Ett dygn

Nu är det ett händelserikt dygnt kvar sedan är det 2007.
Sentimentalt, fast mindre än normalt. Jag ska sikta mot att inte fundera så förbannat mycket på saker och ting den här dagen, utan bara ha roligt.
Det ligger ingen ny känsla i luften efter tolvslaget. Ingenting förändras ju egentligen.
Men det är tråkigt att tänka så för nyår är ett ypperligt tillfälle att lägga vissa saker bakom sig och sikta framåt, kanske är man en av dom som också kan hålla nyårslöften och då är det ju ett tillfälle att lägga fram lite mål.
Kortsiktiga mål är galant. De känns mindre jobbiga och mer lätthanterliga, mer åtkomliga än de mål som ligger för långt fram. Jag har en del mål, som jag vet kommer nås för jag har helt enkelt besämt mig. Det finns bara tid att fölora så det är lika bra att börja tidigt.

Oh well. Ska sova ut ordentligt nu, sedan blir det lite nyråshandling och fix här hemma. Sedan börjar det roliga, så jag tror inte att jag kommer ta mig tid att blogga.

Alltså.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!
Ha det fantastiskt.
Sup nu inte ner er för att det är nyår.

;D



You

Gammal nog  för att vara med i Minnenas Television men gosh, vad jag älskar den här låten.

Ten Sharp - You
 

Den är kanske inte så bra egentligen,  men det är minneskänslan jag får av den. Nostalgi ungefär.

Knäppsläkt

Nu är det konstaterat. Pappas sida av släkten är precis lika knäpp som mammas.
Det är svårt att ge exempel men det är himla många sköna kommentarer och mycket skratt under våra julmiddagar, vilket är pure joy.

Min farmor berättade dock lite roligt om hur hon från början ville vara med min farfar. Hon var ung och rastlös och ville ha en kille. Så sa hon till en manlig kompis att ta med dig foton på lite killar, men dom får inte röka och inte supa(Kusin Andreas kommentar: "hur platsade farfar in där? haha" ).
Hur som helst tog kompis med sig bilder, farmor granskade de olika ansiktena, pekade sedan på farfar och sa "Den ska jag ha".
Nu har de varit tillsammans i 60 år.

Erkänn, lite käckt är det.

Nu börjar jag se fram emot nyår, ska fira med vännerna. Vet inte hur många vi blir, men det blir nice hur som helst. skönt att ha saker att se fram emot just nu.

Imagine all the people..

den här underbara låten har ni alla säkert hört någon gång.

John Lennon - Imagine



en underbar låt med drömlikt budskap.

Just nu sitter jag i en villa i Örebro och inväntar middag. Här äts det minsann mat på eftermiddagen, lite gammalmodigt men trevligt.
Sedan är det julklappsutdelning, och på kvällen är det ju faktiskt Return Of The King på fyran, och det känns som att jag helt enkelt inte kan låta bli att titta på den.

Känner mig rätt osocial som sitter vid datorn såhär hos släkten, men de sitter faktiskt bara antingen och läser eller fixar i köket.
Och jag är trött, har inte sovit sådär toppen i dagarna. Men det blir bättre. 

Ciao

The Christmas Eve

Det har varit riktigt trevligt verkligen, alla är jätteöjda med presenterna och trots att vi har sett Kalle Anka flertaliga gånger lyckades vi få det riktigt underhållande.
Nu ska vi bara ta det lugnt fram till Karl Bertils Julafton på SVT1 klockan 19, precis lika obligatoriskt som Kalle Anka i den här familjen.

Så då är det väl läge att berätta om allt fint jag fick?

Tack för de superschyssta presenterna allihopa!
Ska bli superskönt att kunna fota obehindrat igen, ska handla massa på Carlings, kan sminka mig snyggt och har nu dessutom 13 Johnny Depp filmer i samlingen..
Oh yeah.

Och nej det är inte bara presenterna som spelar roll, jag vet. Vi har faktiskt jättetrevligt vill jag lova.


