fnitter

Ni får först och främst ursäkta mina tråkiga inlägg men min dator har ju kraschat och på föräldrarnas kan jag inte föra över bilder och fixa med sådant. Får väl fixa det om min dator inte blir lagad men för tillfället är det segt.

Så anywaaays.
Jag vet inte vad som flugit i mig men på senaste tiden har jag varit alldeles grymt fnittrig. Jag börjar och sedan kan jag inte sluta, ibland blir det skratt också. Hela skoldagarna i princip. Ibland på lektionerna börjar jag flina och når nästan den där gränsen där jag bara måste fnittra hysteriskt men hittills har jag lyckats hålla tillbaks.
Ja jisses. Påfrestande för omgivningen men trevligt för mig I guess. Haha yeah.

Ikväll blir det köp av terminskort på Friskis och första träningen sedan i sensomras - nice! Nu när det snart blir för kallt för att jogga är det soft att kunna åka till friskis istället.

Ha en superb torsdag!

you're gonna bring yourself down

 

Blev ju fotograferad för en hårstylist/makeupartist i juni, fick bilderna idag. Kan konstantera att jag ser i princip likadan ut på de flesta och att jag kanske inte är fotogenisk i många vinklar, men det var kul;) Dessutom ligger en av bilderna uppe på makeupsucy.se i portfolion så de kom ju till användning, schysst!

Just nu sitter jag och funderar på hur nyttigt det kan vara att äta flingor till frukost, lunch och mellanmål. Antagligen ingen hit, haha.

Hej hösten

Imorse kom den. Kall luft, ännu kallare blåst, piskande regn. Frusna händer och ångest de där minutrarna på busshållsplatsen som alltid känns som en evighet när man fryser.

Tjena hösten!

Den bjuder jag på

Stackars mina grannar. Jag vet inte hur många gånger dom måste ha hört mig sjunga eller hört mig spela samma låt om och om igen. För att inte tala om alla gånger jag bytt om för att sedan inse att det är full insikt utan fördragna gardiner.

Förlåt mina grannar. Men jag vill inte sitta i mörker med fördragna gardiner, och jag vill inte stänga fönstret så att det blir +30 här inne. Ni får stå ut om inte annat.

Skabbish

image280Jag är väldigt classy idag. De svarta stuprörsjeansen som sitter lite löst, det gråa linnet som glider upp och hela tiden visar lite av magen. Det lite ruffsiga håret, det något utsmetade sminket. Det är verkligen sexigt.
Ska till stallet om en liten stund, så jag orkar inte fixa mig. Jag ser nästan lite rockerchic ut, kan försöka intala mig att det är meningen. Äga skabbet liksom, det är det enda rätta.

Hade väldigt kul med precious igår, vi spelade in dom mest störda videosarna ever och såg på en besynnerlig film med Will Ferrel(glömt namnet),


Hoppas ni får en superfin dag i solen, det är fortfarande sommar ya'lls!

P.S Lyssnar på 
Morrisseys version av Please, Please let me get what I want, originalet är från The Smiths men den bästa covern gjordes av Clayhill till This is England soundtracket. Jag har dock inte fått tag på Clayhills ännu. Fin låt anyways. D.S

Yaaay

image279

Ikväll kommer Bella och stannar över, det var ett tag sedan så det ska bli underbart kul. Mina föräldrar är nämligen ute med sitt nya barn, våran segelbåt. Damn vad dom har fäst sig vid den där båten..
However. Vi ska dra och hyra film, sedan ska jag laga lite käk. Hon hade köpt Romerska bågar också so we're up for a treat.
Gosh how I love her.

Ha en nice kväll, njut av solskenet!

Gisele för Max

image273



Hon är häftig, men jag måste erkänna att hon inte är favoriten längre. Tycker det finns många som är mer fotogeniska än henne, fast hon är skicklig framför linsen.
Min favorit är den längst till vänster, men skrikbilden tycker jag om minst.


