Självinsikt

Det är så svårt med den biten.
Man vill gärna tro att man har god självinsikt, att man vet sina starka och svaga punkter och att man har kontroll över sitt beteende gentemot andra. Men det svåra är att få bekräftat om man har den insikten eller inte.
Jag tycker att jag känner mig själv så himla väl, men så satt jag i telefon med en kompis igår och vi diskuerade lite olika saker. Bland annat hur man ser ut i andras ögon och vad för negativa egenskaper dom ser, och jag kom på att jag kan inte alls veta vad folk säger om mig. Om jag hade haft insikten att ändra på mina negativa egenskaper så hade det väl kanske inte funnits så mycket ont att säga, men det lär knappast vara så att alla ser på mig positivt.

Jag tycker bara att vi är så hårda mot varandra, i alla fall i den här åldern. Så fort någon annan beter sig på ett sätt vi stör oss på ska de dömas och det sätts en osagd press på att man ska bete sig så att man anpassar sig efter alla - och det går inte. Om man tycker att någon agerar fel så ska det diskuteras bakom ryggen som om man själv skulle agerat annorlunda och rätt. Det är i alla fall så jag upplever det, och jag tycker det är så synd att vi inte bara kan slappna av lite mer och inse att alla gör misstag och att trots att många(alla egentligen, men alla visar det inte utåt) bär på egenheter som kan anses mindre bra så är det bara normalt. Det betyder inte att en person förtjänar att bli dömd, dessutom så sköter denne antagligen det jättebra själv för så brukar det vara.

Vi är nog minst lika hårda mot oss själva som alla andra, vilket kanske just beror på att vi är så hårda med att döma själva och vi vet att andra dömer oss.

Fast vad vet jag? Det är nog för tidigt på morgonen för att skriva om såna här saker.


Tillbaka till verkligheten

Jag har inte smält att jag var där borta för en vecka sedan, även om det då och då känns som verklighet. Just nu är det skönt att vara i Sverige för att det är svalt här, om man jämför med Japans nästan 40gradiga värme och luftfuktighet alltså haha. Sen är det ju skitkul att träffa folk och så, och Sebbson har sin sista dag i Japan idag så imorgon kommer han hem. Behöver inte sakna honom mer så det känns sweet.

Igår var Berthine här och vi handlade först mat sedan gjorde vi Indiskt käk till oss två och Carro. Orientaliskt är grejen, det var riktigt gott! Vi åt nån slags kryddig sås med quornbitar, ris, naanbröd och nått annat indiskt bröd som var som chips som svällde i mikron. Det kändes liksom lite mer spännande än pasta och tomatsås och det är verkligen givande att umgås med de där tjejerna.

Jag jobbar ju igen nu så ikväll är det stängning och det enda jag kommer hinna med är väl att rengöra fågelburen och gå och lägga mig i och med att jag kommer hem nio på kvällen- men imorgon är jag faktiskt ledig! Jag och Carro satt och kollade datum i mitt schema igår och har bokat in tillfällen med varandra så fort det går, så min blygsamma ledighet är ägnad henne i högsta möjliga grad. Jag börjar greppa nu att hon om mindre än en månad åker iväg i ett år och jag vet ärligt talat inte hur jag ska hantera det.
Fan Brushan, jag älskar dig så jävla mycket. Vi ser till att ha riktigt kul de här sista veckorna, det blir inga hämningar hardcore style;)

Jag har kommit fram till att det inte är någon idé att göra värsta bildinlägget från Japan eftersom de flesta läsarna är mina vänner och dom har redan sett allt i bilddagboken, kika in på
spuntino.bilddagboken.se för de bilderna.


Jag kommer längta tillbaks.. Fan vad det var häftigt.


Allt som allt mår jag bra, om än fundersam. Men det var inget nytt kanske?