Merry Xmas

Idag mår jag bättre, det känns inte lika påtagligt även om det finns kvar.
Jag ska ha det så absolut bra som jag kan idag. Det är mysigt i huset, släkten kommer över och tro det eller ej men det ska bil jättetrevligt att träffa dom, familjen är på bra humör och det är faktiskt den sista julen syrran bor hemma och då är det ju lite extra speciellt.
Det ska bli kul att se reaktioner på mina julklappar, och självklart att se vad jag får, om jag får den där efterlängtade digitalkameran eller inte;)

God Jul på er, hoppas att ni får en fantastisk dag oavsett om ni firar jul eller inte.

Dagens låt: John Lennon - Imagine

Tom

en tom men ändå så stark känsla. Jag har gråtit i över en timma nu. jag trodde tårarna tagit slut men de bara fortsätter att rinna. precis lika intensivt som innan.
Jag önskar jag kunde förklara här men det är inte lägligt.
Ibland önskar jag att jag inte kände så mycket, att jag var mera kall. Att jag inte tog åt mig lika mycket av hur andra mår. samtidigt vill jag bry mig, det bara smärtar så mycket att känna att inte kunna hjälpa.

when you love someone but it goes to waste

jag ringde precious och vi pratade i nästan en timme. jag grät oavbrutet. men vi har kommit fram till saker. det är skönt, det hade jag inte gjort själv.
tack precious, du förstår..

and I will try to Fix you.

Plötsligt greppade jag situationen. jag greppade det som är. det var det som hände ikväll. Det är smärtsamt att inse.
det ska inte vara såhär.

Det ska inte vara såhär.


23:e

Nu är granen pyntad och Julafton väntar runt knuten. Det har varit mysigt ikväll.



Just nu känner jag dock mest oro för en vän, sorg för tvivlen och hur det är.. Men jag antar att det är hälsosamt att fälla en tår då och då.

Julfest, julshopping, julmusik..

Jul helt enkelt.
I onsdags var jag på en julfest, de flesta av mina vänner var där och då blev det förtås automatiskt jättekul. Förutom lite tråkiga händelser, så var det trevligt och en skön början på lovet.
Sedan blev det julshopping och julshow igår, förargligt nog så hade jag trettio kronor för lite för att köpa den sista julklappen och måste därför åka in imorgon också. Men äh, inte hela världen. Fick träffa Emma, käka lite god lunch och traska runt på stan.

   
Random bilder från julfesten

De paket jag köpt är i alla fall inslagna och det har pysslats med diverse dylika saker idag, det är faktiskt rätt kul att fixa med sådant.. Även om mina paket alltid lyckas bli fula i slutändan;D
Även hästen fick julmössa idag, det såg förjtusande ut! Hade med mig min syster ut så hon fick träffa min medryttarhäst, helnice med sällskap och hon tog även lite mysiga bilder.

Just nu väntar jag på att Brushan, the one and only Carro, ska arriva. Hon ska få ett fint kit från Bodyshop i julklapp, I hope she liiikes it. Hon har inte min bloggadress såvitt jag vet så det är säkert lugnt att jag skriver det här. Chill!
Och ikväll kommer precious över, kan dock inte skriva vad jag fixat/köpt till henne för hon kanske hinner läsa. Det vore jävligt trist för det ska bli helkul att se hur hon reagerar..mwahaha.


O.C säsongsavslutning

för er som missade det dramatiska slutet eller vill se det igen, here it goes..


MiniJulen

Igår runt klockan sju-åtta dök nio av mina polare upp för att fira en tidig jul! Det var pyntat och dekorerat med julkulor i taket och en liten julgran. Det fanns pepparkakor och Julmust i överflöd, massa julmusik och presenter att dela ut.

Och låt mig säga såhär. Konfettispray, leksakspistoler som skjuter frigolitmisiler, en medelstor sugpropp och gott humör kan i kombination med högt sockerintag och allmänt knäppa personligheter resultera i en massa olika saker.



Det var verkligen jättekul och trevligt.
Det blev också sent/tidigt. Faktum är att sju stycken stannade hela natten.
Jag har inte sovit en sekund på över ett dygn.

