det är tur att jag har er i alla fall


<3

Efter en dag som min gårdag, är det bara än mer uppenbart hur underbara ni är-
Inledde med en svinstressig förmiddag på jobbet där både kassa och kortmaskin inte ville fungera, första gången jag stod själv i butiken ett helt arbetspass. Väl hemma hade jag bråttom iväg men på grund utav SL så kom jag 1½ timme sent. Sedan efter en fest som resulterade i först kul sedan förjävliga saker, så åker nattbussen förbi oss fast vi står ute i gatan och viftar för att bli sedda. Så det vara bara att vänta till 05:04 bussen istället, vilket innebär att jag nu har sovit tre timmar innan jobbet.

Men vet ni vad, trots skit så blev morgonen jävligt härlig för att peronerna på bilden ovan såg till att det blev så.

Phew

Omställning: Jag har sisådär ingen ledig stund förren måndag.
Alltså, över huvud taget. Eheheh. Det kommer ta ett tag att vänja sig tror jag.

Jag ska upp om fem och en halv timme också, så yay nu borde jag sova.
Men först ska diskas och skrivas inköpslistor.

Jag har samlat in på tok för mycket vuxenpoäng på sistone.. jag borde dra till med någonting omoget och drastiskt väldigt snart. Typ moona framför en pensionär eller fälla ett barn som skriker jobbigt.

Låter väl vettigt?


JAG FICK DET!!!

Jobbet är mitt!! Jag har fått mitt första jobb! Jag ska tjäna mina egna pengar!

Min abetsgivare är dock väldigt skicklig i läran om att ge provjobbare smärre hjärtattacker. Först glömde hon ju bort att jag ens skulle provjobba, och nu idag ringde hon och lät först jättepositiv.. Sedan när det framgick när jag hade semester (hon har fått uppgifterna för flera veckor sedan men glömt bort) så förklarade hon att hon tyvärr var tvungen att leta efter någon annan.
Så jag har traskat runt i huset riktigt förbannad nu på morgonen. Men sen så ringer hon upp igen en stund senare, ursäktar krånglet och säger att hon tyckte allt kändes så bra med mig så hon ville lösa det på något sätt. Hon verkar ha det oerhört stressigt i och med minnesluckor men i övrigt kunde jag antagligen inte bett om en bättre arbetsgivare eftersom att hon är oerhört trevlig.

Jag börjar imorgon, heldag igen för att lära in mig.
Jahopp, nu ska jag bli te och kaffeexpert :D

På skansken för en vecka sedan..

Jag gör ett fantastiskt framförande av Ted Gärdestads Himlen är oskyldigt blå.


Som sagt

Det är jobbigt, men jag överlever.

Precis så är det. Vissa saker måste man bara ta sig igenom även om det rätt och slätt suger.


Jag kan nu hantera både kassa och espressomaskiner..

Det gick jättebra idag! Över föräntningarna då jag trodde det skulle ta mer än en dag att lära sig både kassa och espressomaskin samt andra detaljer men det gick såpass lätt att jag fick stå själv i butiken några gånger till och med. Jag måste ha sett störtlöjlig ut för jag satt och fånflinade för jag kände mig så nöjd med att jag hanterat allt bättre än väntat.

En sak var dock mindre bra, nämligen det faktum att min arbetsgivare hade varit så stressad senaste veckorna att hon glömt bort att jag ens skulle vara där. Hon skulle ha varit med mig hela dagen men dök inte upp, men jag fick ju hjälp av de anställda och tänkte inte mer på det. Sedan ringde en av mina arbetskamrater upp henne och hon kom inte ens ihåg att vi träffats, vad vi pratat om och vad som var bestämt. Hon hade tydligen drabbats av minneluckor som resultat av stress så jag fick  förklara det vi bestämt tidigare och hon ska ringa mig imorgon angående hur vi gör härifrån.
Det kändes ju lite halvkul, men det verkar fortfarande som att jobbet är mitt. Får veta mer imorgon så det är bara att hålla tummarna.

Något som dock var kul var när en av tjejerna som förklarade arbetsuppgifterna för mig också lät meddela att man ska pröva olika praliner, choklader och tesorter i butiken för att arbetsgivaren vill att vi ska ha koll på det vi säljer. Så jag har fått äta praliner och lyxchoklad under dagen och dessutom får vi alltid ta hur mycket kaffe och te vi vill under arbetstimmarna.

Hähä. Nog för att det är sviniga färdmedel till jobbet men bättre sommarjobb kunde jag nog inte bett om, allt som allt är det kul och mysigt i allmänhet.