På svensk mark

Jag kan efter fredagens resa i alla fall konstantera att det är betydligt jobbigare att åka hem och resan tog nästanett dygn, det blev väldigt tröttsamt. På tolvtimmarsflighten pajade mitt knä efter en påfrestande vecka så jag har ont i högerknäet mest hela tiden nu(blir nog ingen jogging på ett tag för min del). Det var dock lite intressant på sista flighten då jag fick två flaskor champagne av kabinpersonalen efter att de ropat upp mig i högtalarna och bett mig kontakta dem. En aning överraskande och från en början mycket skrämmande, när de ropade upp mig trodde jag de hade tappat bort mitt bagage nånstans i Asien eller nått sånt. Lite speciellt när de sa att de hade en hälsning till mig och gav mig champagne istället;)

Men nu är jag i alla fall hemma! Det känns snudden till overkligt när jag kollar på bilderna från förra veckan och det kommer nog ta några dagar här i Sverige för att det ska sjunka in ordentligt. Det var en fantastisk vecka, en av de häftigaste i mitt liv. Det är verkligen nyttigt och bra att få uppleva andra kulturer och se helt andra delar av världen och få se med egna ögon vilka skillnader och likheter som finns. Det var mycket i Japan som jag inte förstod mig på. Men jag kom fram till att det är nog vi här som är annorlunda i kontrast med tanke på hur många fler de är där, alltså så var det lika bra att försöka hänga med på hur det fungerade och acceptera det.

Det hanns med mycket och jag har fått se olika delar av kulturen. Jag har fått vara med hemma hos en familj och fått se deras vardag och sovit futon, jag har fått se stadslivet och shoppingen, jag har fått se risfälten i utkanten av staden, jag har fått vara med på en festmåltid, jag har fått en inblick i hur deras ideal ser ut, jag har fått se en festival och jag har fått besöka ett tempel. Jag har lärt känna nya människor, gått vilse, ätit sådant jag aldrig ätit förut och för att göra allt detta så har jag åkt själv till andra sidan jordklotet.

Häftigt? Så jävla häftigt.

Ensam i Kagoshima

Sebbe skulle ivag pa nan avskedsgrej med Rotary ikvall sa jag ar ensam for andra gangen. Forsta gangen gick jag ju som tidigare berattat valdigt vilse och sadar.. sa jag tanke att jag skulle halla mig till de omraden jag kanner till denna gang. Allt har gatt finfint, jag promenerade runt i shoppingkvarteren har i narheten sedan tog jag mig till Amu Plaza Kagoshima, stationen dar vi har varit en hel del i centrumet. Jag hade tankt ata middag dar pa en Italiensk restaurang som jag varit pa forut(for att gora det enkelt for mig) men dom verkade inte ha oppet. Efter en stunds kringvandrande bestamde jag mig for att se vad centrumets matbutik hade att erbjuda i matvag som jag kunde ata uppe pa hotellrummet.

Ja alltsa dom har valdigt konstigt utbud har. Jag kom upp med puddingcrepe, tomatjuice, mandarinjelly, nan slags mjolkpersiko grej, lite sallad med ra fisk i,en fruktdricka, pocky med blabarssmak, chokladbaguette och pepparkakor. Sen sa kopte jag ett par atpinnar for 100 yen(typ sex kronor) som var ganska fina faktiskt samt en japansk trasked( holy shit vilken gigantisk ackelspindel som kryper runt utanfor hotellet just nu den maste fan vara en decimeter, var bara tvungen att skriva det).

Som ni kanske har gissat er till sa var min middag inte sarskilt god. Det enda jag inte slangde var godsakerna, persikodrickan och fisksalladen. Resten gjorde mig faktiskt direkt illamaende aven om jag tappert forsokte ata. Vad det galler pepparkakorna sa tyckte jag bara det var sa sjukt att jag hittade ett paket handdekorerade pepparkakor i Juli i Japans tropiska omraden sa dom fick folja med till rummet av ren fascination.

Nu har jag atit godsaker och druckit en glad dricka(burken ler) och kanner mig matt i alla fall.

Aventyrligt!
I ovrigt har jag idag hapnats over att de saljer gigantiska skalbaggar som husdjur till smabarn har.

