Jag visste att turen skulle vända..

Här sitter jag och försöker skriva ett arbete om Big Bang, det har inte gått särskilt bra och jag har under en längre stund tänkt gå ner till köket och ta mig ett glas Oboy. Ju mer jag tänkt på det, desto mer uppmuntrande har tanken på att få ta det där glaset oboy peppat mig till att orka fortsätta. Men jag har bemött nederlag.
Jag har bemött enTOM OBOYFÖRPACKNING!!

Det här går inte. Huvudvärk, trött, skola och ingen Oboy hemma.
Det här är officiellt den dagen då jag gav upp.

(Okej. Överdrift tycker ni. Men om ni hade det skolarbetet jag hade och liksom jag förstod ungefär ingenting utav det som ska lämnas in som arbete imorgon, så hade ni nog också reagerat som mig! E-eller hur..? Heh..?)

Försova sig

Skulle ha gått upp för en timma sedan men klarade av att klä på mig först för tio minuter sedan. Jag låg kvar och drömde, nämligen. Jag drömde sjukt mycket inatt om jättekonstiga saker, och det som stör mest för tillfället är att jag för allt i världen inte kommer på vad det var.

Att försova sig  kan dock vara positivt ibland, idag ledde det exempelvis till skjuts lite senare. Och dessutom ska ag inleda dagen med Foto A, sedan har jag hål, lektion, lunch, hål, projekt och däremellan måste jag gå och gnälla bort en IG varning. Smålabilt schema.

Ha en bra dag!

Edit:
Nu minns jag! Drömmen utspelade sig i samma miljöer som en film jag och Sebbe såg i somras: Skeleton key. Här var det nån grabb som hade ett enormt hänglås på sin hönsbur, och han öppnade det med en yxa varje dag för att sedan sätta dit ett nytt. Ytterst besynnerligt, och sedan skiftar miljön. Plötsligt är vi i en dagligvarubutik och Eva Longoria står bakom kassan. Hon får veta att den här mannen ska komma dit och mörda henne, och till sitt försvar får hon en stekspade. Dom började bråka och han hade först inga farliga vaoen, sedan drog han fram en låda leksaker där han hade lagt lite yxor. Hon fick tag i en, sedan vet jag att någon föll men vem minns jag inte.
Trevlig dröm att ligga kvar i sängen för.

Varför bor jag i Sverige?

Kalltkalltkalltkallt!

För övrigt älskar jag min skola ibland

Imorse när jag klev innanför dörrarna till min skola möttes jag av två elever utklädda till Bananer i pyjamas samt en kille i tvångströja, dom delade ut lappar.
Första året på skolan inför samma show kom jag till skolan för att möta ett tiotal killar med amerikansk fotbollsdräkt som delade ut lappar, och en bit in på skolgården hängde en elev fasttejpad i en lykstolpe(vilket hon givetvis var med på).

Jag blir alldeles varm och go inombords:)

Tankspridd

Senaste halvåret har jag blivit mer och mer tankspridd. Jag minns inte vad jag har berättat eller för vilka. Exempelvis om det hänt något kul under helgen så vet jag inte om jag redan har pratat om det med en person. Givetvis är det inte alltid så men det sker väl någon gång per dag, så mina kompisar får stå ut med att jag upprepar mig några gånger om ibland.
Det är ganska frusterande, och det är konstigt i och med att jag inte glömmer bort det folk har berättat för mig. Jag glömmer bara det jag sagt.

Undrar om det blir bättre med tiden?


Missa inte

Parlamentet på TV4 klokan 20.30 ikväll.
Magnus Betner och Johan Glans mot Henrik Dorsin och allas nya kärlek Björn Gustafsson.
Klockrent!

image338
Allas vår Björn

Lycka

image337

The Killers har släppt ett nytt album.
Sawdust: B-sides and Rarities
Innehåller låtar som skulle ha hamnat på Sam's Town albumet men som slutligen inte kom med, samt några av deras liveframträdanden på Abbey Road som är helt underbara. Huvudsångarens röst är så vacker.
Den här står högt på önskelistan, får se om jag orkar vänta månaden till jul dock:)


Hejdå Mr Scennärvaro

image336

Okej, så Daniel får lämna Idol.
Jag kapitulerar; det går helt enkelt inte att gissa sig till vem det blir som får lämna.  Personligen hade jag hellre sett Amanda åka, hon skulle klara sig galant utan Idol härifrån.