Dags att göra lite nytta

Nu ska jag alldeles strax åka iväg mot min första arbetsdag någonsin. Jag ska provjobba i en the och kaffehandel, och om det går bra så har jag jobb för hela sommaren. Idag är provjobb och jag spenderade därför gårdagskvällen med att plugga på om deras olika te och kaffesorter för att vara någorlunda beredd.

Det verkar vara ett riktigt trevligt jobb, så jag ska verkligen göra mitt bästa för att inte sumpa det. Men jag är lite nervös, jag drömde om butiken och diverse saker som var relaterade till espressomaskiner.


Yeah..


Midsommar


Utsikten när vi käkade middag

Midsommaren spenderades i Skärgården med ett gäng kompisar, vi bodde i övernattade på Norröra för att dansa hela natten på en brygga där de har dansgolv och DJ. Det var mest sannolikt det vackraste dansgolvet jag någonsin kommer befinna mig på, med tanke på att omgivningen var som på bilden ovan.

Det var jättekul, men tyvärr dog musiken efter att vi varit där i bara en timme. Det blev något slags strömfel och folk drog sig hemåt. Men bara på den timmen vi hann med så träffade jag på en hel del konstiga  killar som hade väldigt löjliga metoder för att ragga, och sådant är väldigt underhållande om de inte blir för närgågna. Förutom att samtala med fulla grabbar så dansade vi till varierad musik med jättemycket sköna klassiker. Perfekt för midsommar!


   

När dansen var över fann vi egna sätt att roa oss på och allt som allt var det jättetrevligt att hänga med det här gänget som vanligt, så jag är verkligen glad att jag följde med istället för att stanna hemma som tänkt från början.

Konversation med full kille på Norröra festbrygga, Midsommarnatten

Full kille, ca 25 år: Vart bor du?
Jag: Jag bor i tält här på ön med mina kompisar.
Full kille: Jag bor i villa
Jag: Jaså, vad trevligt.
Full kille: Vi kan ju gå dit och sova sen..
Jag: Nej.
Full kille: Okej men vi kan ta ditt tält istället, jag är flexibel.

Sen så var det också en härlig grabb som kom fram och sa "Jag tänkte ge dig en komplimang, men det skiter jag i".

Man träffar på en hel del underhållande folk i vanliga fall, men på Norröra under Midsommar var det nästan lite särklass.

Sammanfattning av min helsköna gårdag

Jag, Berthine och Brushan besökte skansen. Vi hade en helmysig picknick och besökte diverse djur, däribland ett av mina personliga favoridjur. Det ser ut som en get, men det är väl en bock egentligen..



Jag trodde i min enfald att jag var relativt unik som laddade upp en video på en tuggade get(bock) men det finns massro av videos med precis samma tema. Underbart.

Aj, satan

Problemet med att slå till folk när de jävlas är för min del att jag inte vet hur man ska sikta för att inte skada sig själv. Så nu sitter jag här med väldigt ont i handen bara för att jag kände mig berättigad att drämma till Arvid på smalbenet; lite antieffekt.

Jag tror att jag kom åt en nerv eller någonting i den stilen för så fort jag vrider handen eller ska greppa någonting så gör det förbaskat ont.

Det var ju lite onödigt kanske.


TV grejen med Magnus Betner i måndags

I måndags när vi anlände på plats i en liten lagerlokal i Nacka för att se Magnus Betnér uppträda så gick det upp för mig hur litet och intimt det var att vara inbjuden dit. Jag hade väntat mig åtminstone hundra personer i publiken men vi var nog max fyrtio, och man satt väldigt nära den lilla scenen. Magnus och Henrik Schyffert håller på med ett program som ska visas i sex delar i höst på kanal 5, uppträdandet i måndags på Greenpeace var ett av dessa. Greenpeaceanställda och aktiva blev inbjudna att vara på plats och det var förvånande hur litet team som var där. Det var två kameramän, Magnus manager och en kille till, i övrigt bara vi i publiken. När vi först kom dit så var det en timme kva till inspelningen och vi slog oss ned i köket. Det roliga var att vissa där verkade tro att vi var viktiga och delaktiga i själva produktionen, men vi satt mest osäkert och försökte smälta in. Det gick sådär för mig eftersom att så fort Magnus befann sig i närheten av mig så började jag fånle väldigt stort och bli nervös. Det var en annan komiker där, Martin Sonneby som värmde upp publiken, och han kom in och pratade med oss och förklarade programkonceptet. Var nog lika bra att Magnus höll sig undan lite, för killen skrämmer mig. Det är inte nådigt när han oberört kollar på en med sina isblå ögon och ser sådär superallvarlig ut.