Jag checkar ut imorgonbitti och spenderar natten innan flyget hos vardfamiljen sa det blir inget mer bloggande nu. Hoppas det har varit genomlidligt for er att lasa langa inlagg utan de dar svenska bokstaverna med pricker over och utan bilder.

Kram pa er  jag ar hemma i Sverige klockan 22 pa fredag om allt gar som det ska.

en varm dag i shoppingens tecken

Klockan ar halv elva och jag star i hotellobyn efter en harlig dag, da jag och Sebbe har varit ensamma nastan hela tiden forutom vid lunch dar vi fick sallskap av hans vardsyster Madoka:)
Dagen har i princip gatt ut pa att gora lite vad som helst vilket resulterade i att jag har kopt massa grejor. Till mitt forsvar sa ar det presenter for det mesta och jag tror alla kommer att bil helnojda dar hemma! yattaaaa!

En sak jag har tankt pa under mina dagar har ar hur jakla vackra manga Japaner ar. De har en naturlig skonhet med perfekt hy, de dar vackra morka ognen med formen som passar perfekt till kindbenen som ofta ar valdigt markerade(pa killarna speciellt). Det roliga ar dock att manga tar bort uppmarksamheten fran den skonheten i och med att de blingar upp sig med glitterfluffiga hoga klackar, jattefixade naglar, markerat smink och fargat har. Det ar nagot slags ideal att se lite dockliknande ut.
Det ar kul att observera hur annorlunda det armed sadant har pa andra sidan jorden.

Nu bor jag ga och lagga mig, det ar upp lite tidigare imorgon for vi ska aka till ett stalle som motsvarar "tom titts" pa ett ungefar. Sen pa eftermiddagen ska Sebbe pa nan avskedsgrej med rotary vilket innebar att jag kommer att vara ensam hela kvallen. Inklusive middagstid.
Senaste gangen jag var ensam resulterade det i att jag gick vilse sa jag vet inte riktigt vad jag ska gora imorgon. Fast det loser sig, man kan alltid ta en taxi tillbaks och jag har ju hotelladressen. Det svara blir nog att bestalla middag.. gulp. Jag tror jag overlever men det blir nog nagra valdigt forvirrade ogonblick nar jag ska komminucera med manniskor. Onska mig lycka till!

Kram pa er!

The new "it" thing

Bananbrod med chokladbitar i!
En av de roligaste sakerna att gora har i Japan for en besokare som jag ar att kika i butikerna och prova lite av vad de har att erbjuda. Idag kopte jag ett mjukt brod som smakar banan, i detta brod finns chokladbitar. Besynnerligt, onyttigt, konstigt men ocksa valdigt mumsigt!

Sitter har hemma hos Sebbe och kollar lite pa datorn medan han duschar. Vi har precis badat och vattnet ar vaaaldigt salt sa man vill garna skolja av sig lite efterrat. Men badet var underbart for idag var det sa varmt att det inte var klokt. Vi at piknick pa en jattecool strand och sedan gjorde vi en typisk Japansk sommargrej som gar ut pa att man tar pa sig en ogonbindel, sedan star man och snurrar runt en trastav. Sen ska man ta sig fram till en vattenmelon som ligger pa marken och sedan sla pa denna tills den klyvs upp och sen ater man.
Ja ni laste ratt alltsa, Sebbe har filmat nar jag gor det sa det blir youtube nar jag har kommit hem haha. En udda och fin upplevelse..

Darefter sa rakade stackars Sebbe trampa pa en sjoborre och fa taggar i foten sa han har haltat runt lite men havdar att det inte ar nagon fara. Jag ar dock skeptisk.

Ha det underbart!

