aw

image208

Jag tycker det är gulligt att hon också ser jävlig ut ibland.

fuck yes

Jag klarade det! VG i företagsekonomi B, YAAAAAY!

IG till VG är i mitt tycke ett stort steg så jag tänkte vara lite stolt. Tihey.

men allvarligt.

fan vad dålig jag är.skitbetyg.

edit: jag får bara VG i engelska trots att det är mitt bästa ämne. Vad säger det om mig?
G i Italienska steg tre, fast jag fått VG och MVG tidigare steg.
Jag har kämpat mig från IG till en VG chans i företag, men nu på grund av komplikationer får jag antagligen ett G bara.
Och i Geografi är det 50/50 på ett IG. Snacka om slöseri med timmar.
Jag har ingenting att vara stolt över i mina betyg om det inte löser sig med företagsekonomin. Jag har misslyckats  tvåan. Jag sa i ettan att det skulle ske förändring, att jag skulle bättre mig. Men inte ens om jag anstränger mig får jag MVG.

det drar ner humöret ganska rejält faktiskt. att känna sig sådär misslyckad, för de här åren får jag inte tillbaks, det är chanser som passerar förbi. möjligheter som minskar.

Förlåt för mitt ointressanta gnäll.

When the sun shines we'll shine togheter

image207


Idag så kom min älskade geografilärare fram till mig och lät meddela att jag minsann har prov på fredag. Det här provet skulle jag ha gjort för över en månad sedan men var sjuk då och sedan dess har han inte nämnt det.
Så kommer han idag, och ger mig tre dagars varsel.

På fem restrerande skoldagar har jag:
- Engelskaredovisning imorgon
-  Presentation av företag på torsdag, Företagsekonomi B
- Marknadsundersökningsprojekt till på torsdag. Ett skriftligt arbete, en muntlig presentation, och sammanställning av 50 enkäter. Företagsekonomi B
 - Geografiprov; Kursen största prov om jordens inre och yttre krafter + alla länder och huvudstäder i Asien, Afrika och större delen av oceanien, till på fredag
- Eventuellt Muntligt kursprov i Italienska till på fredag

Men något väldigt positivt är att jag fick VG på provet jag skrev i företagsekonomi B igår och har därmed chans på VG i kursen om det går grymt nu på Tordag.  Så det måste det göra, vilket innebär att imorgon blir ett mindre helvete.

Nåja.

(Mar)drömmen om en balklänning

Inatt drömde jag att jag skulle på bal med mina kompisar. Jag hade sett fram emot det jättemycket men var uppenbarligen inte särskilt planerad eftersom att jag samma dag som balen begav mig ut för att köpa klänning. Och jag letade och letade men hittade inga jag gillade, affärerna började stänga och det slutade med att balen var över innan jag hunnit dit.

Stressdrömmar är jobbiga, för man vaknar med känslan av att man måste göra någonting omedelbart.


Brukar ni minnas vad ni drömmer?
De flesta verkar inte komma ihåg, men jag minns flera dagar i veckan. Hm. 


Scrubs: Dr Kelso

Dr Kelso står och pratar med en grubb praktikanter.

Kelso: And I will referr to you all as Debbie.
Glad Tjej: Actually Sir, my name is Debbie!
Kelso: Then from now on, I will call you Slagathor.

Okej inte ordagrant, men Slagathor? Hahahahahaha.

Hyde Park Calling

image205
Bild från hydparkcalling.co.uk

Jag och Emma ska på festival i Hyde Park i sommar!
Kommer det äga eller whaaat? Jag känner bara igen ett band, nämligen Jet! Dom som gjorde Are you Gonna be my girl, den låten är riktigt skön. Så förhoppningsvis är Emma med på att boka biljetter till den dagen.
YEAH! Jag kan knappt greppa det, jäääävlar vad kul!

I övrigt har dagen varit konstig. Hetsade till stallet för att upptäcka att stallchefen glömt bort vårat möte så det var bara att åka hemåt igen. Men jag tröstade mig själv med sushi på hemvägen, och så köpte jag blommor till mamma. Nu har jag pluggat fyra timmar i sträck utan paus och ska återgå, men jag har flyt.

:) Ha det nice!

Bounce

 

Klicka för större



Kom precis hem från en fest, åkte därifrån tidigt men det var jättekul ändå! Har både dansat och softat men främst av allt; hoppat studsmatta. Jag och Bella upptäckte hur jäkla kul det kan vara så vi skuttade på, varvat med dans och socialt umgänge förstås. Det var bara så härligt att vara barnsliga, studsa och ligga och titta på himlen. Konstant skrattandes!