Fuori dal mondo

Bara lyssna. (Videon är det någon som gjort hemma så nevermind that)
Från soundtracket till This is England, så härligt oväntad musik i en film om skinheads. Jag hade räknat med gammal musik som Clash och MIsfits, men jäklar vad bra att jag trodde fel. Den här låten är från min favoritdel av filmen.
Dock finns det andra typer av låtar också, det är ett varierat soundtrack. Synd att det inte har kommit ut i Sverige ännu, I'm waiting..

image278

Konstig dag i övrigt.

This is England

image272

Hur ska jag kunna sammanfatta en film som This is England?
Jag gick in på biografen med höga förväntningar och kom ut berörd med alla förväntningar överträffade flera gånger om.  En eftermiddag i en engelsk småstad möts en ung ledsen pojke och fem stycken skinheads. Pojken blir oväntat en i gruppen och tillsammans har de en gemenskap som han behövt sedan länge; men allt är inte som man tror ifrån början. 
Filmen låter oss följa 12 årige Shaun, och under 1 timme och 38 minuter känner jag alltifrå glädje och hat, värme och obehag. Karaktärerna förvånar under filmens gång och den är både oförutsägbar och så oerhört äkta. Musik&bild är fantastiskt stämningsfulla och skådespelarna otroligt bra i sina roller, speciellt huvudrollsinnehavaren som bara är 13 år gammal!
Filmen inledde med intresse och avslutade med att ta andan ur mig.
Det finns faktiskt ett ord som beskriver den här filmen perfekt, och det ordet är Fängslande. Rakt igenom.

Om du funderat på att se den här filmen så gör det på bio, ladda inte ner och sitt hemma. Tro mig när jag säger att det är värt pengarna.


Min stil idag

image271Det var ett tag sedan jag hade på något värt att visa upp, men idag kändes det rätt schysst. Såhär ser jag ut idag, nyklippt sedan imorse!
Ni får ursäkta att jag ser så sur ut:)

* Jeans hög midja, Crocker JC
* T-shirt, JC
* Stövletter, Din Sko
* Pilotbrillor, H&M
* Väska, Wedins

(klicka för förstoring. Blir lite pixlig dock)


Edit: Har varit en grymt bra dag, träffade Emma på stan och vi hade det riktigt mysigt! Sen så har jag fått jätteschyssta komplimanger gällandes hår och stil, en försäljare från Tele2 kommenterade mina kläder två gånger, Innan han började prata om telefoner sa han att jag var snyggt rocker och det sista han ropade efter mig var att jag har schysst stil. Verkligen kul att få uppskattande kommentarer från folk man möter på stan sådär:)


Jag vill vara där

image269Läste i aftonbladet om ett stort antal människor som protesterar på Heathrow airport i England. De protesterar för bättre miljösyn och därmed mindre flygtrafik, de protesterar för förbättring helt enkelt.
Och jag hade velat vara där. Jag förnekar inte att jag kommer flyga i framtiden, men definitivt så lite som möjligt. Vi måste utveckla miljöbränsle för flygplan nu, inte senare. Kan vi inte så får vi minska flygtrafiken helt enkelt(vi kan ju exempelvis satsa på många fler tågförbindelser världen över istället).
Ett flyg till New York släpper per person ut 17,5 ton koldioxid vilket är ungefär lika mycket som en person släpper ut på ett år. Miljön ger oss liv och vi dödar den, vilket säger ganska mycket om människans prioriteringar. Dags att börja ändra på det nu!

Alla måste börja någonstans och jag tänker inleda med att jag totalbojkottar inrikesflyg. Fruktansvärt slöseri när det finns tåg i hela Sverige.

Hoppas någon kunde ta åt sig lite såhär på en söndag, ha det fint!

