Natten till lördag mötte jag ett äckel

Ja, han var nog en av de vidrigaste ungdomarna jag har träffat på. Jag och Berthine satt och väntade på nattbussen då han oprovocerat började säga saker. Jag vet att man inte ska ta åt sig av det idioter säger och det gjorde jag heller inte, men jag var oerhört nära en rejäl flipp både fysiskt och verbalt, och det är ingenting jag bara säger.
Lite av det han sa.

"Låt mig presentera årets skitbrudar, fyfan vilka skitbrudar"
"Jag kan se på dig att du är oskuld, vem fan skulle vilja hångla med det där?"
"Rakar du fittan?"
"Ni har säkert trånga köttiga fittor"


Och sedan den kommentar som ledd mig oerhört nära bristningsgränsen, "Se till att få lite kuk i fittan och håll käften. Sluta vara så jävla uppkäftig".

Det spelar liksom ingen roll att han bara var en full dum kille, vi ska inte behöva sitta och ta emot sådana kommentarer, någonsin. Nu käftade jag visserligen emot med diverse spydigheter, men för det mesta var jag så förbannad att jag inte visste vad jag skulle säga. Jag höll verkligen tillbaks medan han spädde på med allt fler kommentarer. Vi stod ut med honom i ungefär tjugo minuter, sedan vandaliserade han och hans vänner busshållsplatsen lite innan de beslöt sig för att dra vidare.
Det jag dessutom inte fattar är hans blåsta tjejkompis som satt brevid, hur kan hon umgås med någon som uppenbarligen har noll respekt för tjejer? Hon till och med ursäktade honom.

Fyfan.


En dag i kulturens tecken

image440

Jag och
frugan hade en dag att spendera och hela Stockholm att utforska. Dock så är vi båda sparsamma med pengarna såhär i studentider så det skulle helst vara kostnadsfritt. Efter att ha kikat på alltomstockholm.se så var det få alternativ kvar, och med tanke på att det vi fastnade för var en svartvit palmfotografiutställning så kan ni ju bara föreställa er vilken nivå de övriga låg på.


Jag vid indonesien, Bella, Bella vid -maldiverna

Utställningen är benägen längst inne på herravdelningen på Urban outfitters, Biblioteksgatan. Den är där för att fira en ny, reseinspirerad kollektion för vår/sommar 2008. Dock är det djupare än så och beskrivningen förklarar hur de vackra öarna palmerna är benägna på också är drabbade utav konflikt, korruption och diktatur. Så fotografen Johan Lindskog valde att fotografera i svartvitt för att symbolisera detta.

uhm, ja. Förvisso är det bra att uppmärksamma problem men jag är säker på hurvida parallellen med deras nya klädkollektion känns vettig i sammanhanget. Det var väldigt skumt, men jag och frugan hade kul och avrundade med att gå runt i snobbiga affärer kring stureplan och leka pretto.

Nu är biljetterna bokade!!

Den 16e Juli lämnar jag Sverige för att spendera drygt en vecka i Japan med min kära vän Sebbson som jag har saknat grymt mycket.

image444Han bor i Hioki-city utanför en stad som heter Kagoshima, och jag kommer bo på hotell i den staden. Det ligger längst ner i södra Japan. Jag åker dit själv. När jag önskade mig detta som studenpresent var så mycket osäkert så jag har inte riktigt vågat bygga upp förhoppningar om att det ska bli av. Men nu blir det det.

OMFG JAG SKA TILL JAPAN!!!

Så jävla underbart! Jag och Sebbe har redan börjat planera vad vi ska göra där och det verkar så häftigt alltihopa, så annorlunda från hur det är här hemma. Jag har aldrig ens varit utanför Europa, även om min längtan till lite avlägsnare ställen i världen har varit stor. Så det här är en sån där dagdröm som blivit sann. Jag vet inte om jag har fattat det än.

Mina föräldrar är fucking amazing. Jag tackar dom och dom bara ler fint och säger Varsågod, ungefär som om de precis skickat mig smöret jag snällt bad om. Inte som om jag precis fått en resa till Japan.

Då är det bara att se fram emot det. Vi ses om drygt fyra månader Sebbson!





Detta fick Marcus utstå igår

image438
8 mars på fest

Jag hade just berättat för Marcus att jag tidigare under dagen hade besökt LIDL och konstanterat att det fanns öl för tre kronor styck.

Jag: Någon gång ska jag fan ta med mig femton spänn och köpa tre öl!

Vi satt och pratade om lite allmänna saker under filmens gång.

Jag: Bråkade du och din bror mycket när ni var små?
Marcus: Det var väl mer så att han retade mig och jag gick till mamma hehe.
Jag: Ah, så en äkta "storasyster lillasyster" relation alltså..
Marcus: Du vet att jag är kille?
Jag: Ahh, men då måste det betyda att din brorsa också är en tjej!

Jag är beyond gränsen till att överträffa mig själv.

