till vilken grad är du egoistisk och hur känns det?

Vi använder ju 20% mer av resuserna än vad som är möjiigt egentligen. Det går inte i längden, helt enkelt.
Det är inte för sent men det kan vara om mindre än 30 år. Vissa säger 100. Men varför ta risken?
Vi kan diskutera i åratal till men det som hjälper är handlingen.
Varför finns det ens användning av miljöfarliga ämnen när vänliga alternativ finns? Varför är det inte lag på att alla bilar ska vara mijöbilar nu? Varför är det inte lag på återvinning?
Varför bryr sig inte folk?

Jorden kan gå under.
Hur kan sådana ord bli nötta i sin mening, när allting står så klart och tydligt? Ignorans.

Vi pratar om jordens undergång. Om en stor katastof, kanske en komet. Då ser vi det tusentals år framåt. Att solen kommer föra nära. Att vulkaner exploderar.
Men det lär inte bli om tusentals år.

Vi pratar så fint om våran planet. Det är inte våran planet. Det är våran planet med djuren och växterna. Med havet och skogarna, och det är ett faktum. Människan ser sig övermäktig med sin intelligens.
Man skulle nog kunna uttrycka det som så att naturen har börjat säga ifrån.
Planeten vi bor på, Jorden.

Vad har vi alltså att förlora?
Precis allt.


Haha yes

Det ringde från skolan nyss. Min mentor har pratat med lite folk och imorgon ska jag på möte på rektorsexpeditionen.
Detta så att jag ska berätta om de personer som har jävlats med mig, eller som hon i telefon sa "har varit oförskämda mot mig". Det ska bli skönt att förklara, sedan får jag se vad de säger. Jag hade absolut inte väntat mig sådan här respons för att jag ville byta klass. Jag ser mig inte som mobbad eller så, absolut inte, men de är värre mot vissa än mot andra.
Jag vill inte överdriva situationen, jag ska helt enkelt förklara vad det är så får vi se vad de gör med det.
Förhoppningvis får jag även veta om jag får göra klassbytet imorgon.

Yaaay progress.

Måndag, what can I say..

Dagen började ganska bra. Den här veckan innehar en speciellt stämning på skolan med tanke på allt som händer och det var kul. Plus att jag ju bara hade två lektioner idag, vilket fick det att kännas ännu bättre.
Dock så bedrar ju skenet i vanlig ordning. Jag har stått och köat utomhus i två timmar för biljetter till showen på fredag, och personen framför mig fick sista biljetten.
TVÅ TIMMAR, ståendes med några hundra bakom som fösöker tränga sig. Det hade lätt varit värt det om jag hade fått biljetterna, men nu var det så att jag skulle träffa Bella som fick stå och glo vid sidan om vilket ju inte var sådär superpeachy för någon av oss. Och så slutade jag tomhänt.
Men jag fick träffa henne i alla fall, och vi åkte hem, vilket var helnice såklart. Vi diskuterade mest, helt av allt hade jag träffat henne mer för oj vad mycket det finns att prata om ändå.
Vi gick hursomhelst och svor över hur dåligt organiserat allt var med biljetterna, då jag snubblar i stationstrappan av sten. Det var inte så jättekul kan jag ju säga, lyckligtvis gled jag mest på knä på något skumt sätt så det resulterade bara i smutsiga skor och jeans och inget annat.

I övrigt idag har jag absolut ingen aning om vad jag ska göra.
Ska se till att komma ut och promenera lite i alla fall, för att rensa tankarna som man så fint brukar säga.

All Good Things

Bra mycket bättre än promiscuous och maneater tillsammans.
Nelly Furtado - All Good Things(come to an end)


Love Actually

Jag fullkomligen älskar den här filmen. Karaktärer, skådespelare, handling, filmningen, humorn, färgerna.. Den här filmen bekräftar definitionen av feel good film.
Åh och så musiken förstås. 

Brittisk humor när den är som allra charmigast utan att vara sliskig.
Det är vad Love Actually är. Nedan följer några härliga scener!


