exotique

image144
Jag tror egentligen bara jag skriver för att ha en ursäkt att posta den här bilden på Kate. Busted.
Men jag har haft en del funderingar över vad hon kommer ifrån. Är hon helbritt eller har hon något mer exotiskt ursprung också? Någonstans från Asien?
Hon ser så ut, och det är läckert hursomhelst.

Igår var jag och såg på film med kompisar, det blev Casino Royale och Land of the dead. Jag tycker James Bond filmer är ganska skrattretande, och det blir inte enklare att keep a straight face när jag ser 
Daniel Craigs putande läppar och intensivblåa blick. När han dessutom skulle spela kär blev det bara för mycket och filmen förlorade den lilla trovärdigheten den faktiskt hade en stund.
Land of the dead var ungefär zombies och dödande men en del ganska äckliga close-ups. Också rätt så skrattretande fast jag tror min genomgående kommentar under filmen var "eww. nej, EWW".

God Save The Queen

image142Kate Moss, foto Craig McDean

Jag funderar på vad God Save the Queen kommer ifrån, visst är det en låttitel från ett förbannat känt band i England? Oh well.

Sovmorgonen idag uppskattas oerhört mycket och jag känner mig riktigt utvilad. Hade som vanligt lite härlig klädesångest imorse eftersom att min garderob är patetisk men det fick bli röda jeans och en schysst rocker t-shirt från carlings. Inte en vidare spännande outfit att lägga ut bild på så det får ni se någon dag när jag fått pengar från ovan och köpt massa spännande.

Igår köpte jag ett par mattgrå jeans från Carlings som satt extremtight, men tjusningen med jeansen därifrån är att de också töjer sig så de inte sitter tight, men samtidigt behåller formen. I don't know how they do it.
Sedan prövade jag ett par Illgula jeans från BikBok men de var SlimFit. Det verkar som om just gula jeans bara görs i slimfit. Grr.

Såg Music And Lyrics på bio sedan också, kan knattra ihop en liten recension senare, nu ska jag försöka se anständig ut till skolan. Och plugga lite på Italienskan.

Ciao!

Hm, I wonder..

Hade jag varit lyckligare i ett annat land?

Efter att ha läst en blogg av en tjej som bor på Rivieran så kan jag inte låta bli att undra hur jag hade varit om jag hade bott i ett land med mildare klimat. För det blir en annan stämning, en viss lättsamhet. Hon nämnde hur kallt och segt det var i Sverige, hur tråkiga svenskar är. På många sätt har hon säkerligen rätt.
Sedan beror det ju på vart man bor annars förstås. Italien? Fijiöarna? Australien?
Just det där bytet av miljö. Jag kanske hade mått helt annorlunda? 

image140
Malaysia

Fast om jag någonsin flyttar härifrån får jag nog överlägga med några dussin människor, för mina vänner ska baskemig med! Skulle jag åka ensam hade jag inte varit lycklig hur som helst, oavsett om jag befann mig i en lyxvilla på rivieran eller en lägenhet i Malaysia. I vilket fall inte under längre perioder.

Just nu är jag dock nöjd. Helt underbart väder, goa vänner, möjligheter överallt och dessutom är det ju bara 16 dagar till Paris.

SPRINGTIME BABY, don't overthink it. Eller något anna fjantigt.
Ciao


It's a beautiful day

Jag älskar att titta ut när det fortfarande ligger ett lätt lager av dimma utöver hustaken, och solen bryter sig igenom. Vårmorgnar äger.

Idag blir nog en bra dag för att vara tisdag. Visst att jag har hål tre timmar mitt på dagen, och sedan när jag kommer hem efter sista timman måste jag plugga Geografi för hela slanten, men det gör mig inte särskilt mycket faktiskt.

U2 - sometimes you can't make it on your own 

Blev lite sen imorse också, men det gör  inget de heller för då får jag skjuts till skolan.

Ciaaoo.

