2008

(Det är för svårt att hitta en bild som ska sammanfatta ett år)

Det har hänt så mycket de här tolv månaderna.

Mycket av de som hänt har varit i form utav en hektisk vår där skolarbete kombinerades med få timmar sömn och en hel del fest. Genom alla kurser, projektarbeten, hemmafester och studentskivor har plötsligt en stor grupp människor knytits samman på ett nästan löjleseväckande perfekt sätt.
Jag har kommit närmre tidigare bekantskaper och träffat helt nya människor, underbara och lättsamma människor som gör det så enkelt för mig att tycka om dem. Som Martin som visade sig vara en av de bästa jag någonsin träffat, och Berthine som med sina fikastunder och megahärliga skratt bara gled in och blev en del av mitt liv. Dessutom är det inte varje valborg man träffar en nästintill soulmate som jag gjorde när jag och Arvid blev nära vänner över en natt.

Vi tog studenten och upplevde en av de bästa dagarna i livet.
Jag reste till Japan helt själv, och bara en vecka därefter kom Sebbe äntligen hem efter ett år ifrån oss. Jag fick mitt första jobb vilket oväntat ledde till att jag plötsligt har hand om en butik helt själv.

Det har ju varit lite tungt från och till också. Min älskade brush åkte ifrån mig för att spendera ett år på andra sidan jordklotet och jag saknar henne varje dag. I våras var det ju trots allt hon och jag som utnämnde det här till året av Inga hämningar.
Det har blivit ett par akutbesök  för min del också vilket är ett par för mycket, ett på grund utav en benskada som ingen har kommit till underfund med ännu och ett som förklarade för mig att jag måste ta det lite lugnare.

Men när jag ser tillbaks på år 2008 är det som ett av de bästa åren hittills.
Det har hänt så mycket värdefullt, roligt, överväldigande och oväntat att det bara inte kan bli misslyckat. Och som människa har jag växt till mig enormt. Nog för att jag har sagt det förut - men tack alla ni vänner som funnits här. Ni har gjort mitt år och jag hoppas att ni kommer göra min framtid.
Det här månaderna har inte gått fort. Man brukar ju säga lite klassiskt att tiden flyger förbi, och på sätt och vis gör den kanske det, men när jag tänker tillbaks på i våras så känns skoltiden så avlägsen. Livet har blivit så nytt och annorlunda att det snarare har varit svårt att få grepp om allt.
Jag ser fram emot 2009 med skräckblandad förtjusning eftersom att jag har väldigt stora beslut att fatta. En sak i taget dock, nu är det fokus på kvällen som närmar sig.

Helt jävla fantastiskt intressant år och med det nöjer jag mig för nu.

Gott nytt år!
Nu blir det finmiddag, drinkar och allmänt god stämning.


Didn't last a day

Sjönk ihop bakom kassa och blev sittandes. Nära att svimma av ett flertal gånger, smärtor i bröstkorgen, tryck när jag andas.

Välkommen till min nya vardag?
Heeeeelvete.

Relaxation

Det här är min första lediga söndag på tio veckor. Jag ligger fortfarande kvar i sängen och orkar inte kliva upp, bröskorgen värker lite fortfarande så fort jag reser på mig men annars är det inte så farligt alls.

Jag har riktigt underbara arbetsamrater som ställer upp på att stå ensamma hela helgpass för att jag inte ska behöva anstränga mig. Med deras hjälp och lite beslutsamhet från min ege sida ska det här nog gå över rätt snart.

Edit: Klev upp ur sängen runt sju. Efter en kort stund uppe är känslan i bröstkorgen betydligt intensivare, känslan av ett tryck över mig är tillbaks. Efter en vaken timme.. inte bra. Fan.

Min lördag so far

Ungefär sex timmar på akuten.
Aaaargh sjukhusmiljöer är så obehagliga.

Tagit blodprover samt EKG och kunde konstantera att det är inget fel med mitt hjärta. Jag har ont när jag andas på grund utav stress, tydligen. Det sitter i bröstkorgen. Läkaren sa lättsamt att det är ingenting att oroa sig för. Personligen tycker jag det här är rätt oroväckande det med. Speciellt med tanke på hur ont jag hade inatt och att jag halvt om halvt däckade inne på lagret idag.


Det kunde väl vart värre förvisso.


Hädelse!

Blondinbella kallar Karl-Bertil Jonsson(som visas varje år klockan sju på julaftoskvällen) för kommunistskit och undrar när det ska sluta sändas.