He doesn't look a thing like jesus

image268

Jag hade tråkigt och gick in på youtube för att kolla på lite liveframträdanden med The Killers. Sångarens röst är så fantastiskt fin, och 
den här lugna versionen utav When you were young är bara underbar rakt igenom. Dessutom verkar dom vara väldigt intelligenta människor med hjärtat på rätt ställe. Å andra sidan måste man nog vara det för att kunna skriva deras musik.. Att jag alltid blir lite emotionell av deras låtar får det vara värt. Vad lyssnade jag på innan dem egentligen? Tack tokyotidbits som la ut deras video till Read My mind, hade inte lagt märkte till dem annars.

För övrigt är det här är nog första helgen på sommarlovet som jag är hemma och inte kommer umgås med Sebbe. Undrar vad han gör nu? Hoppas att han har det bra där borta och får tillfälle att maila snart..


cause I don't shine if you don't shine

Jag skaffade bloggen för att göra något så ointressant som att skriva av mig. Men nu så fort jag gör det får jag dåligt samvete. För vem är jag att klaga? Det finns många som har betydligt värre saker än mig att bekymra sig för, många som det är mer synd om. Men likförbannat kliar det i fingrarna just nu, för det gör så ont att se på. Jag vill skriva ner rad efter rad om det som betyder så mycket.
Exempelvis hur jag önskar att mina vänner skulle få må helt bra. Att min familj skulle slippa sina problem. Att alla skulle få vara friska och känna sig nöjda.
Fan ta ångest, depression, ätstörningar. Allt som förstör för er.

Fan ta den där känslan av att inte duga.

Allt det där, åt helvete med det.


Dagens duktiga

Jag tröttnade på att sitta inne och tänka så jag drog mig till jogginspåret istället. Spåret är bara 800m per varv men har mycket upp- och nedförsbackar. Så först joggade jag ett varv, sedan gick jag ett. Sedan joggade jag ett till.
När jag kom hem gjorde jag 110 situps och 50 benlyft. Phew!

image267Nu om en stund ska jag hem till min syster(bilden föreställer henne på vårat landställe för några veckor sedan). Hon ska bjuda mig och föräldrarna på pastasallad, sen så stannar jag över till imorgon och spenderar dagen med henne och hästarna. Och katterna. Och illrarna, råttorna, kaninerna, hundarna.. Rena rama Zooparken där ute. Det blir skönt att komma hemifrån så får jag kanske tänka på lite annat.

Ha det gött!

(För övrigt är jag kär i
One Republic. Totalt förälskad. Jag rekommenderar ingen speciell låt, lyssna på alla. Dock är Mercy minst favorit.)


The miracle that is photoshop

image266

Gå in på
http://www.iwanexstudio.com/ och kika i Portfolion.
Kinda makes you feel better. Klart att man redan vet att bilder retuscheras, men det kan vara vettigt att bli lite påmind och se det med egna ögon ibland.

fanfanfanfanfan

varför plågar jag mig själv?

och nu har jag dragit på mig huvudvärk också..

Min nya mobil

image266 
Var och tittade på mobiler nyss och valde denna, får hem den imorgon. Den är snygg och har 2 megapixel kamera, mp3 osv men bäst av allt: Jag kan ringa och smsa igen!
Får hem den först imorgon för att det ska ordnas så att jag kan ha samma telenr som innan. Men det är lugnt, wiee.

Vi ses snart igen då..

då har man sagt hej då. Jag visste att jag inte skulle kunna säga något bra just då så det var därför du fick lappen att läsa sedan. Jag vet att du inte vill göra för stor grej av det för vi ses ju igen om ett år men..
fyfan vad jag kommer sakna dig.

du kommer ha det fantastiskt min vän det är jag övertygad om.
men det känns så jäkla konstigt nu..jag bara sitter här och grinar.

tungt..

Jag satt och kikade i mapparna på min datorn. Så klickade jag på en bild som gav mig så starka accossiationer till en situation i vintras att jag tappade andan. Det var som om jag fick ett slag i magen.