 

Rivieran 07 cancelled

Ändring i planerna! Det blir ingen rivieran 07. Nu har vi bestämt oss för att åka vara mer i södra Italien istället. Kanske flyga till Rom, hyra en bil därifrån och åka neråt landet.

Rivieran i all ära, men nya ställen ska bli helspännande att få upptäcka. Speciellt in Italia.

Ciao:)

Trött

Inte så intressant att läsa om antagligen men jag är så väldigt trött. Helt sanslöst. Jag ser sliten ut och hade helst sovit just nu.
Det finns ju liksom en anledning till varför jag stannade hemma igår ochförsov mig imorse.
Hoppas det blir bättre efter maten, fast det är ju först klockan halv ett..

Den huvudlöse mannen.



Från den omtalade lördagen.

C.R.A.Z.Y

Ikväll har jag sett på film med min mamma, den var franskanadensisk och vi valde ut den för att den hade fått så bra kritik, jag hade inte hört talas om den tidigare.
Men den var riktigt bra, mycket symbolik, en del humor, känsla, duktiga skådespelare och en story som var underhållande och samtidigt allvarlig.
Handlingen är lite halvsvårt att sammanfatta så att den inte underskattas. Zac föds på Julafton 1960 och är det femte barnet i sin familj. Hans mamma är övertygad om att han har en förmåga att hela. Det är dock inte det som ligger i centrum, utan faktumet att Zac är osäker på sin sexuella läggning. Man får följa hans liv från den dagen han föddes tills den han är 20. Sättet filmen är byggd på är underbart att se på, jag ska garanterat köpa den och ha i hyllan här hemma.
Det ligger mycket fokus på hans bröder i filmen också, och det är deras förnamns första bokstäver som tillsammans bildar titeln "CRAZY".

91794-37 
Marc Andre Grondin som spelade Zachary, och sedan han med bröder.


Sen så är huvudrollsinnehavaren snygg också. Det visste jag inte innan, så det blev en pleasent surprise.
Och skönt att se en film där de inte talar amerikanska.

Det var en bra avslutning på en dag som annars inte varit så toppen.

Gårdagen ägde

Igår var verkligen riktigt kul.
Till att börja med så var vi nio stycken(i alla fall till en början, vi var åtta stycken senare). Sedan råkar det vara så att alla dessa nio är väldigt knäppa på ett underbart sätt, så det började med sushi och slutade i fantastisk kaos.

 

Vi möttes upp och begav oss till ett litet mysigt sushiställe. Vi hade det helt för oss själva vilket kändes klockrent för då slapp vi vara rädda att störa någon.
Vi satt där i kanske två timmar. Det var första sushigången för mig och en viss Bokis, och vi både höll väl med om att det kanske inte var så toppen.. hrm. Jag var i alla fall bättre med ätpinnarna än honom! Här fotade vi en hel del sköna bilder.

Sedan hittade vi ett svindyrt cafe, men det hade kuddar och trevliga fåtöljer så vi slog oss ner ändå. Jag kände att jag inte hade råd att köpa något så Markus och Frej slängde på mig deras växelpengar. 27 spänn! haha.
Precis på vägen ut ur cafeet så blev det en mixup som resulterade i att alla bytte namn med varandra. Det här orsakade stor förvirring vid senare tillfällen. Jag skulle lystra till Frej och han till mitt namn.
Med andra ord så var det ganska dumt.



Vi gick vidare till McDonalds då att vi skulle ha råd att köpa något och där satt vi i ungefär en halvtimma. Här hade vi förstås också roligt, alla försökte gömma sig bakom en pelare men det gick ju som det gick.
Det var efter detta, på vägen hem, som det hela vart kaos.
Det är svårt att sammanfatta;
Frej på Niclas rygg, skuttande över övergångställen, 7 pers i en hiss, utbyte av jackor, fakehomosexuella, knävecksfällningar, alla i en hög på tåget, alla i varandras knän, lårsmekningsfestivalen som låter bra mycket mer pervers än den var, ett konstant skrattande, den huvudlöse mannen..
The list goes on.