Nu är det så att detta program är heligt, rara lilla Bella.

Oh it's so on, bitch!

Disappointed horse



Så jävla epic.

Enligt tradition

Årets kreation har fått smeknamnet "Psychogranen" vilket jag tycker är något oförtjänt, dock är det nödvändigtvis igen förolämpning gentemot mig. Jag blev utsedd granchef här hemma nämligen, och jag måste erkänna att den är präglad med en personlig touch. Jag är inte helt estetiskt lagd så att säga.. men den är fanemej mysig.




Med det vill jag bara tillägga:
En synnerligen God Jul på er mina välartade läsare.

Nu är det fixat!!

Biljetterna är precis köpta.

Den 23/2 står jag och min pappa på the 02 Arena i London för att se The Killers live!!
Ståplats, häftig arena, England och mitt favoritband.



Så jävla peppad!! Det spritter i kroppen när jag föreställer mig hur det kommer vara att faktiskt stå där. Det är någonting alldeles visst med bra konserter. Stämningen är i högsta topp hela tiden.
Jag kommer grina om de kör Read my mind. Och i så fall kommer jag med största sannolikhet även bli mobbad av engelskmän för just det. I övrigt satsar jag stenhårt på att skrika slut på rösten, hoppa som en galning, få bra platser och sjunga med i allt precis hela tiden.

Iiih två månader kvar då!


Bra dag

Bra, bra, bra!

Om tre dagar är det Julafton.
Konstigt.

Ikväll lyssnar jag på David Bowie - Heroes.


Såhär inpå natten

Här befinner vi oss nu. Tillsammans i ovisshet.


Jag tror inte att någon människa kan greppa världen. Bara att
försöka få ett perspektiv på det stora hela ger mig huvudvärk och
fyller upp bröstkorgen med en stark känsla av vemod.

Vill jag förstå egentligen?
Jag är rädd för att inse mycket, samtidigt som jag inte vill
någonting hellre än att kunna nå den mänsklighet jag strävar efter.
Jag vill ha förståelse nog att verkligen känna med de människor
som har det ont. Jag vill ha förståelse nog att offra bekvämlighet i
min livsstil för den miljö som vi måste ta hand om. Jag vill ha
förståelse för hur människor resonerar.


Rättvisa är ett ideal vi aldrig har uppnått, någonsin. Det är en
bild vi har byggt upp och en önskan som vi strävar efter.
Men aldrig någonsin har den här planeten varit en rättvis plats
att finnas till på.


Och det känns inombords ibland. En fysisk smärta sticker till vid
tillfällen då jag anstränger mig för att begripa hur andra
människor har det. Och vissa gånger kan jag tänka hur mycket som
helst utan att det egentligen känns mer än ansträngande för huvudet.
Jag vill inte behöva leva med insikten om alla de smärtor
som dagligen upplevs omkring mig för att jag räds tanken på att ändå
inte kunna göra någon bestående skillnad. Att jag till slut ska falla in i ett mönster där
jag finner mig i att det är som det är.  Min önskan att få ett grep om helheten krockar
med det skydd jag har byggt upp för att kunna bortse ifrån sådant som svider.


Tankarna krockar med varandra i en enda stor röra och jag
måste få ordning på dem.


Jag har inte nått fram ännu, men jag är påväg.
En dag kanske jag förstår.


SATURDAYNIGHT SWEETNES

Det här är en ovanlig känsla.
Klockan är elva, jag har jobbat nio timmar men jag är tamejfan ändå pigg. Kom hem för en liten stund sedan och känner mig peppad på att göra någonting, en sån här kväll hade jag velat vara ute och dansa av mig lite. Eller bara typ sitta på nått schysst ställe och ta lite goda drinkar. Klä upp mig och träffa folk!

Fan vad skönt.
Nu blir det ingen dans men alltså att viljan finns är ju guld. Nästa helg däremot då ska jag ut. Så är det bara. Det ska även mina vänner, de vet bara inte om det än. Så Bella och Jenny, var beredda. 

Nu vet ni det också, mer onödig info!! YAAAAAY! 

Hehe jag har satt på
Men at work - Land down under och tänker hämta mer vin.

Vad måste vi?

Ett fenomen jag har svårt att förstå mig på är måsten. Ofta talar vi om saker som vi måste göra inom en viss tidsram. I många fall är det förstås så att det är sådant som drabbar folk i omgivningen om vi låter bli och vi håller plikktroget fast vid våra måsten av den anledningen. Det är ändå förståeligt.