Haha inatt kommer jag sova gott(när jag nu tänkt gå och lägga mig det vill säga). Ska sova ut imorgon, för jag vet vad som väntar resten av helgen. Plugg. Skulle egentligen ägnat fredagskvällen till det också men jag kände att jag behövde komma iväg så jag är glad att jag åkte dit. Och jag är riktigt glad att Bella & Marcus följde med, yay!

Ha det nice ya'lls!

27 dagar kvar då

image203

Mitt och Emmas hotell i London, Jolly good chap!

Jag vill citera Jessica Simpson

image204"Jag är en tänkare och ibland tror jag folk drar fel slutsatser om saker jag sagt och frågat. Bland annat funderade jag en gång på varför människor inte äter ekollon. Jag menar att om ekorrar kan äta dem så vore det naturligt om människor också gjorde det. Ett ekollon är ju bara bark eller hur, och bark är ju nyttigt!"






... Jajjamensan Jessica, good going.

london calling!!

Jag och Emma ska till freakin' London tillsammans i juni! Jag älskar att vara spontan! Och vilka fantastiska föräldrar jag har som låter mig göra det här!

WAAAAH! Vi bokar biljetter i skrivande stund, London tur-retur kommer kosta mig 439kr i flyg. Insane eller?

Helt sjukt. Det var bara av en slump vi småskämtade om det i lördags, och nu fyra dagar senare är det bestämt. Woah.

Woahwoahwoah. Vi ska bo på B&B, fika, strosa runt i affärer.. vara i London. Flirta med britter(näh).

Jag åker den 21a och kommer hem den 25e, en liten behändig trip.

Nu måste jag återgå men jag var bara tvungen att dela med mig lite, bye ya'lls!


Därför är jag stressad...

På nio restrerande skoldagar ska jag hinna med följande:
- Stort företagsekonomi B prov
- Kursprov Italienska, måste få VG minst
- Marknadsföringsprojekt
- Presentation av företag projekt
- Stort Geografiarbete
- Kursprov i Geografi
- Muntligt prov i Italienska, måste få VG minst
- Engelskaredovisning, måste få MVG
Detta är fördelat på ungefär fyra dagar.

Utöver detta ska jag hinna:
Bygga en hemsida, planera en eventuell londonresa, handla kläder till sommaren(detta är alltså något jag behöver), åka till örebro två dagar för en stundent, besöka min syster, gå på Magnus Betnér, sitta hårmodell, vara makeupmodell och fotograferas under en dag, planera för eventuell ölandsresa, åka till stallet och utöver det vara social och träffa kompisar. Givetvis vill jag de flesta av de här sakerna, jag vet bara inte när jag ska ha tid.
Dessutom är pengafaktorn ett stressmoment då jag har 2200 kronor att leva på under hela sommaren inklusive sommarkläder, vilket resulterar i att jag måste be mina föräldrar om pengahjälp hela tiden, och jag gillar det inte.

Och om jag inte får jobb i höst så kan jag ta farväl av en hel del drömmar, så jag är stressad över det också vill jag lova. Money makes me a mess.

Ha en bra kväll, jag ska försöka få en del gjort. Men det känns som att jag inte kommer någonvart,

drop it like it's hot

  

När jag är ute på promenad ibland och vill bort från folk, så letar jag upp en schysst skog att gå i. Jag älskar skogen, även om jag skulle klara mig riktigt bra utan myrorna som är ungefär överallt. Men det ger mig frid att gå där. Jag tycker det är så skönt att bo i en förort med lite natur, skulle bli lite vresig annars tror jag.

Bilderna är för en timma sedan y the way.
Jag är ledig idag så nu ska jag plugga lite, senare ikväll ska vi fira att mina föräldrar har varit gifta i 15 år nu. En rätt schysst onsdag.

TIPS! Se på Extras på SVT klockan 21.30 ikväll. Det är en brittisk humorserie och ikväll är det Daniel Radcliffe(Harry Potter) som gästar. Serien har kändisgäster som spelar sig själva och det här avsnittet är jättekul! Se även till att se avsnittet med Orlando Bloom som säkert finns på Internet någonstans.