Woah.. Tror aldrig det hänt mig förut.

 


God Morgon

Vaknade för en liten stund sedan. Gick och la mig klockan sex imorse, men det är lugnt. Det är ju lov fortfarande.
Underbara lov som tar slut om 8 dagar. Det finns väldigt mycket att se fram emot till skolstarten, faktiskt, men det finns också en bunt människor jag inte orkar träffa.
Vill inte tänka på det nu faktiskt, tror jag ska förtränga det en stund till. Kan ju tänka på igår istället, det var väldigt trevligt.

Hursom så har jag fått mina åtta timmar skönhetssömn och nu ska jag väl försöka göra någonting vettigt utav dagen, vad nu det skulle kunna vara(förslagsvis inleda med en dusch men samtidigt känns det lite käckt att sitta här i små shorts och slarvigt knäppt skjorta med lite rufsigt hår. Av någon anledning).

Caroline Ribeiro

image264Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker att den här kvinnan ser ut som en man. Hon heter Caroline Ribeiro och bilden hittade jag på supermodels.nl.

Det är någonting med de väldigt kraftiga dragen, den något breda näsan och ögonbrynen. Sedan bidrar nog ljuset en del, skulle vara intressant att se henne i dagsljus.
(Ju mer jag tänker på desto mer likheter ser jag med en kille jag känner till, fast han klär sig förvisso avsiktligt som en tjej så dom möts ju halvvägs.)

Lite onödiga funderingar, men lite håller ni väl med?

Killar

Jag förstår mig helt enkelt inte på dem.
(Då bör väl också nämnas att mer än hälften av mina kompisar är just killar).

Hah.

Bloggar jag läser dagligen

image265

Jag måste erkänna, nästan lite skamset, att jag följer familjen Schulman.
Alex blogg hittade jag först, därifrån blev det hans bror Calles och så förstås hans fru Katrins. Jag besöker dessa dagligen, ofta flertalet gånger. Den främsta anledningen till detta är förstås deras fantastiskt ärliga inlägg. Man ser inte mycket av det här i andra bloggar, och de här personerna räds inte namedroppa hejvilt och bjuder verkligen på sig själva. Dessutom uppdaterar de ett flertal gånger om dagen.

Frankincense - Hanna Fridén bjuder också på sig själv. Hon är dessutom riktigt tuff och står på sig i alla situationer. Typ när en kille taffsar på henne på gatan och hon obekymrat berättar om hur hon spottar honom i ansiktet och skriker åt honom. Hon skriver mycket intelligenta inlägg ochuppdaterar också flera gånger om dagen.

Check it out

På SVT kl 22.00 - Planeten version 2007
För er som såg prgramserien "Planeten" om miljön och människornas påverkan på klimatet så kan det här vara intressant. För er som inte såg den programserien så kan det bli en eyeopener så ta er tid att titta.

För hur du än känner kring miljön så är den det viktigaste vi har. Dags att ta hand om den nu.

Dags att bilda en egen uppfattning

image263Jag blev inspirerad av ett annat inlägg i Emmis blogg och tänker skriva ner lite kring det här med utseendehysterin. Jag tror nämligen inte att det nödvändigtvis handlar om att acceptera sina brister, utan snarare om att måste inse att det inte är brister.
Stora lår, små bröst, dålig hy, slitet hår, hull på magen; Alla dessa är så naturliga att de knappast bör kallas brister. De är fullt normala och vanliga hela bunten.
Vi bör ifrågasätta vad som egentligen är vackert och vad som är viktigt. Idag får man inte tillfälle att bilda sin egen uppfattning utan blir istället bombad med budskap om vad som är snyggt och om att vi kan bli bättre hela tiden. Men tycker jag verkligen att idealet är snyggt eller särskilt viktigt att eftersträva? Varför isådanafall? Det gynnar mig inte. 
Jag nådde en bristningsgräns när jag på gårdagens shoppingrunda insåg att jag har gått upp en storlek i jeans och definitivt inte kan klämma mig i ett par 28or som jag förut kunde. Tankarna snurrade verkligen och jag fick kämpa för att inte bryta ihop. För idag så är de där extrakilona man lägger på sig i den här åldern inte okej. De ska helst inte existera, man ska helst träna bort dom fort som fasiken. Men ingen kan säga till mig att jag är mindre vacker för att jag har stora lår och det är faktiskt så enkelt.