Greetings from Japan

Jahopp, nu har man blivit tillfragad om att skriva ett inlagg i denna blogg... ehmm...
Sebbe heter jag, och jag har ju varit utbytesstudent i Kagoshima i ett ar nu... Stripes har har passat pa att halsa pa mig nu har i japan innan jag aker hem igen till sverige (30/7!!! O_o). Sa hon traskar runt nu har i vardagsrummet och tittar pa allt japanskt har, medans hon nynnar pa "Coldplay - Lost" och allmant kommenterar min oformaga att skriva i 176853km/h pa tangentbordet >___> Grr

Japan ar som sagt varmt som fan pa sommrarna, och det har stripes fatt uppleva till stor fortvivlan for henne ibland xD
Tank er att man dricker ungefar 10ggr mer an man brukar om man inte vill do av torst, och man svettas som en gris aven fast man sitter med AC:n pa hela dagen i rummet >__<

Nu idag ska vi till stranden och bada samt ha det skojj med vardfamiljen, det blir vattenmelonsklyvning och allmana strandlekar.. Det skadar ju inte att stranden ar sa fin att man dor nar man ser den, >_^ hehe...

Greetings from Japan

Sebbe

Vilse i Kagoshima / inte att rekommendera

Jag har precis kommit till hotellet for att inte fa ga upp pa rummet - det stadas just nu. Sa jag tanke passa pa att beratta om min inte sa jattesmidiga formiddag.

Jag var ensam for forsta gangen, Sebbe skulle till sin vardsysters skola och hjalpa till med en grej. Jag hade forst tankt ga runt i de narliggande kvarteren och kolla i butiker men jag vagade inte riktigt det, sa jag tanke att jag kunde ta mig till vattnet. So far so good for det ar bara att folja gatan sa kommer man dit. Men problemet blev sedan att jag fick syn pa lite intressanta omraden en bra bit bortat vanster, sa jag gick ditat. Det blev langre och langre bort i fran innerstaden och sen var jag plotsligt i fororten. Spannande men lite laskigt samtidigt sa jag gick runt och kikade pa de vackra bergen och annorlunda husen sedan tanke jag ga tillbaks.. men jag valde en ny vag.

Allt som allt; jag har under fyra timmar utstatt 35 graders varme med hog luftfuktighet, traskandes pa bakgator och langst industriomraden. Helt ensam. Overallt star det pa japanska men forst trodde jag att jag var pavag i ratt riktigt. Sedan gick jag mot vattnet igen for att kanna igen mig och kunde da se kagoshima station(det star ett parisehjul pa taket sa det syns). Mitt hotell ligger i narheten av Stationen.. men det rakade vara sa att darifran jag stod var det typ en mil dit. Sa jag hade lyckats ga en mil i fel riktning. Fick till slut fa tag pa en taxi men det tog en bra stund och da var jag faktiskt nara att satta mig pa marken och grina i fortvivlan.

Men man lar sig av sina misstag? Det var ju onekligen en intressant upplevelse och det finns samre stallen att vara vilse pa, det ar sa himla haftigt har. Nu vill jag bara ta en dusch sa jag hoppas att rummet ar fardigstadat snart. Sebbe kommer hit om en kvart eller natt och jag tanker nog halla mig till honom hadanefter...


Det har ar helt galet

Nu sitter jag i Sebbes hus och forsoker manovrera ett japanskt tangentbord, vilket gar sadar. Jag tog mig hit ratt sa problemfritt och vardfamiljen har varit hur snalla som helst aven om det var lite svart att kommunicera med dom nar dom stannade bilen pavag hem fran flyget och tyckte att vi kunde ata lunch och sa.  Dom var jattesota och motte mig med en skylt dar det stod Annika med stora entusiastiska leenden och jag har gatt runt och sagt "Konivhiwa" och "Arigato" i overdrivna mangder for att inte ge ett otrevligt intryck.
Jag satt och halvsov lite pavag hem fran lunchen nar de plotsligt stannar bilen och pekar pa en buss och sager Sebbes namn. Och dar sitter han ju i baksatet! Han skulle av dar och sag ratt forvanad ut nar jag plotsligt hoppade ur en bil och stod framfor honom. Bade han och jag trodde att vi skulle ses har hemma. Det ar att kart aterseende hur som helst.