Jag ska på kryssning!

Jag, åtta grabbar från skolan, en finlandsbåt och ett dygn att spendera. Jag har aldrig varit på kryssning tidigare men jag har en känsla av att det kommer vara jäkligt kul.

Det enda som är lite synd är väl att ingen utav mina kompisar kunde haka på men ya'lls om ni ångrar er så har jag en plats kvar i min alldeles egna innerhytt på sju härliga kvadratmeter. Den är dessutom svinbillig.
Om två dryga veckor bär det av mot Åbo alltså, det behövs lite spontanitet för att göra vardagen roligare!

Om en stund blir det pizza och hyrfilm med min eminente kamrat Marcus som för övrigt har gästbloggat väldigt fint en bit ner i bloggen. Jag tänkte att jag skulle fördriva tiden med att systematiskt mobba honom utan anledning, så det ser ut att bli en fin kväll.

Ha det guld!

thoughts that keep me

Just nu gör jag verkligen det mesta förutom det jag borde göra. Jag chattar, käkar, hänger tvätt, läser bloggar, lyssnar på musik, gör ingenting och framförallt funderar. Jag borde förbereda en muntlig bokpresentation som kommer ske imorgon. Jag hade varit klar nu om jag satt igång ordentligt när jag började för två timmar sedan.

Men nejnej. Jag tänker leka idiot istället. Argh, mina vänner, argh.

Det är så frustrerande när man ser sig själv falla in i någonting som man helst vill undvika, samtidigt som man inte riktigt kan ingripa. Nu sitter jag här och funderar och känner igen någonting hos mig som inte slutat väl någon gång förut. Varför lär man sig inte vissa saker?
För att man är dum.

Det var dagens visdomsord.

De kommande skoldagarna

Jag trodde att jag skulle ha åtminstone två relativt lugna veckor att vänja mig vid det nya schemat innan det blev för mycket att göra. Så var inte fallet. Jag ska anstränga mig för att inte gnälla i fortsättningen, för det brukar ju vara rätt hektiskt sista tiden innan studenten. Men nedan följer mina närmsta skoldagar, och jag var minst sagt oförberedd på detta.

- Projektarbete slutprodukt
- Läsa ut en bok
- Förbereda bokseminarie, redovisning muntligt
- Religionsuppgift, skriva egen livsåskådning. Besvara frågor som Vad är meningen med mitt liv, vad är ondska, hur kom världen till, vad är rätt och fel..
- Lära mig olika organisationer och länders ställning i diverse handelsfrågor på Internationella Ekonomin
- Skriva en bookreport på engelskan
- Förbereda en muntlig redovisning
om Martin Luther King. Ska även lämnas in skriftligt.
- Prov i handelshistoria
- Arbetshäften i Idrott A
- Obligatoriskt studiebesök dagen innan projektarbetet ska vara klart
- Kortare resa över dagen med projektgruppen inför projektarbetets slutprodukt


Jag hade tänkt hinna leva och kanske träna samt övningsköra däremellan, men vi får se hur det går med allt det där. Nu ska jag skriva klart min del i projektet, det blir nog bra i slutändan.

Ha en fin kväll!

Good morning sunshine..

image435

Vaknar efter fyra timmar sömn och inser att jag inte orkar gå upp, känner mig alldeles snurrig och konstig i huvudet. Så jag ligger kvar i tron om att det är en av mina mindre jätteviktiga lektioner på tisdagsmorgnar. Det slog mig först när det var för sent att hinna till skolan i tid, att den lektionen jag har nu är ett grupparbete. Vad fint av mig, att lämna min kompis att göra allt själv i två timmar.
Så jag kände mig som ett ass på grund utav det och släpade mig till nedervåningen för att dricka vatten och vakna lite. Tror ni inte att jag tappar glaset i golvet så det går i krasch?

Sedan känner jag mig allmänt nedstämd och stressad idag, det är vitblek himmel och fuktigt ute och jag vill inte göra ett dyft. Jag känner mig ledsen och vemodig, och nog för att det aldrig är välkommet men jag vet inte om jag orkar med det just idag. Dumma jäkla tankar som alltid dyker upp när de har mest negativ effekt..

Jag önskar ibland att jag kunde lura mig själv. Att jag kunde tro på det jag intalar mig, så att vissa saker skulle vara så mycket mindre påtagliga och jäkliga.

Jag längtar till imorgon. Förlåt för eländet.

Du hast den schönste arsch der welt

Jag vill citera Marcus.

"Tyska är så sjukt osexigt"




Kan ni tänka er att mysa med någon som med sensuell ton säger "Du hast den schönste arsch der welt.."? Jag skulle bli klart traumatiserad.

Dire Straits

Jag känner att jag måste börja leta upp lite av deras musik.
Senaste dagarna har jag lyssnat mycket på
Local Hero och Brothers in arms, väldigt fina båda två. Dock tror jag Local Hero är en cover, men nevermind. Den är instrumental och har väldigt fin stämning.