Idag vet vi att dåligt självförtroende beror på en strävan mot perfektion. Men vi tar ändå inte avstånd, och det är där vi måste börja prioritera att tankesätt som får oss att må bra.

12

WoHOo.

:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D?T=!kfO

SPAM

Goin' shopping

Idag hoppas jag på att hitta följande:

- Ett par svarta jeans
- Ett par röda jeans
- Minst en topp/ett linne
- Ev. väska till skolsarten(hål i botten på den nuvarande, hrm) 
- Strumpor

Jag får se hur det artar sig allteftersom, hur mycket mamma känner att hon pallar bjuda på. Hoppas verkligen att någon arbetsgivare nappar snart så att jag slipper snylta på föräldrarna hela tiden.
I övrigt ska vi käka sushi så idag blir säkert lovely.

Ha det fint, gör något härligt men stek inte i solen!

halfway there

image262

En av dom sköna bilderna från slutet av Juli, på mig och precious.
Jag lägger ut den för att;
 - den är jäkligt ball
 - Jag tycker mycket om mitt smink(det är precious som fixat, jag klarar inte av den där förbaskade eyelinern)
 - Jag har köpt likadana brillor som hon har på bilden. Yay to that! Hittade nere i Bohuslän.

Sedan kan man dra slutsatsen att jag måste göra någonting åt mitt hår. Klippa, färga, behandla. Vad som helst för nu är det verkligen boring.

Nya datorn fixad

Fyhelsike vad skönt med en ny dator:D
Den är mycket snabbare och har enormt mycket mer utrymme än min tidgare. Joyness. Nu ska jag bara fixa virusprogram innan jag för över mina gamla filer, jag tror nämligen min tidigare dator har smittat ner dom med diverse små virus.
Måste ju skydda min nya raring.

Wieee!


G'day

image261

Idag blir det hästarna. Ska bli mysigt, känner inte så mycket för det nu men jag är nyvaken och lite seg.

Jag är tydligen en "Hoora!"

I lördags fick jag nöjet att bli kallad alla möjliga saker.
Jag var påväg hem till en kompis när jag träffade ett gäng på ca sju fulla grabbar som var runt 15år. Jag hör hur de börjar vissla och ropa saker efter mig i stil med "heey snygging", "shit får vi ta med henne hem?" och annat som bara är småroligt. En av killarna går fram till mig och snackar. Han frågar hur läget är och undrar om jag vill med på fest, jag säger nej varpå han frågar om jag har pojkvän och om han kan få mitt nummer. Jag ler och säger nej, säger att dom får ha så kul och går sedan vidare.
Då jävlar ropas det saker.
"Hora!"
"Får jag kämma på dina tuttar?"
"Hey jag skulle vilja knulla dig i röven!"

Jag bara pekade finger lite halvmoget och gick vidare.
Men jag förstår inte hur dom är funtade? Jag kan inte påstå att det är så jättekul att få sådant ropat fter sig även om jag inte tar åt mig, det är bara obegripligt.


Ahh

The Killers - For Reasons Unknown
And my heart, it don't beat, it don't beat the way it used to..

Tjoohey efter sex timmar i bilen

Det tråkigaste som finns är antagligen sådana här inlägg som man skriver bara för att meddela att man är tillbaks från en semester(alternativt dom man skriver för att säga hej då innan man åker). Men jag känner ändå att det är min plikt att meddela att jag är tillbaka.

Tjena!