Helt sjukt det har har, overkligt!!
Det sporegnar ironiskt nog fast det ar anda valdigt varmt och fuktigt. Det ar sa jakla vackert har att det inte ar klokt, det marks att vi ar pa ett tropiskt stalle i oceanien. Det ar boljande grona farger och berg i bakgrunden och om jag tittar bakom mig nu finns massor av fina vaxter och sma mysiga hus ligger framfor bergen. Jag har redan markt av roliga Japanska grejor overallt sa veckan kommer nog bli grym underhallande.

Arligt talat kanner jag mig inte sadar superfrasch for tillfallet, uhm. Jag har rest i ett dygn, men det ar lugnt! Sebbe havdar att jag inte stinker sa jag ska nog klara mig utan att satta forskrackelse i Japanerna.

Nu springer han runt och fixar med grejor som han uttryckte det, jag vet inte vad det innebar men jag forsoka ordna mig sjalv en respektabel look sa lange. Mitt har har fluffat upp sig pa ett intressant vis i fuktigheten maste jag saga.

Kram pa er dar hemma!

Sayonara

Ahahahahaha nu åker vi snart.

JAPAAAAAAAAN!!!!!!!

Byebye.

Countdown

Om jag har sökt fram rätt hemsida så är byggnaden till vänser det hotellet jag kommer spendera sju nätter på i Japan. Första natten bor jag hos Sebbes värdfamilj.

Jag har resfeber nu. Jag mår lite illa, jag känner mig lite yr. Jag försöker att komma på om jag har glömt någonting relevant och jag försöker förstå att mitt plan lyfter om runt tio timmar.

För att fördriva tiden med annat än att stressa upp mig själv ännu mer så har jag suttit och kikat lite på
hotellets hemsida. Där står noggrannt vad som ingår gratis och vad som kommer kosta. Jag har ismaskin, byxpress, kyl, "water hearter with humidifier"(?), grönt te och någonting som kallas Tokio-Inn Theater vilket låter aningen suspekt..
Så ska nog klara mig finemang där, det verkar finnas en hel del att syssla med för att vara ett hotell i alla fall.

Min syster anländer om en stund och då bilr det dusch och sen sova för min del. Ifall jag lyckas få någon sömn blir det nog ett par timmar som mest, vid 05 ringer mobilen och sen kommer precious innan vi drar till flygplatsen. Jag är väldigt, väldigt tacksam för att jag får sällskap dit annars hade det nog varit lite väl mycket för mig.

Det blir ett hetsigt inlägg innan jag sticker också, ciaoooo.


Jag måste bara..

Taget från tjuvlyssnat.

Hållplatsen på Valand, Göteborg

Klockan är två på natten. Två tjejer, varav en är väldigt full, och en kille, alla ~20 sitter i en busskur.
Tjej 1 (sluddrandes): Du, jag måste säga en sak. Alltså, din pojkvän, han är så jäkla ful, han är ju helt dum i huvudet!
Tjej 2 (ganska surt): Han sitter bredvid mig för fan.
Tjej 1: Åh...


Pojkbandsmedlemmar är obehagliga

Jag var hos en kompis i fredags och vi började diskutera gammal dålig musik från våran barndom, vilket automatiskt ledde oss direkt in i pojkbandsträsket och till Backstreet Boys. Så vi satte oss och glodde på musikvideos, och vi upptäckte någonting lite disturbing när vi kikade på videon till Quit playing games with my heart.
Det börjar med att de sitter i orginella pojkbandsposer och allvarsamt sjunger om kärleksbekymmer. Sen, helt plötsligt så börjar det regna och dom står utan skjortor. Varpå AJ börjar porra sig med någon konstig magdans och de andra (försöker) se förföriska ut.



Varför det är disturbing?
Det känns bara lite för sexuellt för en video riktat till en fanskara med 9-13 åringar. Sen är det ju allmänt opassande till själva låttexten som handlar om hur ledsna dom är som har blivit svikna och sårade.