En sak jag funderade på idag är det här med Julen. Varje år är det samma sak. Folk får massor av extra utgifter vare sig de vill eller inte och tiden känns knapp för att hinna med allting som ska göras. Det borde handla om en dag då vi ska samlas och ha det trevligt med folk vi bryr oss om, men istället har det utvecklats till ett måste. Den typiska Svenssonfamiljen bäddar verkligen upp för att få en klassisk jul - oavsett om de egentligen känner för att träffa släkten, äta julmat, pynta och stå och baka lussebullar. Det stressas och klagas på brist i julstämning och avsaknad av snö, som om det vore någonting nytt. Likadant. Varje år.

Varför stressa för någonting man inte vill om resultatet ändå inte är någonting man strävar efter? Tycker man inte om julmat så behövs inget julbord, har man faktiskt ont om pengar så är julklappar inte något tvång. Känner man inte att det är värt det så måste man inte.

Ja, att skippa Julafton är en helt sanslöst realistisk möjlighet som jag tror många skulle må bra av att överväga. Jag firar julen för att jag fortfarande tycker den är mysig, och det är väl där någonstans min poäng försöker krypa fram - vi behöver inte följa flocken om vi inte vill. Det kan vara vettigt att ifrågasätta vilka måsten vi faktiskt har och vilka vi bara låtit ta plats.


(Att jag börjat tänka på det här så mycket på sistone är relaterat till att mitt jobb har tagit över så mycket av mina dagar på sistone, och jag hör mig själv klaga på allt jag måste få gjort. Sanningen är ju dock den att jag inte måste vara kvar om jag känner att jag inte vill längre, jag har möjligheten att säga upp mig när jag vill. Om jag nu ändå väljer att stanna kanske jag inte borde klaga så mycket eftersom att allt som allt - det är mitt val och ingen annans att stanna kvar.)


Det är en stor dag idag

Idag fick jag äntligen skrika på en idiot! Vilken glädje!
Det skedde på kvällen då jag stäng butiken och stod innanför gallret och räknade kassan, samtidigt som jag i bakgrunden spelade Benny Bennassi. Musiken hördes ut, men bara då man passerade själva butiken och vilket rimligtvis inte borde störa någon då det enda som finns utanför är ingången till en matbutik.
Jag hade fel. Ungefär såhär(dock inte helt ordagrant) löd konversationen mellan mig och den man som bestämde sig för att jag hade fel.

Tjurig gubbe(agressiv): Vad är det här för skit, det borde inte ens kallas för musik!
Jag: Uuursäkta..? Strunta i att lyssna då?
Tjurig gubbe: Vem har sagt att jag vill lyssna på den här skitmusiken?!
Jag(uppretad): Men bara gå härifrån då! Vi har stängt.
Tjurig gubbe(Höjer rösten något): Vad skulle du tycka om jag-
Jag(agressiv): Men STICK då! *viftar med handen*
Gubben spänner illistigt ögonen i mig och vandrar demostrativt iväg med mobiltelefonen i högsta hugg, muttrandes.

Det var rätt kul att få släppa ut lite av min lagrade frustration över vissa människor.

Ah the memory lane..



Där står jag i en Japanska trädgård i Amami-Oshima style. Leendes i den sanlösa värmen och med de överdimensionerade pilotbrillorna i högsta hugg.

Ja, det var tider det.
Men det var inte det jag vill tala om egentligen. Jag var mest väldigt sugen på att publicera en bild ifrån Japan eftersom jag påmind om min resa ett flertal gånger idag. Först åt jag på en sushirestaurang där jag för första gången fick majonnäs i sushin, vilket var väldigt vanligt förekommande på sushiställena där. Sen ville en kund diskutera japanska tetraditioner vilket jag inte är särskilt insatt i men jag nämnde förstås mitt resmål ändå.

Jag tänker dock fatta ett löfte för mig själv att i största möjliga mån undvika att gå vilse nästa gång jag besöker ett land med både främmande tal och skrift. Och så vill jag uttrycka min yttersta tacksamhet till det faktum att jag fick låna en japansk mobiltelefon annars hade jag väl fortfarande suttit på nån trottoar i Kagoshima och försökt hitta till den där enorma gatan som jag likförbannat tappade bort...

Waduup

Smärtan i mitt knä är tillbaka som en knöglig jävla räkning på posten.
Ett halvår senare, back to square one. Fast jag behöver lyckligtvis inte kryckor nu. Jag var inte särskilt smidig på de där kryckorna, och i centrumet där förra jobbet var så blev jag känd som "tjejen med kryckor" berättade en kund för mig. Han skulle betala sitt te och lätt då meddela att han hade hört talas om mig. Besynnerligt.