(den huvudlöse mannen).

Nästa gång alla hänger(då inklusive Jenny, yay!) blir den 9e december på våran MiniJulafton. Can't wait!
Jag vet helt enkelt inga som har så kul som vi har.

<3


Hur många jeans har du?

http://www.aftonbladet.se/vss/klimathotet/story/0,2789,934635,00.html

Därför är dina jeans en miljöbov

Bomullen som går åt till ett par jeans odlas på en yta av drygt tretton kvadratmeter.

Ett halvt kilo kemikalier går åt.

Ett par jeans förbrukar 6600 liter vatten.

Det krävs 103 bekämpningsmedel.


Jag hade gärna köpt ekologiskt tillverkade jeans, men som det framgår i artikeln så kan det bli knepigt. Dock värt det, hoppas att fler tar ställning så att tillverkare skärper sig oavsett om det är svårt eller inte.

Den intelligenta människan

Åh är inte människan intelligent?
Vi som uppfann televisionen, flygplanen, rymdfarkosterna, datorerna. Plasten, pappret, bensinen, aliminiumet..
Är vi inte intelligenta?
Vi som industrialiserar, kör bilar, massproducerar och utvecklas.
Vi som skövlar, förbränner oförnybara resurser, slösar material och helst inte bekymrar oss för morgondagen. Att leva i nuet är det som känns bäst.
Är vi inte korkade?

Du som läser det här och inte bryr dig, vad skönt det måste vara att inte behöva bekymra sig.
Ignorans och egoism. Dessa går hand i hand med människan.

Det värsta är att vi fortätter. Jorden kan gå under.
Stifta lagar, producera inte om det inte är i miljövänligt material, låt bli att fiska spigg, sätt gränser, återvinn.
En lag kan stiftas men ingen kan tvingas att följa den.
Sitt inte bara där.
Det är inte någon regering som mirakulöst kan rädda dagen, det är du som sitter och läser, din granne, invånarna i landet brevid eller på andra sidan jorden.
Självfallet de med en styrande makt i diverse länder göra en väldigt väsentlig skillnad. Människan vill ha sina pengar. Så, ge rejäl dagsböter om denne inte återvinner. Skapa system. Jag ser komplikationerna, men jag ser inte vad vi har för andra alternativ.

Utveckling. Hur ska det ordet defineras egentligen? Progress.
Men de miljarder människor som lever i fattigdom då?
Hur kan i-länderna fortsätta när det finns människor som dör som käglor kring oss? Tusen mil borta, men på samma jord. Hur kan vi fortsätta när vi vet att våra barn riskerar att leva lagom till att se en värld falera?
Det pågår redan nu.

Skulle du offra den nya skinnjackan, den andra TVn, din resa till Thailand?
Skulle du åka kommunalt istället för bil, skulle du handdiska, skulle du åka till sopstationen och återvinna?
Skulle du låta bli att köpa nya kläder på löpande band för att följa modet, eller för att det är lite kul?

Vi behöver fem planeter för att försörja befoklningen om alla levde som i-länderna Just nu konsumerar vi 20% mer än maxgränsen.  Om Kina och Indien börjar leva som vi gör i Sverige då jorden har nio miljarder invånare så kollapsar allt.

Jag sitter inte här och predikar utan att göra något själv. Jag har satt upp mål och sakta men säkert börjar jag fullfölja dessa. Små förändringar. En dag ska jag göra större.
Jag bär runt på en konstant oro och ett dåligt samvete. Så behöver det förstås inte vara, men jag tror att nu behöver folk bli rädda för att faktiskt agera.

Avslutningvis för att dra ett citat från "Planeten". Ett worst-case-scenario citat.

"We'll have to adapt, or die."

Så.