Världspremiären: At world's end

image199Inatt innan nya Pirates of the Caribbean började informerade biografen oss om att vi är de första i världen att se filmen, den släpps till och med i USA om först två dagar! Så bara det gjorde det hela extra kul.
Men dessvärre så måste jag göra er lite besvikna och erkänna att den inte var så briljant. Givetvis underhållande, hade kul skådespelare som vanligt (att se svenska Skarsgård i en sådan film känns häftigt) och den bjöd på många intriger. Problemet är bara att det blev lite för mycket av det sistnämnda. Alla blev osams och bytte sida av nya skäl konstant under hela filmen och handlingen var tidvis onödigt komplicerad. Vissa scener var helt obegripliga (när ni har sett Johnny Depps första så förstår ni vad jag menar).
Jag ångrar definitivt inte att jag såg den, men den kändes för mycket som en uppföljare än en egen film. Och ladies, Kapten Jack Sparrow var inte så charmig som han brukar. Han skämt är inte lika klockrena och kvicka, som om de litar blint på att han kommer roa bara för att han är just Jack spelad av Johnny.

 Sneakpreview på hur en scen kommer låta:
"I miss him already"
"He is quite charming isn't he?"
"STAND STILL!! I've lost me brain!"

Nyfiken? Se den för att få se hur storyn slutar men ha inte för höga förhoppningar. Den var absolut inte dålig, den kommer säkert stå i min filmsamling om några månader. Men den kunde varit bättre, och jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om slutet.
Men jag kommer sakna våra pirater nu när filmserien är slut!

Pirater ikväll baby

Brushan ringde just(Carro) och undrade om vi skulle spontanboka de två sista biljetterna till Pirates of the Caribbean; At worlds End premiären ikväll. Jag är på!
Just nu har det ju slagit mig att det kommer resultera i att jag kommer hem typ fyra-fem på morgonen och får sisådär tre timmar sömn. Jäkla tur att jag har sovmorgon på onsdagar.

Recension imorgon då:)


Dagens viktiga

image198

Hyacintaran är världens största papegoja med sina 130-150 cm. Dessvärre hotas de liksom många andra arter av regnskogskövlingen, och idag finns bara 3000 kvar.

Jag undrar om folk inser hur blek världen skulle vara(kommer att bli) utan dagens artmångfald.

Alltså..

jag blir bokstavligen lite deppad av att höra diskoversionen av Cara Mia.

Little Miss Sunshine

image198
Se den.
Jag tänker inte försöka sammanfatta handlingen eller inte skriva en särskilt målande recension. Den är bara riktigt grym, i båda meningar.

En störd familjs resa resulterar i ganska råa situationer, men man kan inte låta bli att skratta. Det är en underbar film med helt rätt skådespelare, så hyr den när du får tillfälle!


Hey miss fatty

image196Hiphopare är grymma. Dom jag snackade med tyckte det var drygt att det var så mycket hip hop på nrj in the park igår men jag gillade det. Det är så sköna beats och dom är högst underhållande att titta på.
Det är alltid en huvudperson som sjunger och är ansiktet utåt, sedan har han en eller flera grabbar bakom som står i säckiga kläder med bling bling och sjunger med och studsar till musiken. De har liksom inte något jättesyfte, de diggar med helt enkelt. Ibland lägger de in små ord eller meningar, "what" eller "yeaah".
Ofta är musiktexterna shitty men det gör ingenting för låtarna skrivs inte direkt för att beröra. Och så är det så kul när dom tar sig själva på så stort allvar.

så nu sitter jag här och diggar till sköna beats.
everybody in the club gettin' tipsy!


-

image197

Vad ska jag göra resten av dagen då?
Tråk.

Jobb

Jag måste ha ett jobb and that's that. Men hur lätt är det när jag inte fyllt 18 ännu?
Från dagen jag fyller kommer jag vara riktigt ihärdig i mitt sökande.

Inte för att jag vill arbeta.. men det kommer vara värt det:)

Kristian Luuk

Kristian Luuk, mannen som förgyllde gårdagens kväll för mig och precious som hade slagit oss ner för att åtnjuta Eurovision Song Contest.

Vanligtvis brukar jag tycka att det värdländerna har på sina vykort(videos mellan uppträdandena) är helt okey, men igår tog priset. Vi fick olika bilder på snö, and that's that. Och om det inte vore för Luuks kommentarer emellanåt så hade det varit en smärre plåga.