Riktigt bra dag i övrigt dock, har haft det trevligt både utanför och på jobbet.
Resten av kvällen blir det obligatorie-TV i form utav dubbelavsnitt a la Scrubs. Sen så får jag sova typ sex-sju gemytliga timmar innan jobbet imorgon. Fast vet ni vad? Det känns inte tungt. Det känns nästan kul. Fick positiv feedback idag som betyder mycket och ger nya krafter inför framtiden.

Funderade på tacksamhet idag. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig på ett sätt som är tillräckligt. Jag kan uppriktigt säga att jag är stolt över mig själv, och det kan jag vara tack vare de omkring mig. Halva mig är bara till för er - hoppas att ni förstår det. Alla ni som får mig att känna såhär.

Ja jag är väl överdrivet kärleksfull ikväll. Hellre det än tvärtom. Sen vet jag inte riktigt om det jag skriver är begripligt för det är så skickligt osammanhängande, men det är väl en annan femma..

Hetaste julklappstipset!



http://www.julklapparmotfattigdom.se/

http://www.unicef.se/stod-oss/gavoshop

Köp en dräktig get till en fattig kvinna, ge skolböcker, skänk summor som går till bygge utav vattenpumpar som är livsnödvändigt för byar.

Gör någonting. Gör någonting viktigare.

Jag skulle bli riktigt glad om någon köpte en sån här julklapp istället för någonting materiellt till mig, för i slutändan så har jag redan så mycket mer än jag egentligen behöver. Med det är jag absolut inte otacksam gentemot de som har köpt någonting till mig, det uppsakattas och glädjer mig. Men i år så ska mina föräldrar få en lite annorlunda önskelista.

Dagens nivå


ain't nothing gonna break my stride!!



JAG BLIR SÅ JÄVLA PEPPAD AV DEN HÄR LÅTEN ASSÅ!!!! BRA GREJER!!"1§½½½

Sweet Sixteen fuckups

Jag sitter och kollar på Sweet Sixteen som går på MT V.

Tjejen handlar med sin mamma och kollar på ett par örhängen.
Butiksbiträde: Those are 13 000 dollars.
Mamman: Well you are my little princess*smile*

Jag handlar med min mamma.
Jag: Hm.. kan vi köpa ostbågar?
Mamma: Jaa, det gör vi. *smile*

Jag föredrar nog ändå det senaste alternativet, det första gives me the creeps.

En rätt så slumpartad tankeställare

Det är väldigt intressant hur inbitna fördomar plötsligt kan motbevisas, sen så står man där och undrar om man ska känna sig dum för att man antog någonting från första början eller lättad för att man blev motbevisad.

Nej, ni har rätt. Det var inte så intressant som det lär när jag tänkte tanken i mitt huvud. Till mitt försvar vill jag dock tillägga att vikten av intresse i en fråga också är någonting varje person har för sig själv. Så det kanske sitter någon läsare just nu och är alldeles i extas över hur jag kan formulera en fundering så fantastiskt bra, hur det kan väcka så många känslor och tankegångar i dennes huvud.
Nu tror jag verkligen inte det. Men jag vet inte. Eller hur?

Och här har vi någonting som jag däremot har funderat en väldans massa på. Fraser som lyder "Jag vet" eller "jag vet inte". Ibland kan vi ju faktiskt inte veta om vi vet eller inte, vi kanske sitter på svaret i någon utav våra gissningar, det är bara det att vi inte kan få bekräftat utifrån om det stämmer.

Ta meningen med livet, exempelvis. Om det finns en mening men livet så kanske jag vet vad den är, för jag kan ha tänkt tanken massor av gånger. Det svåra, omöjliga dessutom, är ju att få bekräftat att det faktiskt är så som jag tror, dvs vet.

Förstår ni vad det är jag försöker komma fram till?
Vi kanske vet mer än vad vi tror, det är bara det att vi inte vet om det.

God natt på er, nu ska jag jobba. What else liksom.

Ett meddelande

Till dig, Broccoli- och ädelostpaj för 85 spänn som jag köpte på ett cafe på stan igår:

DÖ!! Du smakar för i helvete ingenting!

Jag anser att det är sund förnuft att utlåta sina agressioner på maträtter, såsom gårdagens paj, istället för min omgivning. Vad nu dessa agressioner ska vara bra för över huvud taget är oklart.