Johnny Cash - Hurt

Johnny Cash - Hurt

I hurt myself today
too see if I still feel
I focus on the pain
the only thing that's real

Se&Lyssna

Det är en deppig låt. Samtidigt lugnande på ett bra sätt. Johnny Cash röst är fantastisk med de lätta ackorden, texten och videon. Men jag vet inte, man kanske måste vara på rätt humör.
Nu ska jag se på andra delen av dokumentärserien "Planeten" på SVT.
Det känns nästan mentalt krävande bara att slå på TVn.

Jag trodde det var över

Jag går igenom en korridor.
Sista lektionen slut, jag ska träffa Bella och skyndar mig samtidigt som jag pratar i telefon.
En bit bort i korridoren står dom. Personerna från min klass.
Tre av dessa står där med sina kompisar. Eftersom att de nästan blockerar gången så måste jag gå mellan dom. De skrattar, och plötsligt inser jag att det är åt mig. De skrattar, de säger saker men jag uppfattar inte vad, allt gick så fort. Så skriker en av dom. Han skriker rätt i mitt öra, men det är inga ord. Han bara skriker.
Jag hör rop och skratt bakom mig när jag går.
Jag önskar att jag hade stannat. Att jag hade sett honom rakt i ögonen och frågat vad hans problem var.
Han känner inte mig, jag vet inte ens vad han heter. 
Jag är så arg, så frustrerad. Så förbannad. Jag önskar att jag hade gett honom en örfil på plats. Nu vet jag inte ens vem det var, eftersom att jag aldrig en uppfattade hur han såg ut. 
Vad har jag då gjort honom? Absolut ingenting. Vad har jag gjort de i min klass som är så elakt? Ingenting där heller. Jag vet inte vad jag gör som provocerar, om det är hur jag ser ut eller något i mitt beteende men allt jag velat var att bli accepterad.
Nu vill jag inte ha något med dom att göra.

Jag trodde det var över, men nu börjas det igen.
De är så fega, äckliga, elaka, falska, patetiska, tragiska, korkade och irriterande.
Just det vill jag förklara för dom, nästa gång.

Andra tycker väl att jag överdriver.
Jag orkar ärligt inte bry mig just nu. 
Jag är alldeles förvirrad.


Dagens



Helkroppsbilden blev suddig, vet inte varför.
Jag har jeans från carlings, mössa carlings, skor wedins, munktröja HM, linne HM,  & halsband HM.

Idag i skolan fick vi se på "Planeten", dokumentärserien på SVT. Jag såg den redan förra veckan när det visades på TV, men det var inte mindre jobbigt den här gången.
Så efter så reser sig läraren upp. Han förklarar, att det är ju en himla tur för honom att han inte finns längre om sisådär 30 år, för då klarar han sig ju. Han tillägger sedan att vi klarar oss kanske, men våra barn? Inte en chans. Inte om vi fortsätter förstöra planeten som vi gör.
Och så plötsligt förstod alla samtidigt innebören av orden han just yttrat. Alla flin slocknade, och ett tag, de sekundrarna det tog innan han började prata om annat så var det alldeles tyst.
Förstår du allvaret? Gör du något åt det?

Som en av vetenskapsmännen i programmet sa. Om vi inte gör något innan 2031 då man beräknat är någon slags gräns så är det för sent.
Game over.

Idag var coolers - Dagens outfit

Jag sa att jag skulle köra en Dagens Outfit, so here it goes,


De vart lite suddiga

* Jeans från Carlings
* Stövlar från Wedins
* Mössa från Carlings
* T-shirt syrran köpte på Sweden Rock(Herrmodell, därav passformen..men jag gillar den ändå)
* Klocka från Ur&Penn

Carlings äger

Nu har jag köpt på mig ett par nya jeans och en jättesnygg t-shirt. Eller rättare sagt, min mamma har köpt till mig. Jag vet, spoiled. Men jag bad inte om det, så jag är bara väldigt tacksam.
Och så inköptes även ett par svarta stövlar vilket var grundidén med hela shoppingturen, de är jag också nöjd med, inte exakt som jag ville men simpla och heta.
Får fixa bilder imorgon, då ska jag såklart ha stövlarna och jeansen på mig i alla fall.