Att sitta uppe hela natten kan resultera i en hel del saker, som  det fina uttrycket "det är feligt att mänskla", vilket förstås var jätteroligt fyra på morgonen.
Det har även blivit en del julklappsäckskidnappning, armbrytning, folk som bär varandra, folk som skjuter varandra, skratt, diskussioner och dumheter. Och konfettispray överallt. I folks hår, på kläder och luvorm på mattan, på bord och i maten. Lovely.

Efter 15 timmar ihop och en massasköna bilder så känns kvällen hellyckad.

Nu ska jag försöka hålla mig vaken till en normal sovtid så att jag inte vänder på hela mitt dygn. Ciao!


Som en drömmare..

Lanananana. Jag lyssnar på Gyllene Tider - Tuffa Tider
 
Jag blir så irriterad. Varför har inte jag den där naturliga fallenheten för att vårda sig själv? Mitt hår och min hy är fult, jag kan inte sminka mig och än mindre fixa  en schysst frisryr som håller sig någorlunda.
Jag går mest runt och känner att jag ser förjävlig ut. Och det är ju lite tråkigt, och något jag har funderat speciellt på idag.
Och de som säger emot har väl fått för sig något för det är väldigt sant, punkt.
För övrigt är det Friskis och svettis(ugh, hata namnet) för första gången för mig på torsdag. Det kanske blir kul till och med, ska ju dit med Jenny och träning kan ju vara lite roligt ibland:)

At the moment har jag en liten paus, men har faktiskt suttit och studerat matte ett tag nu. Det går jättebra, och jag känner mig faktiskt ganska confident inför provet imorgon.
Det känns så givande att plugga all of a sudden.

Imorgon är det lucia! En lussebulle skulle sitta jäkligt fint då så jag får se vad jag hittar på.

Ciao ni som fått för er att läsa.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Senast i förmiddags trodde jag att det var kört, men nyss ringde det från skola.
Nu har jag fått byta mentorsgrupp!

YEEEEEEEEEES!!!!

Min nya mentor är förvisso jävligt knäpp, men jag får i alla fall ta studenten med mina vänner.

<3

Video of the day

En video för Johnnys Cash, till hans låt God's Gonna cut you down.
Med bland andra Kate Moss, Chris Rock, Kanye West, Chris Martin, Bono, Red hot chili peppers sångare, Kid Rock, Jay-z, Johnny Depp, Owen Wilson, Justin Timberlake..


Till Bokis..

för jag vet hur mycket du ÄLSKAR den här gamla godingen.


Innelåst

Idag så vaknade jag i tron om att jag kunde ligga kvar i några minuter. Sedan insåg jag att jag hade sett fel på klockan och det var en kvart efter att min buss gått - joy.
Bestämmer mig för att komma till andra delen av min morgonlektion och tar ca en timma på mig. Sedan när jag får lite brådskande till bussen så inser jag en sak.
Jag är innelåst.
Om man låser det översta låset utifrån när man lämnar huset så kan det inte låsas upp inifrån. Detta innebar i sin tur att mitt alternativ vore att låsa upp tvättstugedörren. Det visar sig att det låset är trasigt.
Så slår det mig just som jag är redo att ge upp, att jag ju faktiskt kan klättra ut genom köksfönstret. Sagt och gjort, jag hoppar ut i mina tofflor och låser upp dörren, rusar in och stänger köksfönstret och rusar sedan ut genom ytterdörren.
Jag hann till bussen men det var faktiskt en hyfsat dramatisk start på morgonen.

Idag mår jag okej, kunde helt klart varit värre. Det fungerar liksom.
Jag ser fram emot helgen, då ska jag köpa nya skor och en ny jacka. Wooho. En svart jacka siktar jag på, gärna någon slags kappa för en sådan har jag aldrig ägt. Sedan ska jag kika på ett par skor som skulle funera som glamrockboots, som jag sedan kan smycka ut med nitar och sådant.
Just nu befarar jag mina senaste stövlars liv, då klacken har slitits såpass att den kanske inte kan bytas ut. Samma sak hände med mina förra i veckan.
fan.