Exempel på hans lite bittra uttalanden:
"En flicka med en svan av is, och nu ska hon elda upp den. Vilken kväll!"
"Nu måste vi titta, två flickor som tvättar mattor!"

Eller det han sa om bidragen.

Efter Ukraina(silverhattarna):
"Det där var alltså inte proffesionella dansare, utan helt självlärda"

Okänt bidrag:
"Ni kan ju sjunga med, om ni vill. Nanananana."

Haha you gotta love it.

I tv tablån


Ni får ursäkta mitt tjat, men för er som missade i onsdags så går Victoria's secret fashionshow i repris på TV3 klockan 19.00 ikväll.

Det som är extrakul är ju att Sveriges egna skönhet Caroline Winberg är med!

Asfalt(yupp, asfalt)

    
Bilder från greenways.se och ridresor.com.
Indonesien(Bali), Costa Rica, Chile


Efter att ha suttit och drömt mig bort framför vackra bilder från världen över så har jag kommit fram till en sak. Jag är så trött på asfalten här hemma.

Jag går varje dag ut på promenad. Men miljöerna runtomkring känns inte lockande, för vart jag än vänder är det grått och sten. Det blir bara mer och mer.
Till viss del är asfalt galant. Men varför ska skolgårdar vara asfalt? Vägar genom skogen? Infarter till små kvarter?
En gammal hederlig grusväg duger utmärkt om den tas hand om av kommunen, och jag tror knappast det kostar mer än att underhålla och bygga asfaltsvägar överallt.

Jag kände bara att jag ville dela med mig av mina något djupare funderingar(om du inte tycker den är djup så kan jag berätta om hur tre kilometer gurka motsvarar samma näring som en oliv, men jag tror faktiskt inte att det är sådär superintressant).


Åh upptäckt!

Missa inte tv3 klockan 22.00 ikväll,
för då visas nämligen Victoria's Secret Fashion Show.
Sista gången vi får tillfälle att se Gisele visa vem som bestämmer(även om de andra tjejerna inte är så dumma), och dessutom sjunger ju Justin Timberlake live på catwalken.

image192 

Deras shower är dessutom totalt överdrivna för att handla om underkläder, och de spelar skön musik.

Så tune in, det tänker jag göra!

Sushi

Fördelen med sushi är förstås den goda smaken och att det även är nyttigt så du slipper dåligt samvete efterråt. Men det är inte särskilt mättande. Så nu sitter jag här och tänker på mat, vilket leder vidare tankarna till morotskaka. 

Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Tugga på min tapet eller nått.

later ya'lls


gone trotting

image190
Jag försov mig och missade min enda lektion idag(briljant!). Gick upp nyss och ska om 40 minuter bege mig till stallet för att ta hand om herren till höger. Han är en arabhingst som ägs av min kompis, och hon låter mig vänligt nog rida honom någon dag i veckan,
Vet inte vad vi ska hitta på idag fakiskt, men jag tippar på att han är förbaskat pigg.

Mys!
Senare idag ska jag leta jeans & klänningar. Wiee.

Ha en bra dag ya'll

naw

image189
Jag älskar den här bilden. Jag tycker han är riktigt söt! Han heter tydligen Miyavi och är en av dom dyrkade grabbarna borta i Japan.

Sweet.
Den får mig att tänka på godis och glada tider.




Nu måste jag gå och göra absolut ingenting, så som ni säkert försår kan jag inte sitta kvar här.

Bye ya'lls

Snörvel

 
Ovan ser ni min ledsamhet fantastiskt illustrerad. Måste ju show off med mina talanger när jag ändå håller på liksom.

Jahapp, då har jag varit sjuk i nästan en vecka. Just nu är det som mest irriterande, eftersom att jag är snuvig.
Halsont är liksom okej, men när man är snuvig känner man sig mest ofräsch. Hade över lite folk igår vilket var nice(jag kan inte sitta och stirra på datorskärmen eller sova hela dagarna, så drygt) men idag mår jag sämre igen.

Störande, jag vill ut och röra på mig! Hela mitt träningsprogram har blivit messed up. Och så skulle jag ju följt med ut och kört min medryttarhäst idag.
Sen ska vi inte tala om skolarbetet jag missar nu.

Vad surt.

Men, ni får ha en fin dag så ska jag försöka göra det bästa av det här med.