I övrigt idag så var jag till stallet imorse, red älskade
Lissy, och det var jobbigt så det känns i benen nu. Härligt! (jag försöker vara hurtig).

Justja, så köptes det en mössa också. Damn, vad kallt det är!


Earth song

Man kan tycka vad man vill om Michael Jackson, men med sin musik kan han medla någonting fantastisk.

Michael Jackson - Eart song


 

What about sunrise
What about rain
What about all the things
That you said we were to gain...
What about killing fields
Is there a time
What about all the things
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the blood we've shed before
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores?



What have we done to the world
Look what we've done
What about all the peace
That you pledge your only son...
What about flowering fields
Is there a time
What about all the dreams
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the children dead from war
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores

 

I used to dream
I used to glance beyond the stars
Now I don't know where we are
Although I know we've drifted far

  



"Planeten" på SVT

Jag har nu sett första delen i den här omtalade dokumentäreserien.
Och jag kan ärligt säga att jag är mer rädd nu än jag någonsin har varit tidigare. Någonsin.
Lever jag i en tid då de avgörande stegen mot att förgöra en planet tas, eller lever jag i en tid då vi stoppar förstöring och räddar denna sårade jord?
Jag kallsvettas. Det känns plötsligt som att jag har feber.
Att ta in den fakta jag just fått och verkligen smälta den.. det är för mycket.

Är du inte rädd?
Det är inte vår jord. Det är våran tillsammans med djur och natur, men människan har blivit för giriga i utvecklingen. Det är ingen hemlighet, men det verkar inte stoppa folk ändå.
Jag tänker inte köpa någon bil. Blir det absolut nödvändigt får det bli en miljöbil.
Jag tänker alltid återvinna så mycket jag bara kan.
Lågenergilampor, alla små förändringar hjälper.
Värst av allt är väl att jag vet hur min konsumtion av vatten, papper och exempelvis fisk påverkar. Likförbannat duschar jag varje dag, förbrukar hushållspapper i rasande fart och äter fisk två gånger i veckan.
Vad är du villig att uppoffra?



Jag undrar hur det såg ut där innan staden byggdes. Jag undrar vilka platser vi aldrig mer kommer att få se. Den här vackra planeten. Finns det någon oexploaterad plats kvar, och när kommer den i så fall upptäckas?
Jag vet att vi behöver städer. Men vad är vi villiga att uppoffra?

Men det allra läskigaste av allt är det jag inte kan påverka. Jag kan inte påverka om Kina kommer att uvecklas och få samma levnadsstandard som USA. Jag kan inte påverka hur u-ländernas utveckling kommer att gå till.
I världen idag finns 800 miljoner bilar. Om Kina börjar leva som USA så har de ensamma 1,1 miljard bilar.
Våra skogar försvinner om de får den levnadsstandareden.
Försvinner våra skogar, så dör vi antagligen.

Jag upprepar. Då dör vi.

Jag kan antagligen inte formulera ett vettigare inlägg just nu.

Tandläkaren

Nu ska jag alltså til tandläkaren om en liten stund. Eller, tandhygienisten för att vara mer korrekt.
Jag är inte rädd för att gå dit, men jag tycker det är tråkigt och äckligt. Här är några förklaringar till varför det är jobbigt:

1. Man luktar tandläkare efterråt, isch
2. Hon pratar på trots att jag har grejer i munnen och inte kan svara
3. Man har massa grejer i munnen.
4. Om  hon har dålig andedräkt blir hela vistelsen rätt påfrestande.
5. Det enda som finns att titta på är en tecknad bild i taket som är till för barnen.
6. Lampan är för jävla stark
7. Man blir torr i munnen
8. När hon tar bort tandsten drar hon med sig tandkött så det blöder
9. Det är äckligt.