Men jag tror jag och min kompis allt som allt tyckte det mest löjliga var hur otroligt allvarligt de verkar ta sig själva. Hur en vuxen man med självrespekt kan vara med i Backstreet Boys från början är och förblir en gåta.. Förutsatt att man ens vågar kalla exempelvis Nick Carter då för en vuxen man alltså:)


(Här snackar vi djupsinninga, releventa funderingar haha)
 


De senaste dagarna



Bilder i från lördagen, jag kunde inte låta bli att ta med nya kameran.

I lördags var det dags för utgång, det är ifrån den kvällen bilderna ovan kommer. Det kändes ritkigt gött att komma iväg och få dansa för första gången på alldeles för länge, problemet var bara att de som hade klubben uppenbarligen inte hade så bra koll på att för att dansa måste man kunna andas också. Det var oerhört varmt på dansgolvet och man var ofräsch och uttröttad efter bara en låt, så vi fick springa mellan dansgolvet och uteplatsen lite för mycket. Synd, för annars tyckte jag starkt om stället!

Resultatet av utekvällen vart däremot inte så smidigt. Jag var så trött på söndagen att när mitt mobilalarm ringde så gick jag nog bara upp och stängde av det för att somna om.. vilket i sin tur ledde till att jag vaknade samma minut som jag skulle ha varit och öppnat butiken. Inte att rekommendera. Butiken öppnade "bara" en timme sent eftersom att en arbetskamrat var snäll nog att åka in till klockan tolv, men konsekvenserna av mitt lilla misstag kan bli böter för företaget. Höga böter dessutom.
Men hey, det positiva skulle väl i så fall vara att jag nu har gjort det i princip största misstaget man kan så det lär gå bättre härifrån.

Resultatet av mitt misstag var dock inte heller så smidigt. Jag har stressat så mycket i helgen att jag igårkväll fick ont när jag andades. Det var som ett tryck över bröstkorgen och min högerarm började skaka. Aningen obehagligt men jag jagar så lätt upp mig och kroppen orkar inte med det.

Nu passar jag på att ta det lugnt en stund i alla fall. Allting är inhandlat inför resan och ska packas ner, men jag skjuter upp den biten så länge det går för att sakta men säkert börjar nervositeten smyga sig på. Holy shit jag åker till Japan på onsdag!

Så, packa var det ja.

Min nya kärlek


Canon EOS 400D

Nu är den min. Håller på att ladda batteriet så snart är den färdig för användning. Min baby.

Jag har en känsla av att de i min närhet kommer bli utsatta av en hel del fotograferande inom de närmaste veckorna, det positiva för deras del är att bilderna kommer bli jävligt snygga.

Jag har ägt den i några timmar och jag är redan kär. Precis som det ska vara:)

Finemang

Jag mår bra. Tog mig en ordentlig tankeställare om varför jag har känt mig så konstig på senaste tiden och sedan såg jag till att faktiskt försöka göra någonting åt det istället för att låta det gå djupare.

Nu kan jag verkligen känna hur allting flyter på för mig just nu. Det är så grymt härligt. Imorse satt jag och fånlog hela vägen till jobbet, vilket må vara lite i överkant men jag kunde inte låta bli.

Imorgon ska jag öppna butiken så jag bör se till att få lite sömn.. Tror dock att jag kommer känna mig pigg imorgon oavsett eftersom att någonting jag har sett fram emot två-tre år äntligen kommer att bli verklighet. Jag ska köpa en Digital Systemkamera! Kan knappt förstå att jag redan imorgon har en alldeles egen (har märkt på mig själv senaste tiden att jag ofta påpekar att jag inte riktigt kan förstå att saker och ting är på ett visst sätt, men jag menar det. När jag har sett fram emot någonting länge och det plötsligt blir av så brukar det ta en stund för mig att inse)

Godnatt, gomorron, feliz navidad. Vadän ni tycker passar bäst.

Tjooo.

Hähä

Kahls the och Kaffehandel blir aldrig mer densamma.

Idag börja jag och
precious jobba där tillsammans.