Göttans

Jag betraktar de här sjukdagarna som välbehövd ledighet. Jag har sovit drygt 16 timmar senaste dygnet, det är fanemej på samma nivå som katter. Det trista med att vara sjuk är väl att det är mycket tid för en själv, fast det kanske också har varit välbehövt.

Förhoppningvis kommer jag ha med mig lite nyenergi inför kommande veckorna efter de här dagarna, så det har ju varit positivt i slutändan. Om jag nu inte blir sjukare, fast jag vägrar se det som ett alternativ:)

Nu har jag gäspat ikapp med mig själv rätt länge så det är väl till att sova ännu mer.

Jag tänker sova riktigt gott. Jag är glad. Nöjd. Tillfreds. Allt det där.
På senaste tiden har mina funderingar verkat ge resultat.
Det hjälper mig att njuta av allt bra. Underbart.

Och alla vänner som eventuellt läser det här: Saknar er hela tiden, tänker sluta jobba såhär mycket, vill träffa er oftare.

Natti.


Memory lane

Jag sitter här och kikar lite på bilder ifrån Japan, och då dök denna upp. Jag måste säga att även om det var en intressant upplevelse att dricka kolsyrad vaniljglass så är det ingenting jag rekommenderar i fyrtiogradig värme. Det blev ganska sliskigt och konstigt, jag känner en viss övertygelse om att riktig glass hade känts bättre.



Men prova var jag ju tvungen att göra. Det är ju inte särskilt ofta den möjligheten erbjuds i snabbköpen här hemma.


Helvete. Fan. Nej nej nej nejnej

Vaknade upp sjuk.

Alltså, nej. NEJ. Det får inte hända, inte nu.
Det här var min enda lediga dag före jul och jag har ett tiotal julklappar som måste inhandlas, för det första. Sen har vi den lilla detaljen att jag står uppskriven på jobb nu två veckor i streck och vi har inte mycket personal som kan hoppa in istället för mig. Dessutom är det massor av beställningar och dylikt som behöver göras.

Jag vet inte vad jag ska göra om jag är sjuk mer än två dagar, men samtidigt är det osannolikt att jag är frisk nog att jobba förren tidigast efter helgen. Plus att jag förlorar massa välbehövda pengar om jag missar en hel helgs arbete.
Och oh shit, det slog mig just att det är väldigt viktiga saker som behöver tas tag i på söndag. Ekonomirapporter och sånt som jag måste göra varje vecka.

Det som känns tristast är dock att jag inte kommer kunna träffa vissa på ett tag nu. Guuuh...

Nu får ni jättegärna tycka synd om mig. Faaaaan..

Dagens klantiga

Nedanför espressomaskinen på jobbet så finns en stor bunke, och via en slang så hamnar kaffeblandat vatten från maskinen ner i denna bunke. Varje dag efter stänging hälls detta ut via ett hål på bunkens ovansida, där slangen från espressomaskinen även stoppas i.

Igår stängde jag.
Imorse hade jag öppningen, och en kort stund efter öppning så beställdes några Latte och jag börjar effektivt servera utan en tanke på något annat. Plötsligt känner jag att det plaskar när jag går.
Då har jag, duktig som jag är, helt enkelt inte stoppat i slangen i bunken. Så allt vatten bara åker rätt ner över golv samt en kartong med papperspåsar för te som jag blev tvungen att slänga ett hundratal av.

Hur kan man inte märka det?
Meeen i och med städningsarbetet därefter fick jag ju lite att göra i alla fall. Ehm.

Skickligast var jag dock i lördags då jag halkde nedför en trappa, inte att rekommendera ens för den äventyrslystne, jag är vackert grönblå lite varstans och har ont i rygg och nacke. Fantastiskt.

Run

Jävlar vad fantastiskt hon sjunger.

.

För ett halvår sedan



Idag är det sex månader sedan studenten.
Gaaalet!

Jag skulle vilja uppleva champagnefrukosten några gånger till. Och utspringet. Och jag önskar att det tagit lite längre tid att sjunga Blomstertid för sista gången i aulan.











Underbara, underbara dag!

Guh

Idag kämpar jag.


Jag är en idiot(att vara mänsklig är en last)

Suck.
SUCK.

Jävla klantarsel idiot jag kan vara.
Jag är in trouble. Ett simpelt litet felslag på schemat och nu kommer butiken antagligen få böta många tusen på grund utav mig. Jag lovar, det är jättekul att vakna för att väktaren ringer och berättar att ingen är i butiken vid öppning. Speciellt när man befinner sig 1½ timmes resväg därifrån och vet att desto längre tid det tar, desto mer får man böta.