Jag älskar dig

  

Oh my love, jag ska försöka formulera hur jag känner.
Du är verkligen den bästa vän någon någonsin kan hitta.
Trots att jag kan vara krävande och trots att jag kan vara arg eller frustrerad så är du alltid där och ställer upp. Att alltid ha någon som lyssnar och byr sig, och verkligen förstår vad du känner och menar är så värdefullt. Aldrig har jag känt en sådan connection som den du och jag har i våran vänskap och jag vill inte veta hur livet hade varit utan dig. Du får mig alltid att må bra när jag verkligen inte tror på mig själv eller är ledsen över något.
Så mycket som jag har skrattat med dig, så mycket vi har gjort tillsammans. Jag bara flinar när jag tänker på hur kul vi kommer ha  i framtiden, vad vi kan tänkas hitta på och uppleva tillsammans.
Man talar om evig vänskap, och med dig finns ingen anledning till att tveka.

Precious, jag är så lyckligt lottad som har dig som min vän.


Love you<3


Nedlåtande

Jag hatar när folk pratar nedlåtande till en.

GAAAAAAH. Den här lektionen suger. Och det är den jag har mest av alla ämnen i skolan och kommer ha året ut samt terminen efter, jippie. Själva ämnet är det inte fel på, bara gruppen och det där..
Grr.

Så, Per Gessle..

91794-39

Hur exakt tänkte du?

Shoppinguppdrag&helg

Igår begav jag, Bella och Marcus oss in till stan med ett uppdrag: Kläder till Marcus.
Vi var ute affärer i ungefär fem timmar och spenderade det mesta av stackarens pengar, men resultatet blev grymt. Det är kul att shoppa åt andra, jag tänkte inte ens på att jag inte jade råd att köpa ett dyft till mig själv.
Det är härligt med killar när de är öppna för förslag och ger en såpass fria händer som jag och Bella fick. Det blev kläder från Carlings, JC och H&M främst.

Sedan satt vi på ett cafe en stund innan vi åkte hem. När vi sedan skulle åka med tåget blev det en försening på sisådär någon minut och vi kom lagom till att se bussen åka iväg. Så det blev till att gå hem från stationen, och jag är så väldigt glad att jag inte valde stövlarna med hög klack..
Senar igår kom Sebbe över och vi satt och snackade länge, det var trevligt.

En bra lördag, och idag ska jag strax iväg till stallet och rida min medryttarhäst, som skickligt nog bet av sig en del av sin tunga igår. Suck, dessa djur.

Utseende




Detta är då jag.
När jag ser den här bilden har jag svårt att acceptera vissa saker. Jag börjar hitta "fel" att anmärka på.
Det är knepigt det där.
Jag vill att folk ska se på mig som vacker eller snygg även då jag ser helt naturlig ut. Ändå redigerar jag oftast de bilder jag visar på nätet.
Jag vill också känna mig fin när jag är i skolan, vilket jag oftast inte gör i jämförelse med vissa andra då jag sällan sminkar mig och då inte mer än mascara. Jag fruktar nämligen att då jag börjar använda mer smink och fixa håret varje morgon så blir det desto svårare att sluta sedan. Svårare att visa sig naturlig, dvs.
Och även då jag fixar upp mig är det alltid någon klockren människa som går förbi och så känner man sig plötsligt inte så snygg som innan.
Det stämmer att bekräftelse behövs ibland. För mig i vilket fall.
Jag önskar dock att jag inte behövde det för att känna mig nöjd under en skoldag.Jag är ju inte missnöjd med mig själv i allmänhet, men ibland känns speglar mer plågsamma än andra gånger..

Jag skulle nog vilja påstå att människor till en början alltid dömer efter utseende. Ansikte, kropp, stil, kroppspråket.. Dessa är väldigt avgörande om du har en kort stund på dig att göra ett första intryck. Det känns lite halvt sådär. Viktigt att påminna sig själv om ibland är väl det faktum att olika människor tycker om olika saker. Någon kanske inte alls uppskattar ditt utseende samtidigt som en annan tycker du är vackrast eller sötast. Det låter självklart men det här tänkandet kan glömmas bort när man är mitt uppe i att klanka ner på sig själv av diverse anledningar.
 
Vore det inte enklare om det räckte med att le lite?