No more dry hands

Jag är så glad att våren är här, av flera härliga orsaker. en av dom är att mina händer inte blir så förbaskat torra och nariga, yippey!

Minns en kommentar jag råkade höra när jag gick förbi en liten grupp tjejer i en korridor förra året;

"Gud vad äckligt! Såg ni hennes händer? Det såg ut som hon var brännskadad!"
Synd att jag inte vände mig om och sa "du kan vara äcklig".

Springtime



image146Jeans, Topshop £32
T-shirt, Topshop £14
Väska, Topshop £28
Skor, Skopunkten 249kr

















Jag letar efter ett par illgula jeans, så den här modellen från TopShop kom ganska lägligt. Dessvärre är dom SlimFit vilket inte passar bra med breda höfter, plus att de antagligen är ljusare egentligen.
I övrigt har jag ju postat om t-shirten tidigare, och skorna skulle göra sig fantastiskt bra med det gula..

men det gulliga är att jag verkligen inte har råd.

SNAP


image142
Sådär snygg är jag alltid när jag fotar, är inte alla det?

Jag tycker Kate är fantastiskt bra som modell. I i övrigt tycker jag dock att hon mest lallar runt och ser
sliten ut. Men hon får förstås se ut precis hur hon vill. Och om jag hade sysslat med droger, blivit jagat av paparazzi, haft en nerknarkad pojkvän och väldigt mycket att göra hela tiden, så hade jag nog också sett aningen sliten ut.

Nu ska jag till Friskis & träna, ciao.

Lördag med The Beatles

image139

All you Need is Love
Come togheter
Penny Lane
Yesterday

Dom är bra härliga, The Beatles.

I övrigt är jag förbannad på iTunes, man betalar 9 spänn per låt och så är dom fel fomat för att ha i mp3n. Hur extremkorkat är det inte på en skala? Så nu kan jag bara lyssna på mina nya, grymma låtar på mina föräldrars dator. Blah.

Men nu är våren tillbaks i alla fall, yay!

I'v been around this much

Jag har varit i elva länder, vilket motsvarar 4%. Så jag har en hel del kvar in other words, men jag tänker vara förbaskat ihärdig det lovar jag(Jag har inte varit i Island dock, som kartan hävdar).


create your own visited countries map

Planerade resor 2007:

- Paris om 20 dagar
- Italien i sommar(Rom, Toscana)
- Vatikanstaten, i samma veva som vi bor i Rom!

A beautiful day

Idag har varit riktigt bra. Riktigt trevligt, spontant och glatt.
Det är svårt att sammanfatta, men jag tycker att den här bilden talar för sig själv.



image138

Make love not war

image135Okej, jag vet att det inte är särskilt orginellt, men den här t-shirten på TopShop har jag fastnat för. Problemet som jag brukar uppleva med vitt är dock att vissa material lätt blir lite genomskinliga. Och jag vill helst inte att folk ser igenom mina kläder, men utöver det så är ju budskapet alldeles finemang så jag ska pröva den i veckan.
Jag tänker sommar, jag tänker skinnjacka, jag tänker pilotbrillor.

Vet inte riktigt vad jag tänker om den gröna nyansen ännu, dock.


Blaahhh?

image133Men förbannade väder. Jag vill inte ha vinterkylan igen, pleeeease. Visst har det varit en underbar vecka, men det känns lite taskigt att bjuda på det bästa av våren för att sedan återgå till blah. För det är vad det är idag; blah.


jävla


image133
Jaha. Det är bara att konstatera att jag inte är en särskilt stabil tjej. Nej, det är jag definitivt inte. hade jag varit det hade jag inte haft olika humör by the hour och jag hade antagligen kunnat känna hurvida jag mår bra eller inte.
Och det stör mig.
Vardagen stör mig. Jag är känslig, jag önskar att jag inte var lika känslig. Det stör mig att jag inte kan sitta ensam och tyst några minuter utan att tänka så jag faktiskt får huvudärk. Det stör mig att jag irriterar mig på allt, inget och småsaker. Att jag låter det gå ut över andra.