Student to be

Idag var det mässa för oss som snart ska få ta studenten. Vart man än vände var det mängder med olika utbildningar och inriktningar att välja mellan.
Och ju mer jag befann mig på den där mässan, desto tydligare blev det att jag inte hör hemma där än. Jag är inte redo att ta studenten som det ser ut nu, och jag kommer absolut inte studera vidare direkt.
Bara av att läsa om de kurser som ingår i utbildningarna så får jag en krypande känsla av att jag inte kommer klara det. Nu ska det planeras med flak och studentmössor hit och dit, men det känns inte som att jag är en av dom som faktiskt kommer vända ryggen till skolan om mindre än sju månader.

Jag vill kliva åt sidan och slippa tänka på det här, i alla fall ett tag till.
Det positiva är nog att kommande våren blir en av dom roligaste hittills:)


Men i helvete

Kukekonomi.

Ursäkta min franska.


Det här med livsöden

Fick just veta att en vän till några i  pappas sida utav släkten har dött.
Hon har alltid varit en väldigt speciell kvinna, hon bodde i huset brevid min farbrors sommarställe. Ofast när jag sett henne därifrån så har hon suttit på sin varandra, både dag som kväll. Vanligen helt ensam bortsett från hennes hund, en stor schäfer som sällan lämnade henne sida.
Nu har hon dött 56 år gammal och vi vet inte varför. Kanske blev hon sjuk på grund av en längre tids rökning, hon har alltid pratat med en raspig röst som skvallrar om förstörda stämband.
Egentligen hade hon alla förutsättningar. Möjligheter att skaffa vänner, ett bra jobb, gott om pengar. Och utöver det där ytliga så har jag hört att hon ska ha haft en bra familj också.. det är som om någonting gick fel i hennes liv för hon var aldrig lycklig.
Senaste gången jag träffade henne var hon på min kusins student och hon kom som jag alltid har sett henne; Iförd jeans, en enkel tröja och håret uppsatt. Hon tog inte särskilt mycket plats, men hon kom dit och var med i alla fall.

Jag kände henne inte men när pappa berättade att hon gått bort kändes det så surrealistiskt. Det är så tragiskt alltihopa, jag önskar att hon hade fått dö lycklig.
Jag vet inte vad det var som hände i hennes liv eller varför det blev såhär, men Vila i frid Sussi.

Måste bara säga

Jag är så freakin jäkla glad att jag kan må såhär bra igen, YEAAAAAAAAAAH!

Det är värt att nämnas några gånger om.
Känns ovant att jag mår genuint bra, fan ta allt det där andra.
Trodde liksom inte det skulle hålla i sig, riktigt glad att det inte stämde.
Jag kan äntligen vara precis som jag ska vara.

Jag hade ingenting mer konstruktivt att säga. Puss på er:)

(Det här var nog det nördigaste inlägget jag har skrivit:D)

Dagens nivå

Jag och Marcus sitter på bussen.

Jag, plötsligt: Tittaaa, solen skiner! *pekar*


Do you ever stop to notice?

Loggade precis in på aftonbladet och fann information om FN's klimatrapport. Jag möts av orden "Det kan vara för sent".

image335

Det är inte det att jag är överraskad, för jag har tänker på det dagligen. Det är redan för sent, eftersom att för stor skada har börjat ske. Frågan är snarare hur långt vi kommer att låta det gå. Anledningen till att jag anser att det är för sent är att det kommer härifrån ta flera år att genomgå de förändringar som behövs, och om/när vi väl har gjort det så kommer temperaturen fortsätta stiga en tid framöver eftersom att växthusgaser är sega.
Det är som att bromsa på is. Även om du har tryckt på bromsen kommer bilen fortsätta åka en bit, därför måste du ha marginal.

Det är bara det att vi inte har någon marginal att utnyttja.

Det finns förhoppningar inom mig att det här ska vända, en svag tro på mänskligheten.
Men jag måste bara betona, att den i dagsläget är överhängande svag.

What is this? A center for ants?

image334Ikväll ska jag och Bella se på Zoolander.
En komedi som tänjer på rätt många gränser utan att det blir för mycket, det är en uppenbart dum och underbar humor. För det första är skådespelarsamlingen perfekt med namn som Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrel, Alexander Skarsgård.
Alla nämnda ovan förutom Will Ferrel spelar manliga modeller. Will Ferrel spelar en ond modedesigner som försöker lura Ben Stillers karaktär Derek Zoolander till att döda Malaysias president.
Handlingen är underhållande och totalt osannolik och urlöjlig. Ännu löjligare är dock faktumet att både Ben och Owen ska föreställa välkända maliga supermodeller.

Jag har tidigare haft svårt för Ben Stiller då han ofta gör dåliga amerikanska komedier såsom Along came Polly. Filmer med toaletthumor och ofta uttjatad handling. Men efter Zoolander, Dodgeball och Anchorman så måste jag erkänna att jag tycker han är riktigt härlig. Han fungerar utmärkt som en ytlig och korkad modell.