Sedan kanske jag hinner till min sista lektion idag. Troligen till sista halvtimman bara. Sedan, är det till att vänta i 45 minuter på ett betygsprat sedan slutar jag.
Efter skolan så blir det till att duscha sedan pluggapluggaplugga, muntligt kursprov imorgon och jag står inför en hel del utmaningar verkar det som. För övrigt är torsdag den dagen jag tycker minst om hela veckan.

Jag är en skolkare

Dock kändes det viktigare för mig att skolka och göra det muntliga provet på fredag när jag har hunnit plugga än att gå dit och kanske riskera förlora ett högre betyg. Ibland är det nog okej att resonera lite konstigt, även om jag får rätt dåligt samvete för min egen skull att sitta här. Jag lovade mig själv att sluta skolka.
Senare idag ska jag till stallet, lyckligtvis är detta den tidiga dagen men jag kommer antagligen ändå inte hinna rida innan det  blir mörkt. Vilket innebär att jag kommer få utforska okända stigar i kolmörker på en häst som jag bara ridit några gånger innan. Nog för att han är snäll och ägaren säger att han hittar i mörkret, så kommer det nog kännas lite nervigt sådär i början. Feg som jag är, det vill säga.

Jag har ett starkt urge att se sagan om ringen trilogin igen, hoppas att det blir av snart. Man måste ha lite tid över till dom om jag säger så, fast det vet du kanske.
Jag får trösta mig tillfälligt med Lost, Dominic Monaghan som spelar Charlie där är ju trots allt hoben Merry i filmerna. Han har alltid varit en favorit för mig, istället för Elijah eller Orlando som för så många andra.

Dominic


Jag är på ett bra humör idag. Yay to that. Och så har jag på mig en ny tröja, en t-shirt jag fick av min syster. Den har Jack Daniel's tryck, lite dumt kanske eftersom att jag inte dricker sprit, men snygg är den.

Nu blir det till att återgå. Inte för att jag gör något viktigt, men om jag skriver vidare blir det här inlägget lite väl långt. Peace out.


Shoppingsugen

Bläddrat runt lite på asos.com och känner mig frestad att beställa saker.
Tänkte dock att med min situation med pengar just nu, så vore det kanske bättre att önska sig dessa till jul.


    (Dock utan Justin..)



Skandal

Ok jag trodde inte att jag skulle skriva ett inlägg om det här men jag bara måste för att..
Danny ut ur Idol, Cissi stannar och Johan sitter säkert. Seriöst, jag trodde jag skulle ramla av stolen när jag insåg att Cissi fick stanna före honom.
Folk förlitade sig på att andra röstade på honom, det är förklaringen till att han försvann.
Men så har vi det här med Cissi, hon verkar jävla go men vilka röstar på henne? Hon håller inte röstmässigt och så är det bara.
Jag som var rätt säker på att Danny och Markus var de två som skule till final.
Jag menar såg ni hur chockade alla blev?
Jag brukar heller inte falla för flickfavoriter normalt sett(typ Darin eller Ola) men den här killen var genuin.


Gänget
 
Daniel Breihltz säger: Jag har aldrig nånsin under mina år i Idol varit så ledsenoch bedrövad och förbannad och arg och besviken och jag tycker det att det här är fullkomligt åt helvete och jag tycker ni ska skämmas som inte röstade på Danny.
Peter säger: Det är en superskam för mig. Jag trodde att Danny skulle vara en av de tre sista, definitivt.

Orka Idol när bara tre av fem finalister kan leverera, och en av dessa är skittråkig. Jag kanske borde överväga att faktiskt börja rösta?


Jag hatar George Bush - here's why

Att hata George är inget som jag skäms över.
Om du dock inte riktigt gör det och inte ser anledning till, så är
den här artikeln en hint.
USA ensamt släpper ut en fjärdedel av den växthusgasen som kan förstöra våran jord, men han vägrar skriva på avtalet. Kyotoprotokollet, som länder skriver på, vilket innebär att de ska försöka minska utsläppen med en viss procent.
Men neeej, klart inte Bush skriver på. Åhh förbannade apmänniska.
Hur kan en människa av 6,3 miljarder, ha en så  stor makt på våran jord. Ska han få avgöra skillnad mellan liv och död?