Jag kan ju glömma att vara populär hos chefen hädanefter.

Så typiskt mig så det inte är sant, dessutom.


Stupid, stupid, stupid.

Inte mycket att göra åt nu, förvisso. Nu gäller det bara att se till att det aldrig händer igen. Blev inte särskilt uppstressad av situationen, men jag känner mig dum för det är så grymt onödigt och kan få riktigt oönskade konsekvenser.

Fast nu blir det hem till Martin och imorgon är jag ledig, så humöret lär inte hållas nere särskilt länge. Gött.

P.S By the way så drömde jag inatt igen att jag skulle dö. Blodförgiftning den här gången. Ehm? D.S


tankar om en dröm

Häromnatten drömde jag att jag skulle dö.
Jag hade fått en diagnos och det var för sent för att rädda mig så drömmen gick i princip ut på att jag berättade för folk om vad som skulle hända och att jag inte hade lång tid kvar.
Det var lagom muntert att vakna med den känslan, vill jag lova.
Men självklart, liksom alltid, gav det mig en tankeställare.

I drömmen talade jag om hur jag tidigare uttalat mig om döden som någonting jag inte räds, att det är någonting som händer när det händer. Jag la till att jag visst var rädd, att jag inte vetat vad jag talat om innan.

Så tänker jag på det nu, här i verkligheten.
Det är så sjukt konstigt bara hur man kan finnas en sekund för att sedan vara borta en annan. Sen fortsätter allting omkring, utan hänsyn till det som hänt. Allt lever vidare men inte du själv.

Vart jag vill komma vet jag inte.
Livets gång, som ironiskt nog handlar delvis om att vi alla kommer dö någon gång, är bara så iskall. Vi lattjar runt en livstid, kämpar för att samla på oss erfarenheter och värdefulla minnen. Förlorar de sitt värde när vi försvinner? Fyller det egentligen någon mening förutom för vårat eget välmående vad vi gör av våran livstid?

Jag tänker i vilket fall ha ett riktigt gött liv, resten får lösa sig allteftersom. Låta bli att fundera har jag dock svårt att göra, även om jag inte direkt har nått någon klarhet. Låt oss säga att jag tänker högt i det här inlägget-



Day & Age

JAG VET. Inte fan brukar man lyssna på alla de låtar folk lägger ut på sina bloggar.
Men det vore skam utav mig, som hängivet Killersfan, att inte skriva om deras nya skiva.

Den är riktigt bra. Fick den med posten förra veckan och har lyssnat på den väldigt frekvent ända sedan dess och låtarna bara växer för mig. I början tycker jag ofta det låter lite rörigt, men efter några gånger börjar man känna alla melodier och det blir bara väldigt finemang.

Så här är min nya lilla favorit, Losing Touch.
Den fyller mig med glädjeämnen så att säga.


Dejlig

Vilken helg.
Den har känts så udda bara.
På ett bra sätt!

Igår åkte jag direkt från jobbet ut till en mycket avlägsen plats för att dricka glögg och ha det mysigt med lite vänner. Busschauffören släppte av oss mitt på en ickebelyst bilväg ovetandes om vart vi skulle. Det var förstås inte hans fel att vi var bortkomna, men det kändes ändå som att vi hade blivit lämnade till vårat öde. Vi vandrade upp längst en grusväg för att plötsligt höra plötsligt utbristande elaka skratt, som visade sig vara ankor i en sjö som vi inte hade lagt märke till för det var så mörkt. Efter en kort stunds parerande av vattenpölar så möttes vi upp utav kvällen värd och leddes rakt in i värmen. Det blev middag, vin, glögg, sällskapsspel, mera vin, andra spel, dans och goa diskussioner ända inpå natten.

Första advent blev en succé(som jag för övrigt blir påmind om så fort jag passerar en spegel eftersom att jag var tvungen att åka till jobbet direkt imorse och kom hem för en stund sedan. Jag har, förhoppningsvis, sett piggare och fräschare ut än vad jag gör nu). Det känns fortfarande hyfsat avlägset med jul men det smyger sig på lite.

Sååå hur i helvete ska man hinna med att köpa julkapparna?
0 köpta, 15 kvar.

Nu är det sleep för jag ska upp och öppna butiken imorgon!! Åh. Yay-

Det är så oerhört svårt för mig att dölja min entusiasm inför det, men jag ska verkligen försöka. Pfft.