Inte sett Zoolander? Se den!
Klicka här för ett smakprov.

P.S Nämnas bör kanske också att vi även får se skådespelarinsatser ifrån David Bowie, Paris Hilton, Lenny Kravitz, Vince Vaughn, Donald Trump, Natalie Portman,Victoria Beckham, Winona Ryder, Christian Slater med flera D.S

Do you know

Vet ni hur kul det är att gå upp klockan 07 på en sovmorgon för att skriva på ett tal som man ska hålla samma eftermiddag?

Ni får gissa på en skala från 1-10, eheh..

Deed of the day

image333
Idag har jag känt mig vuxen. För första gången uträttade jag bankärenden helt själv, kändes väldigt konstigt att vänta på min tur tillsammans med en bunt medelåldersmän. Kändes liksom som att jag egentligen borde ha varit där med mamma eller pappa och bara stått brevid och sett dum ut.

Vädret idag var ruskigt och resulterade därför i något som kändes mindre vuxet, nämligen att ha på sig lite för höga klackar i lite för halt väder. Jag snubblade rejält två gånger. Första gången mitt i ett centrum bland folk, men där räddade jag mig hyfsat snyggt. Andra gången däremot var efterråt i skolkorridoren, där var det bara en tyst liten tjej som såg när jag handlöst föll framåt och skrek "Åh jävlar!" för att sedan ha turen att greppa tag i ett dörrhantag brevid och häva upp mig själv innan jag nuddade golvet. Creds. 

Imorrn blir det till att hålla tal som jag sitter och förbereder nu. Det går inte särskilt bra men jag har redan förlorat min MVG chans i Retorik, och med tanke på att mina tre tidigare tal fick VG så kan hon inte sänka mig om jag bara får G nu. Så det är luuugnt.
Peppar mig själv med lite Benny Benassi,
Time.

Ha det!

Det lönade sig!

Timmarna pluggandes inför Finansieringsprovet lönade sig, jag fick MVG!
Till och med snäppet bättre än det jag satsade på, så nu får jag det betyg som jag satsade på från början:)
Känns så skönt att bli lite peppad inför kommande skolarbeten bara, för härifrån kommer det bara bli mer och mer att göra.

Men det känns lugnt för tillfället för just nu är Good Times.
Måste skynda mig om jag ska hinna till träningen nu, hare göött.


Song of ze day


Lifehouse - Storm.




Snart är det över

Min dator har varit på lagning två gånger, men systemfelet finns fortfarande kvar. Det senaste dygnet har den stängt av utan anledning mitt i en aktivitet och så har jag fått starta upp den. När jag väl använder den märks felet inte av men det börjar närma sig när datorn bara dör lite helt plötsligt.

Dom här apparaterna är så grymt  omständiga. Ikväll ska jag sätta mig ner och ladda in allt på den externa hårddisken, för det är nog inte långt kvar förren jag hälsar hejdå och skaffar mig en ny.
Surt.


6 timmar finansiering senare

Hjärndöd.

MVH

Manic tuesday

Igår vart kul och intressant. 50 års fester förvisso innebär tiotal stupfylla vuxna, men också en jäkla massa diskussioner. Jag satt och pratade med en man som tidigare var mycket känd i Ryssland, Sasha. Han var en wheatherman och folk kände alltid igen honom på gatan. Men så övergav han det och engagerade sig i Grenpeace russia istället.
Riktigt härlig man, väldigt ödmjuk. Jag sa att det var kul att prata med en person som gör sådan nytta och han ursäktade sig nästan för att han var duktig. Han berättade om hans tidigare jobb och att han sysslat med rymdraketer, men ändå hade han varit tvungen att ta lån för att köpa mat till sina barn.
Innan han skulle gå berättade han att det här var första gången han besökte ett svenskt hem.. Hoppas vi inte har avskräckt honom haha.

Utöver det har jag pratat med flera människor att se upp till så detvar riktigt givande. Och så har jag kunnat konstantera att det finns puckon i grannskapet.
Borde dra mig härifrån, blev erbjuden skjuts till skolan av en polare och jag måste vara klar när han kommer hit. Med tanke på at jag stod uppe och diskade till ett inatt ser jag lite sliten ut idag, ska ta tag i det nu tänkte jag..

Hadet!