Dominikanska Republiken

image187

Någon som har varit där?
Blev du besviken?
Och, vart på ön var du?

omg creepy

image186


Jag gjorde just en obehagligt upptäckt. En obehaglig upptäckt relaterad till Paris Hilton.
På bilden har hon på sig tjockt lager eyeliner och en guldögonskugga.
Vad hade jag på mig på Valborg?
Jojust, en tjock eyeliner och guldögonskugga. Jag hävdar dock att det klädde mig bättre än henne, och så vill jag klargöra att jag inte använde lika mycket eyeliner.

Och om ni ursäktar mig nu, så måste jag bara gå och återhämta mig lite.


Guess who?

Veeem?
image186

Vill du ha en hint?
"
Dundundundun, can't touch this.."

Jag älskade tydligen den här låten när jag var liten, min mamma har förklarat för mig
att jag alltid glatt dansade på när jag hörde den :D

21/10 -06



Jag tycker om den här bilden mer och mer varje dag.

Can you read my mind?

image183

I don't mind If you don't mind
Cause I don't shine if you don't shine

<3

Diva

För att skriva om någonting lättsammare än inlägget nedan, så att i som besöker slipper mitt elände.

image182Fröken Bundchen är inte längre Victorias secret's ansikte utåt, eftersom att de vägrade höja hennes redan 5 miljoner dollars lön.

Men tough luck, jag trodde faktiskt inte att hon skulle vara sådan. Too bad, hon ägde catwalken på deras visningar.
Har även hört att hon sminkar sig själv innan photoshoots(sagt i en intervju) och att hon själv väljer vilka som ska få fota henne. Men nåja, är man den bäst betalda modellen i världen så är man.

Nu måste jag plugga hela dagen. Fick ingenting gjort igår, är fortfarande sjuk och  nedstämd idag men känner mig piggare i huvudet i alla fall.

Ha det!

Sorry men nu skriver jag av mig

nu har jag än en gång fått höra hur självisk och egotrippad jag är. inte en gång, utan säkerligen ett tiotal.
Jag har fått hör att jag i princip inte bryr mig om att min mamma mår så jävla dåligt, att jag är så jävla elak ibland. Hur jobbig jag är att ha att göra med. Att jag inte har förståelse för hur mamma mår, att jag bara visar empati för vänner men inte för henne.

Jag är säkert alldeles för självcentrerad ibland. Men det betyder inte att jag inte bryr mig om hur mamma mår, att jag inte oroar mig. det är väl ett sätt att hantera allt, att snäsa och vara otrevlig. för annars bryter jag väl ihop istället.
som nu. och det är väl själviskt I guess.

jag är trött på att vara som jag är. så trött på att allt ska vara så dramatiskt.
Det som hände var att jag gnällde över att jag är sjuk och sov bort hela eftermiddagen, och därför inte kommer kunna sova ordentligt inatt. Helt plötsligt blir mamma hysterisk och börjar ropa till pappa att han får hantera "det här".
pappa sitter bara och glor på Tv. han gör väl bäst i att inte lägga sig i antar jag. Men det skulle underlätta om han kanske visade omtanke när jag sitter och gråter på mitt rum, eller att han kanske gick och pratade med mamma som uppenbarligen behöver hjälp att hantera den här situationen.
vad det nu är för situation.

känner mig som ett jävla psykfall.
vet inte vad jag ska göra faktiskt.

det är väl en illusion att vi har det bra här hemma. när mamma får panikångest och är rädd för att dö, när jag inte kan bete mig normalt ens om jag försöker, när systern bor en timma härifrån och man knappt har koll på hur hon mår, när pappa ser på och måste hantera allt. vet inte hur han kan må, för han sägre inget om det.

så jag bara gråter.

Gårdagen


klicka på bilden för större

Jag hann inte ta en bättre outfitbild, men ni ser ju på ett ungefär(& om ni undrar över censureringen så såg jag så förbaskat sur ut av någon anledning så det var bättre att täcka över.
Jag vet att skorna inte är ultimata till klädseln, men det var vad jag hade.

Klänning, Salt
Strumpbyxor, Twilfit
Skor, Din Sko

Igår var verkligen mysigt, vi var ett gäng på 20 pers som gjorde lite olika saker. Först grillade vi, sedan så gick vi och såg på en brasa. Sedan stack vi hem till en kille med pool och det badades, spelades biljard och var bara allmänt nice.
Dessvärre kände jag mig helt slut och började bli sjuk redan i början av kvällen så jag orkade mest sitta i soffan och titta på, men det var trevligt ändå:)