Skönt att vi slipper honom snart. Jag har tagit del av aftonbladets kampanj och lovat att bland annat sänka min rumstemperatur. Gör det du också, www.aftonbladet.se.

Inse att det är för viktigt för att ignorera nu.

Inte ett vidare kul inlägg, men ni förstår säkert varför.

En jävla skitdag - tro mig.

Min dag. Jag kan säkert skriva länge och långt om den men ska försöka korta ner så mycket som möjligt.

Lämnar huset vid två. Riktigt busväder, svinkallt verkligen. Tar mig till mammas kontor på söder och går in för att byta skor till några med lite högre klack, och bam. Mina boots går sönder när jag tar av dom, mina kickass boots, signature-boots. Tar på mig de andra skorna för att upptäcka att jag verkligen inte kan gå i dem, pga att lacken helt fallit av nu. Tjoho!
Det är snöoväder och jag har alltså inga skor. Får halta ner på tå i de klacklösa skorna och tar mig till en skomakare som klackar om på plats. Sedan blir det till att akutköpa ett par vantar.

Hittar äntligen till castingen, och bemöts av dömande blickar från mina konkurrenter. Väntar ungefär en timma i diverse trappuppgångar innan jag får komma in.
Vi står uppradade för att kolla längd och mått, som sedan skrivs upp på ett papper. Sen tar de lite digitala ansiktsbilder och visar oss vägen upp för en liten smal trappa där man ska vänta på en intervju.
Jag står där med ca fem andra tjejer, och rummet där intervjuna hålls har glasväggar. Vi kan se hur de ber tjejer att stå upp så de kan fota, märker hur vissa får fem minuter och andra knappt en. Nervositeten stiger.
Slutligen får jag gå in.
I typ 20 sekunder.
Mannen bakom bordet tar min lapp, sneglar på måtten, sedan på mig. Han frågar om vi har träffats tidigare(tydligen hade några tjejer varit där innan) och jag svarar nej. Han låter meddela att om man har gått vidare så ringer de imorgon annars är det över här.
Sedan förklarar han att det var det.
Jag gick alltså inte vidare. Det vet jag av diverse anledningar.
1 Bristen på Intresse
2 Hans blick när han såg mina mått
3 Längden på min Intervju
4 Faktumet att han inte fotade eller något dylikt
5 Och eftersom att många tjejer som gick förbi direkt fick veta att de var välkomna tillbaks imorgon.

Så hur kändes det? Förjävligt givetvis, dock inte oväntat alls.
Nu när jag och mamma beger oss ut är det så man knappt kan se framför sig för all snö, det blåser som fasiken och det är mycket kallt.
Vi tar oss till T-centralen och det var här det hela började.
Vi ska ta tio i sex tåget men det kommer inte, och efter att ha väntat i ca 20 minuter fryser vi så mycket att vi beslutar gå upp igen. Hungern slår till så vi sätter oss inne på det Italienska haket för att äta lite.
Under de fyrtio minuterna vi spenderar här lyckas mamma även bli inlåst på toaletten vilket orsakade ytterliggare problem.
När vi återvänder till perrongen har tåget inte gått ännu, och vi lyckas faktiskt klämma oss in i en av de fulla vagnarna. Nu är klockan fem i sju.

Tåger åker hundra meter, stannar sedan och vi står i 45 minuter. Pga "växelfel". Yeah right, bara att erkänna att de inte kan hantera när kylan och vädret slår till. Samma visa varje år.
Jag har nu väldigt ont i mina fötter och smärtan sprider sig liksom upp mot låren. Slutligen börjar tåget åka igen, woho.. trodde vi. Det stannar förstås igen efter en station. Dock bara i kanske femton minuter nu, sedan rullar det resten av vägen hem.
Jag kom hem för ungefären halvtimma sedan.


Idag suger.