P.S Bokis, ryskan du lärt mig var felaktig. "Sto tam? Tam kot" du vet. Jag frågade Sasha och han stirrade förbryllat på mig. D.S


Besynnerligt

Jag drömde att Katrin Schulman ringde mig på mobilen. När det ringde så visste jag att det skulle vara henne på andra sidan luren när jag svarade, jag var helt bergsäker.
Hon presenterade sig och sa att hon hade träffat mig och någon som hette Anna på ett högljutt ställe, och att hon ville prata med någon som hette typ Pär Röer. Hon bad mig fråga min mamma efter hans nummer och sedan ringa upp henne.

Besynnerligt, men betydligt bättre än att drömma om sådant som är bortom räckhåll.

Gaah

Det är lite jobbigt att ha en bästa vän på andra sidan jorden ibland.

Jag vill prata strunt med dig ju!

Du får cykla till Sverige och hänga med mig nån kväll snart :)

Ett av dom där inläggen som bara skribenten fattar.. förlåt

image332
Jag glömmer aldrig.

When you love someone but it goes to waste
...and I will try to fix you.

November

För exakt ett år sedan hade jag precis kommit hem från en eländig casting hos Elite Models. Jag hade gått vidare i Elit Model Look 2006 men blev ratad ganska omgående.
Anledningen var mina mått. och jag hade förstått redan innan att det skulle bli ett problem. Naiv var jag trots allt inte, för att gå vidare hade jag behövt vara smalare. Men jag trodde faktiskt inte att jag skulle ta det så hårt som jag gjorde.
Jag minns att jag lovade mig själv att jag skulle minsann fixa till dom där måtten. Aldrig till undervikt, men precis så att mitt BMI låg på gränsen. Det skulle jag.
Så nu ett år senare sitter jag här och har misslyckats totalt, vilket antagligen är lika bra.



På bilden(Klicka för större) så ser ni mig som jag såg ut då. Jag skulle behöva förlora 10 cm i midja och kring låren för att kunna bli modell i den agenturen.

Ganska fucked-up nu när jag ser tillbaks på det.

Vi är redan påväg

image329
Föreställ er en plats som en gång i tiden hade goda förutsättningar för ekologiskt och mängskligt välmående. Men på grund av för hög använding av fossila bränslen har det skett en höjning av medeltemperaturen.
Det här har lett till en 7 meters höjning utav havsytan, översvämningar, orkaner, och torka. Alla dessa orsaker har tvingat hundratals miljoner människor på flykt från sina hem. Det är stor brist på mat och dricksvatten och ökad sjukdomsspridning och epedemier har drabbat flera större områden. Människor dör och artmångfalden bland växter och djur har reducerats kraftigt.

Det här kan bli våran eller nästa generations framtid. Jag har målat upp ett skräckscenario som i dagsläget inte är omöjligt.

Vi har inte någon tid över, det finns inget utrymme för att vänta eller ifrågasätta.
Diskussionerna och debatterna kring klimatet är intressanta. Det diskuteras hejvilt om ekonomiska aspekter och praktiska problem. Det övervägs och funderas, som om vi egentligen har något val. Som om vi kan låta bli och bara fortsätta som vanligt i all evighet.
Oavsett hur ekonomin kommer drabbas så är det inte viktigt i jämförelse. Jag menar självklart inte att vi ska släppa allt och sluta leva; då är det ju ingen mening med att kämpa. Men om vi sätter miljön i första rum och anpassar oss efter det så kommer vi kunna bygga upp en hållbar utveckling istället för det vi har idag.

Först sa forskare att vi har femtio år på oss att genomgå en förändring, på senare tid har det framgått att det snarare handlar om 10-15 år. När forskarna slog larm med dessa nya siffror uppmärsammades med några artiklar och framsidor i tidningarna.  Dagen efter var det som om ingenting hade hänt och löpsedlarna pryddes än en gång av skandaler och skvaller.
Vart ligger våra prioriteringar?

Människan har alltid varit egoistisk, det är helt enkelt så vi fungerar. I dagsläget handlar det främst om vi i -länderna som faktiskt är väl medvetna om problemet vi har gjort oss skyldiga till. Vi är också medvetna om att vi kan förändra, men vi ser hellre till våran egna bekvämlighet och skjuter upp problemet lite till.
Men vänd på det hela. Fortsätt tänka egoistiskt! En frisk miljö är en förutsättning för att vi ska kunna leva vidare, alltså gynnar det oss när vi hjälper miljön.
Var egoistiska på rätt sätt.

image330

Föreställ er en plats med väl utnyttjade förusättningar för ett ekologiskt och mänskligt välmående. Här delar miljarder individer på samma plats. Det råder en artmångfald och resurserna räcker till alla.
Det här kan bli våran eller nästa generations framtid.
Det gäller bara att vi förstår det nu och inte senare.