Ignorans stör mig, ignorans hos andra. Jag menar inte att jag är bättre, nej, jag tror jag går många folk på nerverna. Inget annat vore rättvist heller. Ingen kan vara omtyckt av alla(nope, inte ens Oprah).
Men det är jobbigt att vara medveten också, jag kanske blir så irriterad på ignorans för ignoranta människor har lättare att rycka på axlarna och gå vidare.

Vad fan pratar jag om? Jag skriver det jag tänker. Eller, om jag ska vara ärlig så har jag raderat flera stycken för allt känns inte särskilt rätt att publicera här. men jag är på det humöret så vissa saker bara blir.

Allt som allt.
Jag tror jag känner mig ensam. Jag tror jag är avundsjuk på dom som har någon Jag tror jag behöver någon.

Jag tror att år i mitt egna lilla fängelse har lämnat många spår. Format mig till den jag är idag och jag vet att jag hade varit annorlunda om jag sluppit. Jag är udda, men jag letar inte efter någon som är det.  


Not Another teen Movie

Om du gillar dumma komedier vars humor ändå på ett twistat sätt faktiskt är rätt genomtänkt, checka not another teen movie på trean nu.

image131
Jamie Pressley

Haha, jag och precious har haft så jävla roligt framför den här dumma filmen.

Perspektiv


Starka bilder

Ibland när jag klagar över hur mycket jag har att göra, att maten i skolan inte är god eller på att jag inte har råd med något jag vill ha, så får jag dåligt samvete och tänker efter innan jag klagar det nästa gång. Men ibland får jag inte det, och idag var en av de dagarna.

Så jag beslutade ge mig själv perspektiv. Jag gick in på google och sökte på famine(svält).
Jag trodde inte att människor kunde vara så smala och undernärda och ändå i livet. Jag förstår fortfarande inte att tusentals människor dör i svält varje dag.
Vissa bilder jag såg fick mig att gråta och jag önskar ingen att se dom.


Våran familj har ett fadderbarn som heter Mohammed Musa Achmed och han bor i Sudan. Vi skickade ett block och färgkritor till honom, och några månader senare skickade han en teckning. Han var mycket glad för blocket och kritorna, trots att han var i tonåren. Han hade ritat en bil, en leopard och lite annat.
Och det känns overkligt på något vis, att se den teckningen. Det är som om han är från en annan värld, en så motsatt verklighet.
Finns det verkligen människor som dricker smutsigt vatten eller inget alls under dagen? Finns det verkligen människor som föds för att dö? Finns det verkligen barn som tynar bort framför sina föräldrars ögon?
Ja.


Det är svårt att se verkligheten ibland eftersom att vikan möta den dagligen, men välja bort att se den. Men ibland blir det man själv känner mindre viktigt, och jag tror inte svält kommer att bekämpas med stängda ögon.

Ha inte dåligt samvete över dina käder, ditt hus eller över att du kan äta när du vill. Var istället tacksam och medveten om det du har, dina möjligheter och tänk efter nästa gång du gnäller.
Och var inte självisk, skänk en slant istället.

Alla kan ändra tankesätt, och det tycker jag vi i den rika världen är skyldiga de som lever ett liv utan liv.


Orättvisa är våran värld...


Yahoo

image126Idag hade jag sovmorgon, slutade tidigt och har redan varit på två promenader. Ska snart iväg till Friskis & svettis(hata namnet but hey) och ge järnet.
Allt känns så mycket enklare på våren och jag vill bara fylla dagarna med aktiviteter. Åka till ställen, vara med vänner, komma i form, shoppa, må bra!
Haha jag tror jag blir lite påfrestande såhär i vårtider.