Nytt



Kom precis hem från en lyckad shoppingrunda.

Shorts, Carlings
Skor båda par, Vagabond
Klänning, H&M
Linnen, TopShop
Glasögon båda par, SpeccSavers

Jag är så grymt nöjd!

(Att jag ser ut att ta mig själv för seriöst på bilderna beror på att jag har svår att le påtvingat, så det blir lite halvdant)

För bara en månad sedan



Men den har dagen känns så långt borta nu.
Har jag fattat att det är över? Nej, absolut inte.

Fortfarande en av de bästa dagarna i hela mitt liv.


Just because I'm hurting, doesn't mean I'm hurt

Coldplay - Lost! Acoustic

Coldplay lyckas verkligen göra riktigt fin musik ibland och här har vi min nya faovit den slår clocks och den slår fix you. Hela deras nya album håller jättehög standard, yay till dem.



Oh and I'm just waiting until the shine wears off..

Dags att hyperventilera lite?

Mitt pass har gått ut, ehh. Om inte min käre far hade sett det så hade jag upptäckt det ungefär lagom till det ögonblick jag ska kliva på planet nästa onsdag.

Polisstationen nästa för min del.


Nevermind

Jag känner inte för särskilt mycket just nu, egentligen.

Jag tror att jag börjar ta slut. Allting börjar komma ikapp. Jag var så trött häromdagen att jag bokstavligen låg och skakade, fast jag hade fått minst sju timmar sömn. Jag har en ihängande huvudvärk och vid flera tillfällen senaste dagarna har jag varit så virrig att jag har sagt konstiga saker utan att vara medveten om det(jag har fått det påpekat).

Det är absolut inte så att jag inte ser fram emot saker eller att jag inte har kul när jag väl är med vänner och hittar på saker, jag känner bara inte att jag är med fullt ut. Jag orkar inte, det har nått en gräns. Jag tror det är kvarlevor från studenten och en vår av konstant aktivitet som har kommit ikapp. Nu när jag har tagit studenten är det plöstligt en helt ny verklighet och det har börjat sjunka in.

Kombinationen av det och andra problem jag gärna hade sluppit ha i tankarna är väl det som gör mig till vad jag är nu. Kanske är det så att jag överdramatiserar men med tanke på saker och ting så tror jag inte det..

Vissa saker gör mer ont än andra.

Countdown

Två veckor till Japan!!

Nu börjar det kännas verkligt.

Ännu en dag enligt "Inga hämningar"

Jag och Brushan hade planerat att spendera en lugn och härlig dag i solen på Waxholm. Men väl på båten ut dit så träffade på två stycken schyssta killar som vi sedan av en händelse också käkade lunch med, och när de föreslog att vi skulle hänga på ut till deras kompis landställe tackade vi först nej... sen såg vi oss omkring. Vårat vackra Waxholmsväder hade börjat bli allt kyligare och gråare så det kändes mindre lockande att stanna kvar där så vi sprang med dom på färjan mot nästa ö.
(Idag har jag färdats med tåg, buss, taxi, skjuts, lift, två stycken färjor och till fots. Tack vare den trevliga busstrejken då, som också gör att jag har en härlig promenad till stationen att länga till imorgon när jag ska åka till jobbet.)

Efter lite krångel var vi alltså framme och mötte upp med deras kompis, hans lillebrorsa och även hans mormor och hennes två hangouts. Jag hade väntat mig någonting mindre familjärt ärligt talat, men det funkade ju finemang. Det badades i insjöar, spelades fotboll med barn i spöregn, bars runt på militärväskor, röktes vattenpipa, hoppades studsmatta.. Vi lyckades klämma in en hel del på de timmarna vi umgicks:)



Lyckat och vrickat! Dessa grabbar kände varandra ifrån lumpen och var härligt lättsamma att umgås med. Det slog mig några gånger att det var totala främlingar vi umgick med, ändå störde det mig inte nämnvärt. Det må vara puckat att åka iväg med folk sådär, men jävlar vad det är upplyftande med spontanitet.