Han var rolig som vanligt vid sin standup men det märktes att han inte riktigt var på humör, så det slår inte Inget är heligt som jag såg i vintras. Det var dock jäkligt kul när han skulle prata om genmodifierade DNA i naturen och han drog parallellen att Fredrik Reinfeldt ser ut som en blanding mellan Lemur och Kiwi.
Han är rå:)

Verkligen grymt kul att få möjligheten att göra såna här saker! Ska bli spännande satt se programmet i höst, de filmade mina kompisar och jag en väldig massa så troligtvis kommer ni få se mitt enorma fånleende i bild, plus att min kära mor av misstag hamnade mitt i en TV intervju så det ska bli kul.


Magnus Betner

Ikväll ska jag beskåda en standup av Magnus Betnér, denne råa flintskalliga man. Var på en av hans shower under förra året och killen är briljant, jag skrattade oavbrutet i två och en halv timme.
Vad han kommer att göra ikväll är dock lite osäkert, det är ett uppträdande han gör speciellt för folk som är engagerade inom Greenpeace och det ska sändas i Tv senare i höst.

Ska bli riktigt kul!

En månad kvar

Till att jag lämnar Sverige för at spendera åtta nätter på andra sidan jorden. Konichiwa Japan!
Den här månaden kommer gå fort.

Så uhm, det kanske är dags för mig att lösa lite praktiska detaljer. Eller ett ton praktiska detaljer. Men det fixar sig! Känns bara väldigt overkligt att jag ska flyga själv över halva jorden.

Totally worth it på alla sätt och vis, såklart. Bara det att jag har lite svårt att se mig själv klara av ett inrikesbyte av flyg i Japan. Haha jag kommer se så fruktansvärt bortkommen ut.

Sebbe, jag kommer gå igenom varenda löjligt liten detalj med dig så bered dig på en väl förberedd besökare:)

I'll fly with you - Gigi D'Agostino

Jag kan inte låta bli att bli glad av den här låten!


Studentsentimentalitet

Egentligen borde jag väl sova, men det är svårt ibland. Jag har försökt att inte bli för dramatisk nu efter studenten men jag måste få lite tankar nedskrivna. Alla som känner mig förstår nog att det bara var en tidsfråga innan ett sånt här inlägg dök upp.

Jag tänker på att det verkligen är över nu. Att tänka tillbaks på de här tre åren får mig framförallt att le, för även om det stundtals har känns tungt så har det alltid varit människorna omkring mig som gjort situationerna hanterbara.
Det är just stunderna med dessa människor jag kommer att sakna något så fruktansvärt. Även om jag kommer ha kontakten med många så vet jag också att vissa av dessa människor kommer försvinna ifrån mig. Kanske kommer jag träffa på dem i förbifarten någon gång, kanske kommer vi hålla kontakten ettt tag... men inte alla. Det vet jag, och det känns tungt. Jag har svårt att vänja mig vid tanken.

Kommer sakna tiden på Rudbeck väldigt mycket. Den har gett mig möjligheten att få umgås med och komma närmre så många härliga människor. Ni nya och gamla vänner, både nära och bekanta, jag kommer sakna att skratta tillsammans med er. Jag kommer sakna att fördriva håltimmar med er. Jag kommer till och med sakna de osmakliga luncherna i vår matsal, och de alltid lika knökfulla bussfärderna hem från skolan. Jag kommer sakna våra vrickade fester(som numer är allmänt kända för sina incesttendenser).

Svåra stunder med känsla av hopplöshet har förekommit, men det har varit hanterbart i slutändan ändå. Tack vare er.
Nu börjar det riktiga livet, jag hoppas vi ses igen någonstans på vägen.

frustrerande

När man vet vad man borde känna. Vad som vore bra för en.
När man vet vad man inte borde känna. Att det inte är bra för en.

Men man kan inte göra någonting åt det, annat än att tänka logiskt och agera vettigt. Vilket jag verkligen försöker göra. Det går bara inte så bra.


Just nu känner man i allmänhet väldigt massa olika saker samtidigt.


Studenten 5/6

Det är ingen idé att försöka beskriva dagen utförligt, det skulle nog bli långt och allmänt upprepande om hur jäkla underbar den var. Därför nöjer jag mig med att säga att dagen var en av dom bästa i hela mitt liv. Oförglömlig, lyckad, fantastisk, rolig, överväldigande, flummig, galen, sorglig.. ja, jäkligt underbar helt enkelt. 

Här nedanför finns några av väldigt många bilder, plus att lite av dagen finns på youtube så klicka på länkarna:)

Champagnefrukosten


Aulan
VIDEOLÄNK - stämningen där inne var oslagbar. Ingen ville sitta ner.
VIDEOLÄNK - lärarbandet sjöng I love rock'n'roll och hela aulan sjöng med

Utspringet



Flaket



På tåget in till skivan
VIDEOLÄNK - såhär lät det mest hela tiden
VIDEOLÄNK - men vi sjöng också country roads..