Utöver denna typ av musik så har de senaste dagarna bestått av en jäkla massa R&B samt Hip hop. Det är väl en trevlig mix?


:)

Jag satt just och skrev på ett inlägg i en halvtimma.
Det raderades.

Jag som faktiskt skrev någonting vettigt.

Puss.

Blivande blodgivare

Idag har jag och en vän varit inne och tagit blodprover för att kunna ge blod. Och utöver smärta i båda armvecken och en något begränsad rörelseförmåga så känns det jäkligt gött.

Tanken har väl passerat mig någon gång, att jag som 18 åring skulle kunna ge blod. Men det har inte gått så långt att jag tagit tag i det, så det är tur att jag har vänner som tar med mig på sina briljanta idéer.

Hur som helst, jag rekommenderar er alla friska att göra detsamma!
Det är enkelt, tar bara en timme var tredje månad och räddar liv. För er som tycker nålar är obehagligt så kan jag bara hålla med, jag lämnade provrummet blek i ansiktet och smått traumatiserad.Jag är inte nålrädd i allmänhet men när det krånglar som det gjorde med mig idag så kan jag tycka det är jobbigt. Vill att det ska vara över så snart som möjligt. Känner mig redan lite nervös inför första blodgivartillfället, men jag har lovat mig själv att jag ska gå vidare med det här.

Dom bjuder för övrigt på gratis fika, så iväg mer er.



Gårdagens fotografering

image427Jag hade total panik igår förmiddag. Jag hade en viktig fotouppgift att göra och kameran skulle lämnas in idag, och inspirationen låg på noll. Men med hjälp utav en syster som råkar ha tillgång till en gård med hästar, en grym garderob och var redo att ställa upp själv så var det plötsligt lättare att vara kreativ. Hon trotsade vädret och drog på sig en klänning(dessutom hoppade hon upp barbacka på hästen i stilettlackskor utan hjälp, så hon är en superkvinna).

Ha i åtanke att bilderna nedan är helt oredigerade. I vanliga fall sysslar jag inte med redigering men dessa är så mörka att de ska fixas i skolans datorer där jag har tillgång till photshop.



Själva idén med fotograferingen var att först ta bilder där hon står i mjukiskläder med en smutsig häst och ser allmänt missnöjd ut med tillvaron som är grå och trist. I bakgrunden hänger hennes klänning och svajar i trädet.
Sedan är hon plötsligt uppklädd och mjukiskläderna ligger på marken i leran. Både hon och den vackre hästen är glada.
Lite kul och lättsamt sådär.

Modell: Syster, Baiba, Cadillac
Foto: Jag

Före:


Efter:


Jag inser att de inte är briljanta fotomässigt, men mina härliga fotolärare har glömt en viktigt detalj. Nämligen att lära oss hur kameran fungerar. Därav fick jag gissa mig fram med både tidspress och dåligt väder. Så jag känner mig nöjd.

Vad tror ni, får jag godkänt?

Gästbloggare Marcus

Nu är det så att min bloggtorka ska avbrytas med ett ytterligare en gästbloggning. Denna gång från min eminente vän Marcus, som har fått tuff konkurrens efter Ohsostylish fantastiskt kreativa inlägg nedan.

image426
Här ser man tydligt att det finns massor av vänskaplig
värme mellan mig och Marcus.



Tjena! Marcus här (han som är bäst). Ja ni, första gången jag "bloggar". Vad ska man skriva om egentligen? Min dag? Jo den har varit okej, tråkig engelskalektion, sen hål där jag och annika satt i fotosalen och gjorde allt från grymtade till att jag jävlades med en bild på en bebis (hon ÄLSKAR bebisar). Sen var det dags för RELIGIONSLEKTION med allas vår Carl-Henrik som självklart inledde med att klaga på skolan från alla möjliga vinklar. LUNCH efter det, schlafs..

Vad kan man säga om annika då? Ganska lång.. Typ brunt hår, även om jag kallat henne blond förut.. Skum humor (klagar ej).. Samma schema som jag.. Luktar ganska illa (om ni ser henne se till att bli förkylda eller hålla för näsan).. Oh hon bakade muffins till mig igår! Riktigt goda och hon har lovat mig dagliga leveranser från och med nu, så det är jag väldigt tacksam över (även om hon förnekat detta löfte).. Sen fick hon en spark i knät av hennes "brusha" idag (jag smålog när hon tittade bort).. Annars(?) en väldigt bra vän, rolig, omtänksam, generös när det kommer till muffins, medveten om världens alla problem och försöker aktivt vara en del i lösningen av dem vilket är rätt så ovanligt.. Väldig massa ".." det blir..

Med det så tackar jag för mig! Jag vet, bästa inlägget i den här bloggen so far ni behöver inte nämna det (skrev ju inledningsvis att jag är bäst). Tjohej!