I övrigt fattar jag inte varför det ska vara så förbannat svårt att hitta snygga sportlinnen? Köpte ett igår med brottarygg och det är rätt fult på. Trodde det skulle vara okey, men med tanke på att det bara fanns i S, M och L så blir det lite halvt med storleken. Så om någon vet vart man kan hitta ett schysst sportlinne(som inte kostar 500 spänn för att det har en fjuttig liten nikelogga på) så hojta!

Jag har haft huvudvärk i flera veckor nu. och så är det skitirrterande människor i datorsalen. och så vill jag inte ha italienska

men guess what?

Det är vår.

Duktig Idiot

Jag har hemprov som jag måste lämna in imorgon, annars får jag IG. Jomenvisst tänkte jag, det är ju hur enkelt som helst om man får sitta hemma med böckerna. Not.
Jag fattar inte ens hur man gör när jag har böckena framför mig. Skitbra!
image125

Ibland känner jag mig rätt värdelös.

Naiz

image123
The Clash - Rock the Casbah

Should I stay or should I go

När man har tråkigt så är det The Clash som gäller.


Duktig

Jag känner mig duktig idag.
Here's why:

♣ En kvart efter jag vaknat gick jag ut på promenad i vårvädret och blev ute i två timmar. Jag har vandrat i skogar, klättrat upp för backar, gått längst fält, suttit i en glänta och lyssnat på musik.. Gick ända till grannkommunen ungefär. Jag älskar skogen.
♣  Jag håller för tillfället på att skiva ett CV och ska så snart det är klart söka jobb.
♣ Efter att CVn känns klar så ska jag studera för att rädda mina betyg i Företagsekonomi och Geografi. På en lördag! Det är inte likt mig.
♣ Jag är miljöduktig. Heja mig.

Jag ska fortsätta vara duktig hela dagen och vem vet, jag kanske slår på stort och dammsuger lite också.

Stand by me


River Phoenix - Stand by me

C'mon you gotta love it, vem tycker inte om den här låten?
Den gör mig lite gladare i mitt pluggande i alla fall. Prov i marknadsföring är inte sådär jätteuppiggande. Men det är okej, för det är inte så svårt den här gången. Och jag är på rätt okej humör idag.

.. jag tror det är vårkänslorna som börjar väckas till liv:)

Men jag måste återgå nu ändå. Ciao!

Vår, vår i luften!

Idag åkte jag till stallet, jag red ut och gjorde alla sysslor. Det var ganska grått och tråkigt ute, och jag är väl inte direkt överentusiastisk när jag rider där i skogen.
Men så händer det.. jag står utanför stallet och väntar på att bli hämtad, och så känner jag någonting. En bekant känsla som jag längesedan kände sist.. Solens värmande strålar.

Och plötsligt så blir jag så medveten om att snön omkring mig smälter, att fåglarna kvittrar och att himlen är blåare än på månader!

Jag har längtat hardcore, och nu är det inte långt kvar till Våren. Wieeee!

Dagens


 

Tänkte jag skulle köra en dagens:)

Skinnjacka från Second Läder 118
Stuprörs jeans från Miss Sixty
Linne med boxarrygg och rött tryck, Carlings
Rockabilly pumps, Din Sko
Prixkiga strumpor, Lindex

Allt svart, förutom mönstret på linnet och prickarna på strumpor och skor.

Blogg.se - KRÅNGEL

Åh blir så trött på att det ska krångla hela tiden. Man kan inte kolla Arkiv på folks bloggar, "senaste inläggen" på startsidan har varit samma i fyra dagar och ibland kan man inte posta inlägg.

Grr. Fast jag kanske tycker det extra störande nu, jag är yr, trött och uttråkad.  I vanliga fall känns det inte särskilt upprörande.

Life on Mars

Nu är det mars, en sjättedel av året. har gått.

Summering av året? Kaos.
Framtisutsikten? Mer kaos.

2007 är flippat. Nu ska jag kolla på kläder och fortsätta lyssna på musik.

Ciao!