Gubbskivan


TACK ALLA FÖR ALLT!!!


I'm back

Senaste veckorna har det varit mycket krångel med kraschade datorer och Internet men  är det över för igår överraskade pappa mkg med en ny dator! Vi har pratat om att en bärbar dator vore praktiskt men att han skulle komma hem med den igår var jag inte beredd på. Tacktacktack!

Åh ikväll ska det laddas över bilderna från externa minnet och sen så ska bilderna från studenten åka upp på bilddagboken.se.

YAAAAAAAY!

Sjung om studentens lyckliga dar...

Ja, dessa dagar är fasiken lyckliga. Jag är på ypperligt humör just nu, orkar inte bry mig om att jag är sjuk längre. Det är bara för mycket härligt going on, var svintrött imorse men nu börjar det kännas att det närmar sig och det känns galet.

I måndags så var ett stort gäng sköna människor över och vi målade flakbanderoller tillsammans. Det blev ett kreativt och härligt resultat som jag är mycket stolt över! Tiden spenderades förstås också med diverse dumheter, internskämt, sång och skratt. Vi var väldigt sega och ineffektiva så det blev till att ligga ute på asfalten till halv ett på natten, men det var det värt för resultatet som vi får flasha med på flaket imorgon.



Idag var det studentlunch!
Alla treor satt samlade och åt god mat(nåja, bättre än vanlig skolmat) tillsammans medan det sjöngs och delades ut stipendier. Jag som vegetarian fick förtjusande kesoförrätt, quornfilée till varmrätt och sen en galet god chokladmousse till efterrätt.
Det oväntade skedde under avslutningen på lunchen då sista stipendiet ska delas ut, och min projektgrupp ropas upp! Alla fem traskade förvånat upp på scenen och mottog pengacheckar, diplom och rosor. Det känns så jäkla underbart att få stipendie för ett projekt. Det här projektet var så lyckat som det bara kunde bli, det har resulterat i nya vänner, nya kontakter på Greenpeace, en störd Åbokryssning och ett helt perfekt avslut på studentlunchen. Tack för projekttiden grabbar! Fan vad stolt jag är över oss:)



Nu på eftermiddagen fick jag min studentpresent av Brushan. Det jag fick är en av de finaste sakerna jag någonsin har fått och det slutade med att vi båda satt i sentimentala tårar och höll om varandra. Presenten är som en bok med massa bilder från hennes och mina år tillsammans, vi har gått tolv år i skolan tillsammans och imorgon är det över. Overkligt. Brushan tack så mycket, jag kommer bläddra i det massor! Jag älskar dig!



Allting börjar kännas klart inför morgondagen. Det är då det gäller.

Nu blir det en vända till landet för att hälsa på en kompis och lugna mina nerver lite, ha det fantastiskt!

Här nedan följer skönsång vid lunchavslutet idag...

Min mamma får butiksbiträden att gråta

Igår var min mamma i en hälsokost affär och småpratade med personen bakom kassan, som hon alltid brukar göra. Mamma berättade att jag, hennes som skulle ta studenten, hade haft över en massa folk att måla flakbanderoller häromkvällen. Mitt i den meningen brister hon plötsligt ut i gråt för att hon är så sentimental.
Och inte nog med det: Butiksbiträdet gör detsamma.
Så där står dom, min mamma och en total främling, och gråter för att jag ska ta studenten och bege mig in i vuxenlivet.
Jag misstänker att imorgon blir en mycket känslosam dag.

Idag är det studentlunch och det är dags att piffa upp sig lite. Jag är förvisso sjukare idag än igår, men jag struntar blankt i det och kör på som vanligt utan att prata då min hals gör så ont att jag knappt kan.

It's a beautiful day. Och visstfan; Grattis till studenten Tom:) Typ den enda i kretsen som inte tar studenten imorgon. Det kommer vara underbart många flak på vägarna imorgon. Ojoj nu börjar det kännas..



Nu på torsdag

Så vad ska hinnas med innan studenten?

Det är nu när detaljfixet är aktuellt som det blir extra snurrigt i skallen. Exempelvis igår då Carro påminde om att man borde köpa en vattenfast mascara eftersom att risken för gråt är hög. Jag har inte funderat på den nivån, om vi säger så. Jag är mer på nivån om att överleva själva dagen, och det helst med fin känning och ett par lämpliga skor.

Ikväll ska alla detaljer bestämmas så att jag kan inhandla allt det sista imorgon. På onsdag är det avslutningslunchen och jag vill inte springa runt och oroa mig för mycket då, jag ska bara njuta.

Men jaha. Om en stund bär det av till sista dagen jag faktiskt går i skolan.

Jistanes vad konstigt, om jag ska uttrycka mig milt.